Όταν ο Κυριάκος δικαιώνει το ΑΠ και αδειάζει τη… Μαρέβα

Αν όσα δημοσιεύθηκαν ως παραλειπόμενα της συνάντησης των ζευγών Μητσοτάκη – Τραμπ είναι ακριβή, τότε πρόκειται για συγκλονιστική εξέλιξη: ο Κυριάκος Μητσοτάκης τάσσεται υπέρ του Ανοιχτού Παραθύρου και εναντίον της Μαρέβας.

 Να το εξηγήσουμε. Ο Ντόναλντ Τραμπ ρώτησε τη Μαρέβα Μητσοτάκη με τι ασχολείται και εκείνη του απάντησε ότι κάνει πολλά που σχετίζονται με γυναίκες και παιδιά, καθώς και με την επιχειρηματικότητα.  Τώρα τι ακριβώς εννοούσε ο θεός και η ψυχή της.

Τότε ο Αμερικανός Πρόεδρος τη ρώτησε αν υπάρχει ο θεσμός της Πρώτης Κυρίας στην Ελλάδα. Ο Κυριάκος Μητσοτάκη που παρακολουθούσε τη συζήτηση ένευσε αρνητικά. Ομοίως η σύζυγος του είπε ότι  δεν υπάρχει.

Τώρα ο Τραμπ καθάρισε: «Σε χρίζω First Lady”- ενδεικτικό κι αυτό πώς τους αντιμετώπιζε. Προφανώς δεν ήξερε ότι αυτό το έχουν κάνει ήδη άλλοι.

Πού κολλάει το ΑΠ;  Κολλάει. Εδώ και καιρό εξηγεί ότι στη Ελλάδα δεν υπάρχει ο θεσμός της «Πρώτης Κυρίας», όπως στις ΗΠΑ, τη Γαλλία και αλλού . Συνεπώς όταν αποδίδεται στη σύζυγο του Πρωθυπουργού συνιστά ή γλείψιμο ή … αντιποίηση αρχής.

Τώρα επικύρωσε και το πρωθυπουργικό ζεύγος στο … ανώτατο δυνατό επίπεδο ότι στην κυρία Γκραμπόφσκι αποδίδεται ένας τίτλος που δεν υπάρχει.

Για να δούμε. Θα συνεχιστεί αυτό το καλαμπούρι ή θα έχουμε αξιοποίηση του… χρίσματος Τραμπ.