H Ελλάδα χρειάζεται άμεση αναθεώρηση του Συντάγματος

Του Μέλιου Ανδρικόπουλου

Η Χώρα μας, έχει τεράστιο πρόβλημα ουσιαστικής και αποτελεσματικής εφαρμογής του Συντάγματος.

Συγκεκριμένα, η άναρχη πολυνομία που υπάρχει και έχουν ψηφίσει διαχρονικά, διάφορες κυβερνήσεις της μεταπολίτευσης, αποτελούν έναν από τους κύριους ”χαλκάδες” στη μακριά αλυσίδα που αλυσοδένουν και αποτελούν ”βρόγχο” στο λαιμό του απροστάτευτου Έλληνα…

Επιβάλλεται άμεση και τολμηρή αλλαγή του Συντάγματος, η οποία πρέπει να κινηθεί, προς τις παρακάτω κατευθύνσεις:

1.α. Μείωση του αριθμού των βουλευτών από 300 σε 150(το πολύ…).Μείωση του ”μισθού υπηρεσίας” και όχι ”βουλευτικής αποζημίωσης”, όπως αυτάρεσκα επιθυμούν οι ίδιοι οι βουλευτές να βαφτίζουν ,τον παχυλό μισθό, που τους παρέχει ο πολύπαθος Έλληνας από το πενιχρό εισόδημά του. Σε κάθε περίπτωση δεν πρέπει να ξεπερνά τα 3000 ευρώ στους βουλευτές και τα 4000 ευρώ στους διάφορους υπουργούς.

β .Μείωση του ”μισθού υπηρεσίας” των ευρωβουλευτών-το πολύ- στα 5000 ευρώ.

γ. Μείωση του μισθού του Προέδρου της Δημοκρατίας στα 6000 ευρώ.

2. Αύξηση του ορίου του ποσοστού των κομμάτων, που εισέρχονται στη βουλή, από 3% σε 5%.

Αρκετά ”πήξαμε” από κόμματα, κομματίδια και παρέες που φτιάχνουν εκλογικά σχήματα για να ”κάνουν το κομμάτι τους” και να ”προκαλέσουν φασαρία”, επιζητώντας το χειροκρότημα, συγγενών, φίλων, γνωστών και ελαχίστων ”συνοδοιπόρων”…

Ο κόσμος, η κοινωνία, έχει κουραστεί να ασχολείται με τον ”πόνο” κάθε πικραμένου, που θέλει να γίνει βουλευτής, για να τον καμαρώνει η Μαμά του…

Ενώ στην ουσία, δεν έχουν καμία ολοκληρωμένη πρόταση, για την έξοδο της χώρας από τα ποικίλα και τραγικά αδιέξοδα που αντιμετωπίζει, κάποιοι επιμένουν να επιβάλλουν την παρουσία τους στα ΜΜΕ και Ηλεκτρονικά Μέσα Πληροφόρησης.

Και ενώ οι ιδέες τους, οι αντιλήψεις τους και οι προτάσεις τους, είναι χιλιοειπωμένες και παραπλήσιες με αυτές δεκάδων άλλων συναφών κομμάτων!!

Στη χώρα της ”φαιδράς πορτοκαλέας”, πολλές φορές χάνεται το μέτρο και κάποιοι ,θεωρούν θεμιτό να κινούνται σταθερά ,στα όρια της εκλογικής νομοθεσίας!!

Ωστόσο είναι προφανές, ότι η παρουσία τους δεν σηματοδοτεί κάτι το ιδιαίτερα εξαιρετικό, το νέο, το ελπιδοφόρο, το αποτελεσματικό.

Και ας μάθουν επιτέλους κάποιοι, ότι η προεκλογική περίοδος δεν διαρκεί 4 χρόνια!!

Το σημαντικότερο βεβαίως που πρέπει να μάθουν οι ενασχολούμενοι με τα πολιτικά πράγματα ,είναι να συνεργάζονται μεταξύ τους, να δημιουργούν γέφυρες επικοινωνίας και -επιτέλους- να σταματήσουν κάποιοι να παριστάνουν ότι ανακάλυψαν τον ”τροχό”!!

Δεν χρειάζεται η κοινωνία ,να ακούει συνέχεια ,τα ίδια και τα ίδια από δεκάδες διαφορετικά κόμματα!!

Αυτό φυσικά ισχύει και για τα κόμματα της Αριστεράς(με τα δεκάδες κόμματα και κομματίδια) και για τον χώρο της ευρύτερης Δεξιάς με τα επίσης …”αμέτρητα” κόμματα και κομματάκια!!

Δεν μπορεί κόμματα που ανήκουν στον ίδιο ιδεολογικό χώρο, να σηκώνουν τείχη αντιπαράθεσης και ανυπέρβλητου μίσους, με άλλα κόμματα που λίγο-πολύ πιστεύουν τα ίδια πράγματα και έχουν τις ίδιες θέσεις σε βασικά ζητήματα.

Κάποιοι θεωρούν εχθρούς τους, τα κόμματα που ιδεολογικά είναι πολύ κοντά τους και όχι αυτά, με τα οποία έχουν τεράστιες ιδεολογικές διαφορές!! Που σημαίνει ότι είναι ”προσωπικά ”τα κίνητρα της αντιπαράθεσής τους…

Δεν θέλουν να μοιραστούν με άλλους, τα κέρδη, τα οφέλη και τα προνόμια της ”βουλευτικής παρουσίας”…

Ωστόσο πρέπει να γίνει σαφές, κατανοητό και να το αντιληφθούν άπαντες οι πολιτικοί, οι πολιτευτές και όσοι άλλοι φιλοδοξούν στο μέλλον να παίξουν κάποιο πολιτικό ρόλο, ότι κουράσανε τα μέγιστα τον Ελληνικό Λαό, με τις πληθωρικές-άνευ νοήματος και ουσίας-παρουσιάσεις τους σε καθημερινή βάση, όπου έχει μικρόφωνο, όπου τους δίνεται βήμα, όπου βρουν ”μπαλκόνι” .

Έχουν κουράσει ,οι αδιάφοροι μονόλογοι,, στους οποίους επιδίδονται, όπου βρεθούν και όπου σταθούν!!

Οφείλουν να αντιληφθούν όλοι τους, ότι δημιουργούν τεράστια κοινωνικά προβλήματα, ενώ αντίθετα ,όσα επιλύουν, το κάνουν πολύ αργά και με το …σταγονόμετρο!!

Αφήστε τον Ελληνικό Λαό ήσυχο!! Όσοι μπορείτε να προσφέρετε ,κάτι ουσιαστικό και πραγματικό κάντε το!!

Όσοι δεν μπορείτε, μη δημιουργείτε διαρκή καθημερινή ηχορύπανση!! Οι άνθρωποι σήμερα έχουν τεράστια προβλήματα, έχουν τεράστια αγωνία για το αν μπορέσουν να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά, τα άπειρα προβλήματα της εφιαλτικής καθημερινότητάς τους, τα περισσότερα από τα οποία δεν θα είχαν, αν δεν τους τα είχε δημιουργήσει το υπάρχον πολιτικό σύστημα εξουσιών!!

Ας σταματήσουν κάποιοι να είναι ”επαγγελματίες πολιτευτάδες παντός καιρού” και για όλον τον καιρό… Έλεος!! Αφήστε χώρο και χρόνο στους Έλληνες!!

”Επιτρέψτε τους” να σκεφτούν τα προβλήματά τους με το δικό τους μυαλό!! Αφήστε τους να ”αναπνεύσουν”…