Οι “προσλήψεις” του Παυλόπουλου

Γράφει ο Σχολαστικός

Οι πολιτικοί λένε συχνά ανακρίβειες για τους αντιπάλους τους και φυσικά δεν σπεύσουν να τους αποκαταστήσουν όταν αποδεικνύεται ότι κάνουν λάθος. Οι δημοσιογράφοι επίσης γράφουν συχνά ανακρίβειες. Δεν έχουν λόγο όμως να μην τις αποκαταστήσουν όταν προκύπτει ότι έκαναν λάθος. Εκτός αν θεωρούν ότι μετέχουν στο πολιτικό παιχνίδι υπέρ μια πλευράς.

Είναι μάλλον λυπηρό για τη δημοσιογραφία ότι αναπαράγεται διαρκώς μια δημοσιογραφική αρλούμπα που έγινε τίτλος κάποτε σε μια εφημερίδα κατά την οποία ο Προκόπης Παυλόπουλος ως υπουργός προσέλαβε 865.000 δημοσίους υπαλλήλους. Δηλαδή ότι υπερδιπλασίασε τον δημοσιοϋπαλληλικό πληθυσμό σε πέντε χρόνια.

Πρόκειται είτε για ανοησία,είτε για κατασκευή. Ποτέ ο Παυλόπουλος ως υπουργός των κυβερνήσεων Καραμανλή δεν προσέλαβε 865.000 χιλιάδες υπάλληλους. Θα ήταν αδύνατο άλλωστε. Αν το έκανε οι υπάλληλοι θα ανέρχονταν σε 1300.000 επί των ημερών του και η ΝΔ δεν θα έχανε ποτέ εκλογές.

Ο αριθμός “865.000 προσλήψεις σε πάντα χρόνια” προκύπτει από αλχημεία. Προστίθεται οι περίπου 150.000 εποχικοί υπάλληλοι που προσλαμβάνονται κάθε χρόνο, απολύονται και επαναπροσλαμβάνονται. Ανάμεσα τους είναι οι δεκάδες χιλιάδες καθαρίστριες των σχολείων, οι δασοπυροσβέστες και άλλες παρεμφερείς ειδικότητες. Είναι δηλαδή οι επαναπροσλήψεις των ίδιων ανθρώπων, όχι προσλήψεις νέων που προστίθενται στους δημόσιους υπαλλήλους..

Αν εξακολουθήσουμε αυτή την πρακτική στο μέτρημα τότε ο δημοσιοϋπαλληλικός πληθυσμός θα φτάσει σε.. .εκατομμύρια! Αυτό το προφανές λάθος επαναλαμβάνεται διαρκώς και κανείς δεν παίρνει την ευθύνη να αποκαταστήσει τα πράγματα. Και οι πολιτικοί γιατί να το κάνουν; Οι δημοσιογράφοι όμως δεν έχουν λόγο;