Η παραπληροφόρηση οργιάζει…

Άρθρο του Δημήτρη Τσοβόλα

Κατά τη διάρκεια της λειτουργίας της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Προκαταρκτικής Εξέτασης που διενεργείται για τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, μετά τη μυστική δήθεν εξέταση κάθε μάρτυρα, γινόμαστε όλοι αναγνώστες και τηλεθεατές παράνομων, αυθαίρετων και…
παραπλανητικών δημοσιευμάτων των γνωστών φιλοκυβερνητικών ΜΜΕ.

Δημοσιεύονται αποσπασματικές, και πολλές φορές αβάσιμες, περικοπές καταθέσεων των γνωστών τεσσάρων εισαγγελέων για να δικαιολογήσουν την πολιτική σκοπιμότητα της αναληθούς, αναπόδεικτης και αόριστης κατηγορίας κατά του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου. Παραλείπουν βέβαια, ως όφειλαν τα ΜΜΕ, μετά τη δημοσίευση κάθε διαρροής να ζητήσουν και την άλλη άποψη αυτών που θεσμικά συμμετέχουν σε αυτή τη διαδικασία, γιατί δεν τους ενδιαφέρει η αλήθεια, αλλά η συνέχιση της πολιτικής δίωξης με την παραπληροφόρηση των πολιτών.

Βέβαια εν γνώσει τους παραλείπουν να δημοσιεύσουν αδιαμφισβήτητα ουσιαστικά δημόσια έγγραφα που διαβιβάστηκαν στη Βουλή και στην Προκαταρκτική Κοινοβουλευτική Επιτροπή, τα οποία διαψεύδουν τελείως τις αντιφατικές μαρτυρικές καταθέσεις των εισαγγελέων και κονιορτοποιούν τις υποψίες που διατυπώνονται κατά του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου.

Μια ανάγνωση και μόνο αυτών των εγγράφων, αλλά και ολόκληρων των καταθέσεων των τεσσάρων εισαγγελέων που δόθηκαν διαχρονικά στους αντιεισαγγελείς του Αρείου Πάγου και στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή, αλλά και της δήλωσης παραίτησης της κ. Ράικου που δημοσίευσε η ίδια τον Μάρτιο του 2017, σε συνδυασμό με το έγγραφο που έστειλε πριν από λίγες ημέρες η κ. Τουλουπάκη στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή και το οποίο διέρρευσε σε ελάχιστες εφημερίδες, αποκαλύπτουν όλη την αλήθεια για τις κατασκευασμένες από τη Ν.Δ. και το ΚΙΝ.ΑΛΛ. κατηγορίες.

Αλλωστε η μεθόδευση του χρόνου της εξέτασης από την Κοινοβουλευτική Προκαταρκτική Επιτροπή των τεσσάρων εισαγγελέων που αυτοί (Ν.Δ. και ΚΙΝ.ΑΛΛ.) πρότειναν, δεν εξέτασαν ακόμη ως μάρτυρες τους τρεις εν ενεργεία εισαγγελείς Διαφθοράς, ούτε τους βουλευτές Τζανακόπουλο και Πολάκη, τους οποίους εξαιρέσαν από την Επιτροπή δήθεν για να τους εξετάσουν ως μάρτυρες, αποδεικνύει για όποιον γνωρίζει από ποινικές διαδικασίες ότι με απαράδεκτες μεθοδεύσεις προσπαθούν να στηρίξουν αβάσιμες κατηγορίες.

Και βέβαια τα αιτήματα που υπόβαλε ο Παπαγγελόπουλος για εξέταση άλλων μαρτύρων και για τη διενέργεια άλλων προανακριτικών πράξεων, ουδόλως έγιναν δεκτά ή τουλάχιστον δεν βλέπουμε να ικανοποιούνται, γιατί ο σκοπός της πλειοψηφίας της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής δεν είναι η ανεύρεση της αλήθειας, αλλά το σύντομο κλείσιμο της προκαταρκτικής εξέτασης και η παραπληροφόρηση των πολιτών με απομονωμένες και αβάσιμες διαρροές συγκεκριμένων μαρτυρικών καταθέσεων, ώστε να συγκαλύψουν τα πραγματικά αίτια της προαποφασισμένης παραπομπής. Η υποκρισία και η αδιαφάνεια δεν έχουν προηγούμενο.

Αυτοί που διαμαρτύρονταν ότι με συνοπτικές διαδικασίες εστάλη ο φάκελος της Novartis στη Βουλή για τα πολιτικά πρόσωπα (όπως άλλωστε προβλέπει το άρθρο 86 του Συντάγματος), τώρα δεν τους απασχολεί το γεγονός ότι χωρίς νόμιμη και αντικειμενική διαδικασία, πράττουν αυτό που κατηγορούσαν στον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο. Θα τους υπενθυμίσω απλά το ρητό «Ο συ μισείς, ετέρω μη ποιήσεις».

Τελικά όμως η αλήθεια θα λάμψει και οι σκευωροί, μαζί με τους συμμετόχους τους, θα αποκαλυφθούν, όση προστασία και αν έχουν από συγκεκριμένα ΜΜΕ που προβάλλουν σκοπίμως μόνο τη μία άποψη και δεν έχουν καμία δημοκρατική ευαισθησία να προβάλουν και την άλλη άποψη, παρότι από το Σύνταγμα και τον νόμο περί Τύπου έχουν τέτοια υποχρέωση…

efsyn.gr