Ο Αλέξης, η Μέρκελ, ο Τσακαλώτος και ο γρύλος

 

Ρόδα και μήλα με τον Σόσιαλ Φρεντ

Mια κοινωνία δεν μπορεί να λειτουργήσει χωρίς τράπεζες, είπε ο Κατρούγκαλος. Σιγά- σιγά αρχίζουμε να βρίσκουμε μια …άκρη. * Πάει έφυγε ο Βαρουφάκης. Ο ανάγωγος κι αποσυνάγωγος. Ο δικός μας ο ροκάς, ο ελληναράς, ο easy rider, o περηφανιάρης! Ο Τσακαλώτος φαίνεται καλό παιδί. Και μετρημένο. Δεν το φαντάζομαι να λέει στην Μέρκελ “Άντε κι εσύ κι ο γρύλος σου!” * Προς στιγμήν μου πέρασε από το μυαλό, όταν άκουσα στην παραίτηση Βαρουφάκη πως αναλαμβάνει τις σχέσεις με τους «εταίρους- τοκοφλύφους- δανειστές- εκβιαστές» η …Ζωή* Αλλά FORBESενισχυμένος από δημοψήφισμα ο Αλέξης ύψωσε εθνικό παράστημα: απέλυσε αυτόν που δεν ήθελαν οι “εγκληματίες των Βρυξελλών”. * To σκίτσο του Forbes (αριστερά) λέει “Χαλαρώστε. Θα χαρείτε αν σας πως πως αποφάσισα να μείνω”. Καθώς βλέπω τον Καμμένο να μιλά δίπλα στον Νικολόπουλο, αλλά και άλλες στιγμές, -μου έχει συμβεί με τον Λεουτσάκο, τον Μπαλάφα και τον αγαπημένο μου Στρατούλη-, σκέφτομαι ότι “η Ελλάς προώρισται να ζήσει και θα ζήσει”. Αλλά δεν είμαι και τόσο πολύ σίγουρος!

* Βλέπω το σκίτσο του Ρεπόρτερ Λάμδα: “Το δημοψήφισμα ήταν η νίκη του έντεχνου. Η Ζωή τραγούδησε το “Μια πιρόγα”. Η εκδίκηση του Νταλάρα”. Αν και η Ραχήλ ακούει χέβι μέταλ και βαριά λαϊκά. Πολύ βαριά φαντάζομαι, να ραχηκλ δεν ξεχνώισορροπούν την ελαφρότητά της. ***Αυτό ήταν το πρώτο μέλημα του Βαρουφάκη! Να διορθώσει στο τουίτερ το βιογραφικό του! (Θα πέρασε και λίγη ώρα μπροστά στον καθρέφτη). * Εκπληκτικό και συγκινητικό το μήνυμα του Φιντέλ Κάστρο στον “εντιμότατο” Αλέξη Τσίπρα. Του διηγείται πως η Ελλάδα αντιμετώπισε τον Μουσολίνι με τα ρώσικα στρατεύματα (!) και την συνδρομή της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας* Και πόσα διδάχτηκε στο σχολείο για την Ελλάδα- τέχνη, φιλοσοφία- και την τέχνη της πολιτικής, αλλά λέξη για την τέχνη της δημοκρατίας * Ενώνω και γω τη φωνή μου με την ομάδα στα κοινωνικά δίκτυα να γίνει ο Βενιζέλος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας. Αν και άκουσα ότι επιστρέφει ο Μητσοτάκης.

Ο Αρκάς έκλεισε τη σελίδα του. Διώξεις δημοσιογράφων.  Θα μιλάμε με νοήματα: “Τι κάνετε όταν αγαπάτε έναν άνθρωπο;” ρώτησαν τον κύριο Κ. “Του φτιάχνω ένα σκίτσο” είπε ο κύριος Κ. “και φροντίζω να του μοιάζει”, “Ποιο; Το σκίτσο;” “Όχι, ο άνθρωπος”, είπε ο κύριος Κ. (Μπ. Μπρεχτ- Ιστορίες του κ. Κόυνερ).

Ο Νίκος Φίλης, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ μπροστά σε ένα ΑΤΜ. ( Φωτό: AΠΕ).
Ο Νίκος Φίλης, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ μπροστά σε ένα ΑΤΜ. ( Φωτό: AΠΕ).

* Τα Εξάρχεια ψήφισαν 57% «Ναι». Αλλά οι λαϊκές γειτονιές ψήφισαν συντριπρικά ‘Όχι». Ειδικά εκεί που είχε και ισχυρή «Χρυσή Αυγή». «Ταξική η ψήφος» λέει μια εφημερίδα. Μάλλον καταψηφίστηκαν σ΄αυτό το δημοψήφισμα οι «μπεζεμπεζέδες»! *
«Υπάρχει ένα νέο Τείχος του Βερολίνου και ονομάζεται αυτό». Το είπε μιλώντας προς τον Τσίπρα  ο Βρετανός ευρωσκεπτικιστής βουλευτής Φάρατζ. «Δεν έπρεπε να μπείτε στο ευρώ. Να φύγετε και να γυρίσετε πίσω στη δημοκρατία σας και θα σας βοηθήσουμε».  * Είναι ο ίδιος που έχει πει ότι: «Η Ε.Ε. σκοπεύει να διοικήσει την Ελλάδα με το ίδιο τρόπο που διοικεί το Κόσσοβο. Ουσιαστικά η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι ένα γαλλο-γερμανικό σχέδιο που σκοπό έχει να επιβάλλει την κυριαρχία της σε όλη την Ευρώπη. Και αυτό αποτελεί μέρος του μεγαλύτερου σχεδίου τους για μια παγκόσμια δικτατορία».

  Στην αντίθετη πλευρά ο Γκυ Φερχόστατ- που πήγε στην διαδήλωση των Ελλήνων του Βελγίου –δες σχετικά στο ΑΝΟΙΧΤΟ ΠΑΡΑΘΥΡΟ- υπέρ του Ναι στην Ευρώπη στην ομιλία του στο ευρωκοινοβούλιο αποδείχτηκε οπαδός του Βενιζέλου! * Όχι του Ευάγγελου, είπε, του κανονικού Βενιζέλου που έκανε την Ελλάδα ΚΟΥΝΕΛΙστον Μεσοπόλεμο χώρα.

Σας ασπάζομαι/ Ο Σόσιαλ Φρεντ, ο φίλος σας.