Επειδή σε πληρώνουμε..

Του Τάκη Ψαρίδη

Την επίθεση του κου Νίκου Μωραΐτη στην δημοσιογράφο Ευγενία Λουπάκη την θεωρώ ίσως το σοβαρότερο στοιχείο στο ποιόν του κόμματος του κου Κασσελάκη-Πολάκη.

Βεβαίως δεν πέφτουμε από τα σύννεφα. Όταν η πολιτική αντικαθίσταται από την μεταπολιτική, δηλαδή την επικοινωνία και το θέαμα, τότε διολισθαίνει και η δημοκρατία προς την μεταδημοκρατία.

Αυτό κάνει ο κος Μητσοτάκης που, ελλείψει πολιτικών επιχειρημάτων, κυβερνά επικοινωνιακά, επιβάλει την «ενημέρωση 108» και παρακολουθεί τους πάντες, τους υπουργούς του, ακόμα και τους δικούς του ανθρώπους.

Στοιχεία «ενημέρωσης 108» εμφανίζει και το κόμμα Κασσελάκη ο θεωρητικός και ιδεολογικός καθοδηγητής του οποίου, Νίκος Μωραΐτης, επιτίθεται στην δημοσιογράφο Ευγενία Λουπάκη.

Ο κος αυτός αναφερόμενος ευθέως στην δημοσιογράφο έγραψε το εξής: «Να μην έχεις μία ως κόμμα και όμως να πληρώνεις δημοσιογράφο για να προωθεί τους διασπαστές σου. Ο ορισμός της πολυφωνίας. Μπράβο στο κόκκινο!»

Δηλαδή, εφόσον είμαστε οι ιδιοκτήτες και σε πληρώνουμε, λέει ο κος αυτός, θα κάνεις την ενημέρωση και την δημοσιογραφία που θέλουμε εμείς!

Ιδού λοιπόν που φτάσαμε και είναι νωρίς ακόμα. Μετά την «Ώρα του Προέδρου» στο «Κόκκινο» στα χνάρια των Καρατζαφέρη και Λεβέντη και τις απομακρύνσεις δημοσιογράφων από τις εκπομπές τους, τώρα απαιτείται και η λογοκρισία. Κάτι τέτοιο ούτε ο κος Μητσοτάκης έχει τολμήσει, τουλάχιστον ανοιχτά και απροσχημάτιστα. 

Για να ξεκαθαρίζουμε λοιπόν τα πράγματα. Δεν υπάρχει αριστερή πολιτική χωρίς ήθος, δημοκρατία και ελευθερία στην ενημέρωση. Η πολιτική χωρίς ελεύθερη ενημέρωση και χωρίς ήθος, είναι εκφασισμός και ναι: Δεν υπάρχει αριστερός και δεξιός εκφασισμός. Ένας είναι και απ όπου και αν προέρχεται ένα είναι το χρώμα του: Μαύρο!