Εικόνες από το καθεστώς Μητσοτάκη: η ΕΥΠ αγνοεί το Συμβούλιο Επικρατείας, ο Πρωθυπουργός δεν θυμάται ότι είναι ο διοικητής της και οργανώνει συγκεντρώσεις όπου μιλά στη… φρουρά του

Του Νίκου Λακόπουλου

Μετά τις “αυθόρμητες” και “τυχαίες” συναντήσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη στις εξόδους του προς τον λαό ήρθε η ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Κέρκυρα που μάλλον δεν πήγε τόσα καλά καθώς υπήρξαν κάποιες φωνές διαμαρτυρίας, που απομακρύνθηκαν από τη φρουρά του.

Μια πομπή αυτοκινήτων στην Άρτα -που κατέγραψε ένα βίντεο- πριν την ομιλία του δημιουργεί την υποψία πώς ο Κυριάκος Μητσοτάκης μεταφέρει στις ομιλίες του τους οπαδούς του και πιθανόν τελικά να μιλά στη… φρουρά του.

Αυτή τη φορά στην Κέρκυρα αυτή που επιχείρησε να παρέμβει ήταν η τρίτη κόρη του Νίκου Πλακιά, του πατέρα που είδε τις δίδυμες κόρες του και την ανιψιά του να σκοτώνονται στα Τέμπη. Ενώ μιλούσε ο πρωθυπουργός, φώναξε «Δικαιοσύνη για την τραγωδία των Τεμπών”. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης απευθυνόμενος προφανώς στους άνδρες της ασφαλείας του είπε «Αφήστε την, αφήστε την».

Σε βίντεο που δημοσιεύει η «Αυγή» διακρίνονται άνδρες να απομακρύνουν από το σημείο μια παρέα νέων, ενώ ακούγονταν διαμαρτυρίες. Οι ίδιοι άνδρες που ακολούθησαν τον κ. Κυριάκο Μητσοτάκη στη Θράκη έσπρωχναν και δεν άφηναν κανέναν να πλησιάσει τον πρωθυπουργό.

Δοκιμάζουν τα φαγητά του Μητσοτάκη;

Στα Γιάννενα η Διεύθυνση Υγείας της Περιφέρειας της Ηπείρου καθώς και ο ΕΦΕΤ της Ηπείρου, κλήθηκαν να ελέγξουν, να δοκιμάσουν και να τεκμηριώσουν εξονυχιστικά ότι τα ποτά και τα εδέσματα που θα έτρωγε ο Μητσοτάκης!

Στο μεταξύ η άρνηση της ΕΥΠ να ενημερώσει την Αρχή ∆ιασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών για την παρακολούθηση του Νίκου Ανδρουλάκη παρά την απόφαση του Συμβουλίου Επικρατείας πέρασε στα ψιλά σα να μη τρέχει τίποτε.

Είχαμε ήδη δει την ΕΥΠ -που διοικεί ο Πρωθυπουργός- να είναι υπεράνω της Βουλής και Μάθαµε, δεν μπορεί να λογοδοτήσει στην Επιτροπή Θεσµών και ∆ιαφάνειας της Βουλής.

Η αρμόδια εισαγγελέας είχε πει μάλιστα μέσα στη Βουλή ότι µπορεί να παρακολουθήσει και την Πρόεδρο της ∆ηµοκρατίας χωρίς να δώσει λογαριασµό σε κανέναν.

Ποιος κυβερνάει την ΕΥΠ;

«Η ΕΥΠ απάντησε στην Αρχή ∆ιασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών (Α∆ΑΕ) ότι δεν µπορεί να δώσει ενηµέρωση σχετικά µε το ποιος παρακολουθούσε τον Νίκο Ανδρουλάκη. Εχετε πει κι εσείς δηµόσια ότι ο Ανδρουλάκης πρέπει να ενηµερωθεί…» ερωτάται ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξη.

«∆εν θα πω τίποτα για το θέµα αυτό, καθώς αφορά την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών» απαντά εκείνος και ακολουθεί ο σουρεαλιστικός διάλογος -όπως τον παραθέτει στην Καθημερινή ο Πάσχος Μανδραβέλης:

∆ηµοσιογράφος: «Υπάρχει µια απόφαση του ΣΤΕ, κύριε πρόεδρε, της Ολοµέλειας του Ανωτάτου ∆ικαστηρίου…».

Μητσοτάκης: «Είναι ένα ζήτηµα το οποίο αφορά την ανεξάρτητη αρχή και την ΕΥΠ. Από κει και πέρα, η ΕΥΠ συµµορφώνεται µε τις υποδείξεις της ανεξάρτητης αρχής. ∆εν θα µπω καθόλου σε αυτήν τη συζήτηση».

∆ηµοσιογράφος: «Η ΕΥΠ υπό την εποπτεία σας δεν είναι;».

Μητσοτάκης: «Το θέµα αφορά, όπως σας είπα, την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών και τις απαντήσεις που δίνει και την ανεξάρτητη αρχή. Αν η ανεξάρτητη αρχή καλύπτεται από τις απαντήσεις της ΕΥΠ έχει καλώς, αν δεν καλύπτεται, θα επανέλθει».

“Η κυβέρνηση οφείλει πλέον να σοβαρευτεί και να µην παίζει µε τους θεσµούς. Οι παραπάνω απαντήσεις είναι ανατριχιαστικές. Πληρώνουµε µια υπηρεσία, που δεν λογοδοτεί στη Βουλή, δεν εφαρµόζει αποφάσεις του Ανωτάτου ∆ικαστηρίου και ο πολιτικός της προϊστάµενος λέει ότι είναι δική της δουλειά εάν θα εφαρµόζει ή όχι τους νόµους. Προφανώς θα είναι και δική της δουλειά εάν θα δουλεύει για την Ελλάδα ή για άλλες χώρες, αφού παραµένει ανέλεγκτη, ή εάν κάποιοι της ΕΥΠ πουλούν τις υπηρεσίες σε τρίτους” γράφει ο Πάσχος Μανδραβέλης.

(Το έγγραφο για τον έλεγχο των τροφίμων από το News Break).