Ιλιγγιώδης χαμαιλεοντισμός

Του Τάκη Ψαρίδη

Παρακολουθώ την ιλιγγιώδη μετάλλαξη της ΕΡΤ και τρίβω τα μάτια μου. Μερικοί «δημοσιογράφοι» αλλάζουν δέρμα με τέτοια ταχύτητα που ούτε ένας χαμαιλέοντας δεν προλαβαίνει. Και δεν είναι τυχαίο ότι οι πιο φανατικοί με την μία κατάσταση, γίνονται το ίδιο φανατικοί και με την άλλη. Πώς τα καταφέρνουν; Έχουν κάνει κάποιο μεταπτυχιακό για το πώς το ίδιο γεγονός αντιστρέφεται και παρουσιάζεται αναλόγως με το κάθε κόμμα που βρίσκεται στην κυβέρνηση; Υπάρχουν τέτοιες δημοσιογραφικές σπουδές και δεν τις ξέρουμε;

Χθες στη Βουλή έγιναν συγκλονιστικές αποκαλύψεις από τον Παύλο Πολάκη που κανονικά θάπρεπε να αποτελέσουν δημοσιογραφική ενασχόληση μηνών. Τη μόνη είδηση που βρήκαν να μεταδώσουν από την ομιλία του ήταν η ..μαντινάδα! Δεν έχει προλάβει να περάσει ούτε ένας μήνας από τις εκλογές και η ΕΡΤ, υπό τον απόλυτο έλεγχο του πρωθυπουργικού γραφείου, δεν διατηρεί ούτε καν τα στοιχειώδη προσχήματα και έχει γίνει «βασιλικότερη» ακόμα και του ΣΚΑΙ.

Και καλά ο εκπληκτικός χαμαιλεοντισμός ορισμένων της ΕΡΤ και η «ομερτά» για τα συμβαίνοντα του συνόλου σχεδόν των μίντια που πλέον συνιστά ένα καθεστώς ιδιότυπου ολοκληρωτισμού στη χώρα. Το εκπληκτικότερο είναι ότι όλα αυτά στην δημόσια ΕΡΤ γίνονται υπό την σκέπη του ΔΣ της και του Διευθύνοντος Συμβούλου κου Δρόσου που διορίστηκαν επί Σύριζα. (Άλλη μία «πετυχημένη» επιλογή εφόσον ο κος Δρόσος ήταν και πρόεδρος της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας).

Διάφοροι εντεταλμένοι της Πειραιώς αλωνίζουν θρασύτατα στους διαδρόμους και παίρνουν αποφάσεις χωρίς καμία απολύτως αρμοδιότητα. Είπε λέει η Διοίκηση να παραιτηθεί, αλλά της ζητήθηκε να παραμείνει. Και αυτοί παραμένουν. Δεν διαθέτουν ούτε καν τη στοιχειώδη αξιοπρέπεια να τα βροντήξουν όλα κάτω και να φύγουν αλλά προτιμούν να νομιμοποιούν με την παρουσία τους αυτήν την κατάντια. Αναμενόμενο θα μου πείτε από ανθρώπους που το όραμα τους για την δημόσια ενημέρωση και τον πολιτισμό ήταν πρωτίστως ποδοσφαιρικό.