Δημ. Κρεμαστηνός: «Το ΚΙΝΑΛ δεν θα συνεργαστεί με τη ΝΔ, γιατί θα ήταν μέγα λάθος”

Την άποψη ότι οι όμοροι πολιτικοί χώροι θα πρέπει να συγκυβερνούν υποστηρίζει ο πρώην υπουργός και βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Δημήτρης Κρεμαστινός, προβλέποντας ότι κάποια στιγμή μετά τις εκλογές οι δυνάμεις του προοδευτικού χώρου θα συγκλίνουν.

Μιλώντας στον News 24/7 στους 88,6 ο κ. Κρεμαστινός δήλωσε ότι τάσσεται πάντοτε υπέρ των συγκλίσεων και υπενθύμισε ότι αυτή την άποψη εξέφραζε και το 2015, τονίζοντας ότι «αν είχε γίνει κυβέρνηση συνασπισμού του ΣΥΡΙΖΑ με άλλα κόμματα και όχι με τους ΑΝΕΛ, θα είχε αποφευχθεί το εξάμηνο Βαρουφάκη».

«Είμαι οπαδός της σύγκλισης», δήλωσε ο πρώην υπουργός, σπεύδοντας ωστόσο να σημειώσει ότι «με όσα συνέβησαν, με μετακινήσεις στελεχών και υπουργοποιήσεις, είναι πολύ δύσκολο, για να μην πω αδύνατον, να συμβεί κάτι προεκλογικά». Πρόσθεσε, πάντως, ότι «είναι ιστορικά βέβαιο ότι οι όμοροι χώροι θα αναγκαστούν κάποια στιγμή μετά τις εκλογές να συγκλίνουν», ενώ επανέλαβε την άποψή του ότι «οι χώροι αυτοί πρέπει να συγκυβερνούν».

Ερωτηθείς εάν υπάρχει πιθανότητα κυβερνητικής συνεργασίας του Κινήματος Αλλαγής με τη Νέα Δημοκρατία, ο κ. Κρεμαστινός υπογράμμισε ότι «το ΚΙΝΑΛ δεν θα συνεργαστεί με τη ΝΔ, γιατί θα ήταν μέγα λάθος και δεν συντρέχουν οι λόγοι για να συμβεί κάτι τέτοιο».

Για τη Συμφωνία των Πρεσπών, ο πρώην υπουργός ανέφερε ότι «εάν η Βόρεια Μακεδονία δεν εφαρμόσει τη Συμφωνία, όπως δεν εφάρμοσε και την ενδιάμεση, τότε οι συντηρητικές φωνές θα επικρατήσουν».

«Καλύτερο το Βόρεια Μακεδονία από το Μακεδονία» είπε, προσθέτοντας ωστόσο ότι θα πρέπει να υλοποιηθούν όλα όσα προβλέπονται από τη γειτονική χώρα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ