Γιάννα Αγγελοπούλου: «Αξιοποιώντας την καλή πλευρά της τεχνολογίας, οι νέοι μπορούν να συνδεθούν όπως ποτέ στο παρελθόν»

Με το βραβείο «2021 AOC Trustees Bicentennial Award» τιμήθηκε η Πρόεδρος της Επιτροπής «Ελλάδα 2021», Γιάννα Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη, από την ομογενειακή επιχειρηματική οργάνωση «Alpha Omega Council» σε εκδήλωση που έλαβε χώρα το περασμένο Σάββατο στη Βοστώνη.

Στην ομιλία της, η κυρία Αγγελοπούλου αναφέρθηκε στις προκλήσεις του τρίτου αιώνα της ιστορίας του σύγχρονου ελληνικού κράτους και έδωσε έμφαση στο ρόλο της νέας γενιάς. «Η καθοδήγηση της νέας γενιάς δεν ήταν ποτέ εύκολη υπόθεση – οι νέοι έχουν τα δικά τους θέλω, με τα οποία διαμορφώνουν την εποχή τους. Στις μέρες μας, όμως, ορθώνονται εμπόδια, σχεδόν ανυπέρβλητα. Το χάσμα των γενεών εξαιτίας της τεχνολογίας ποτέ δεν ήταν μεγαλύτερο. Και δεν αντιμετωπίζεται με νομοθετικές παρεμβάσεις» επισήμανε και προσέθεσε: «Η σημερινή νέα γενιά ίσως είναι η πρώτη που θα χρειαστεί να αυτοκαθοδηγηθεί και να αυτοπροστατευτεί καθώς θα προσαρμόζεται σε ένα παρόν, το οποίο θα αλλάζει ταχύτερα από όσο θα ωριμάζει η ίδια».

Στο πλαίσιο αυτό, εστίασε στο ρόλο της τεχνολογίας για την Ελλάδα και τους Έλληνες της διασποράς. «Το αισιόδοξο είναι ότι πλέον, αξιοποιώντας την καλή πλευρά της τεχνολογίας – γιατί ο κόσμος δεν μπορεί να μείνει πίσω – οι νέοι της διασποράς και οι νέοι της Ελλάδας, μπορούν να συνδεθούν όπως ποτέ στο παρελθόν» σημείωσε και ενημέρωσε τα μέλη του «Alpha Omega Council» για τις πρωτοβουλίες της Επιτροπής.

«Μια ωραία πρωτοβουλία, υπό την αιγίδα της Επιτροπής «Ελλάδα 2021», φέρνει κοντά Έλληνες και Ελληνοαμερικανούς επιχειρηματίες κάτω των 40 ετών. Υπάρχει έδαφος να αναπτυχθούν πολλές ανάλογες πρωτοβουλίες, σε διάφορους τομείς» είπε χαρακτηριστικά, σχετικά με τη δράση «Connect the Dots».

«Με αυτό το κίνητρο, εργάζεται μεθοδικά και η Επιτροπή για τη δημιουργία ενός ερευνητικού Ινστιτούτου Τεχνητής Νοημοσύνης, Επιστήμης Δεδομένων και Αλγορίθμων, στην Ελλάδα» πρόσθεσε η κυρία Αγγελοπούλου.

«Η χώρα μας έχει τη δυνατότητα να βρεθεί στην παγκόσμια πρωτοπορία σε αυτόν τον τομέα, να κρατήσει τους νέους επιστήμονες της και να αυξήσει την αλληλεπίδραση με αξιόλογα ταλέντα από το εξωτερικό» κατέληξε η Πρόεδρος της Επιτροπής «Ελλάδα 2021».

Τη βράβευση έκανε ο Πρόεδρος του «Alpha Omega Council», Κώστας Σιδερίδης. Στην εκδήλωση, μεταξύ άλλων, συμμετείχαν: ο Δρ Petros Vamvakas (Emmanuel College Boston), ο Παναγιώτης Ροϊλός (Harvard), ο Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος (Fletcher), η Ναταλία Λινού (Harvard), η Nancy Agris Savage (καθηγήτρια, δημοσιογράφος- συγγραφέας), ο Ted Demetriades (γιος του Ορέστη Δημητριάδη, δημοσιογράφου και ιδρυτή του Grecian Echos, του ελληνικού ραδιοφώνου της Νέας Αγγλίας), ο πρωτοπρεσβύτερος Θεόδωρος Μπάρμπας, εκπρόσωπος του νοσούντος Μητροπολίτη Βοστώνης Μεθόδιου κ.α.