Μάλλον δεν φταίει ο Καλαφάτης!

Ο γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας, Σταύρος Καλαφάτης φαίνεται ότι θα πληρώσει την απουσία περίπου 80 βουλευτών από την ψηφοφορία για την άρση της ασυλίας του Παύλου Πολάκη.

Ως γνωστόν η ψηφοφορία αφορούσε μήνυση του εκδότη των «Παραπολιτικών», Γιάννη Κουρτάκη, κατά του πρώην αναπληρωτή υπουργού Υγείας.

Το ερώτημα είναι αν το φιάσκο οφείλεται σε σκοπιμότητα ή αδιαφορία και στην δεύτερη περίπτωση ο Σταύρος Καλαφάτης κατηγορείται για την μη έγκαιρη πρόσκληση των βουλευτών στην ψηφοφορία.

Τις …έρευνες κάνει ο Δημητριάδης, ενώ ο Γεραπετρίτης ανακοίνωσε ήδη πως “«θα ληφθούν μέτρα έτσι ώστε να υπάρξει καλύτερη οργάνωση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, του κοινοβουλευτικού έργου, έτσι ώστε να μην επαναληφθούν τέτοια φαινόμενα στο μέλλον».

Πολλοί παρατήρησαν όμως πως ήταν οργανωμένη η αποχή τουλάχιστον μερίδας βουλευτών που εθεάθησαν στη Βουλή αλλά δεν πήγαν να ψηφίσουν. 

Η Φωτεινή Πιπιλή σε δηλώσεις της στον ΣΚΑΙ το είπε καθαρά: “Βουλευτές κυκλοφορούσαν μέσα στη Βουλή και ενώ τους είπα ‘πάμε να ψηφίσουμε έκαναν τους αδιάφορους.

«Ηταν μαζί μου στο εντευκτήριο της Βουλής και ενώ έτρεξα εγώ η ίδια και φώναξα ‘αρχίζει η ψηφοφορία’, διαπίστωσα ότι δεν έκαναν καν τον κόπο να μπουν στην αίθουσα».

Ο Αγγελος Συρίγος  μάλιστα ανέφερε ότι από τα ονόματα των βουλευτών που κατεγράφησαν ως «απόντες» ήταν μέσα στην αίθουσα και ψήφιζαν: «Κάποιοι μάλιστα ήταν δίπλα μου».

Μάλλον δεν φταίει ο …Καλαφάτης!