Άδωνις Γεωργιάδης: Λαγός

Γράφει ο Γιώργος Λακόπουλος
Προσφέροντας το ύφος της δημόσιας παρουσίας που τον ανέδειξε, στις μεταμεσονύκτιες εκπομπές περιθωριακών καναλιών, ο Άδωνις Γεωργιάδης γίνεται λαγός της εκτροπής από την πολιτική ομαλότητα.

Φταίει ότι στην αναμενόμενη κάλπη, εκτός από τον συμπαρακολουθούμενο Χατζηδάκη, κινδυνεύει να τον αφήσουν πίσω η Κεραμέως και η Ράπτη;

Τον έχει επηρεάσει αρνητικά ότι το «καλάθι του νοικοκυριού», δεν μετρίασε την αντικυβερνητική οργή των καταναλωτών για την ακρίβεια-παρά τις άκομψες παραστάσεις που δίνει ο ίδιος καθημερινά;

Υπάρχει, πάλι, κρίση στη σχέση του με τον Μητσοτάκη μετά την αποκάλυψη για την παρακολούθησή του;

Πάντως, όποιος έχει μάτια βλέπει: Νευρικότητα, μεγάλη νευρικότητα, εσχάτως από τον αντιπρόεδρο της ΝΔ και υπουργό Ανάπτυξης – χωρίς αρμοδιότητα στην ανάπτυξη- Άδωνι Γεωργιάδη.

Οπισθοδρόμησε ακόμη και στις πιο σκοτεινές διατυπώσεις της ρητορικής του, επαναλαμβάνοντας ότι «η Τουλουπάκη έπρεπε να πάει φυλακή» και «δεν τον καλύπτει» το βούλευμα του Δικαστικού Συμβουλίου που τη δικαιώνει.

Ωραίος σεβασμός στη Δικαιοσύνη. Καθώς η κυβέρνηση στην οποία μετέχει, ελέγχεται από τις ευρωπαϊκές Αρχές για τον μηδενικό σεβασμό της στο κράτος Δικαίου- με όσα λέει τη δίνει, κανονικά.

Ο Άδωνις διακήρυξε στα ξεκούδουνα ότι «ο κομμουνισμός και ο φασισμός είναι το ίδιο».

Όταν ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Ζαχαριάδης τον τάπωσε- «αυτά είναι κατάντια για την ΝΔ, και για τη χώρα»- αναφέρθηκε σε ψήφισμα της Ευρωβουλής, που δεν λέει ακριβώς το αυτό και πάντως δεν το … δεν ψήφισε η ΝΔ του Μητσοτάκη!

Αν έχει κάποια σημασία η τρικυμία εν κρανίω του συγκεκριμένου υπουργού, είναι γιατί η προεκλογική περίοδος, που ήδη διανύουμε, πρέπει να προστατευθεί από ακρότητες.

Το πολιτικό περιβάλλον μυρίζει μπαρούτι στο εσωτερικό και ταυτοχρόνως η Ελλάδα βρίσκεται κάτω από το μικροσκόπιο της διεθνούς κοινότητας.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη κρέμεται καθημερινά στα μανταλάκια, παγκοσμίως.

Κοινοτικά όργανα, διεθνείς οργανώσεις και μεγάλα ειδησεογραφικά δίκτυα, αναδεικνύουν την Ορμπανοποίηση στη νότια πλευρά της Βαλκανικής, ως νέα απειλή για τις ευρωπαϊκές κατακτήσεις.

Οι αποκαλύψεις για την διαφθορά που έχει διασπαρεί στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ, επιδεινώνουν τη θέση της κυβέρνησης.

Σ’ αυτό το κλίμα το σύστημα Μητσοτάκη δεν αντέχει να παίξει το προεκλογικό παιχνίδι με τους κανόνες του και προετοιμάζει οξύτητα.

Οι καλύτεροι στη φαιά προπαγάνδα εκείθεν του Ατλαντικού-λέμε με Γκρίνμπεργκ-συστήνουν «αρνητική στρατηγική».

Ήτοι σπίλωση του αντίπαλου και μετατροπή πολιτικής σκηνής σε βούρκο.

Η ναρκοθέτηση του δημοσίου βίου από το παρακράτος που συντηρεί η κυβέρνηση, συνδυάζεται με τον αντι-ΣΥΡΙΖΑ παροξυσμό.

Σ’ αυτό το είδος πολιτικής αντιπαράθεσης, η σημερινή ΝΔ έχει διακεκριμένους σπεσιαλίστες. Ειδικά ο Άδωνις διαθέτει ένσημα ως κορυφαίος αυτής της κακόηχης ορχήστρας, από την εποχή του ΛΑΟΣ.

Προσφέροντας το ύφος της δημόσιας παρουσίας που τον ανέδειξε, στις μεταμεσονύκτιες εκπομπές περιθωριακών καναλιών, γίνεται λαγός της εκτροπής από την πολιτική ομαλότητα.

ΑΠΟ ΤΟ ΙΕΙDISEIS.GR