Κυβέρνηση αφασίας: Από τη μια χτίζει και από την άλλη κατεδαφίζει. Eπέτρεψε την έξοδο στην επαρχία!

Με τους καθυστερημένους ελέγχους όσων έφταναν στην  Ελλάδα από την Ιταλία και μετά την τραγική καθυστέρηση στο κλείσιμο των εκκλησιών η κυβέρνηση  διολίσθησε ένα ένα ακόμη ολέθριο λάθος: επέτρεψε τις μετακινήσεις προς την περιφέρεια.

 Ο πρωθυπουργός στα διαγγέλματά του δίνει βάση στην απήχηση της εμφάνισής του και όχι την ουσία.

Έτσι ενώ όλοι πλέον έχουν  συνειδητοποιήσει ότι το πρόβλημα είναι οι μετακινήσεις και οι συναναστροφές -και για αυτό απαγορεύονται- η κυβέρνηση δεν έκανε τίποτε για να ισχύει αυτό και στην έξοδο από τα αστικά κέντρα προς την επαρχία το Σαββατοκύριακο.

Προνοητικός ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός έστειλε ειδική επιστολή στον Πρωθυπουργό  και του ζητούσε να  απαγορεύσει τις μετακινήσεις. 

«Ζητούμε την πλήρη απαγόρευση μετακίνησης προς τα χωριά όλων των Περιφερειακών Ενοτήτων της Περιφέρειας μας, μη μόνιμων κατοίκων, προς αποφυγή εξάπλωσης του κορωνοϊού. Παρακαλούμε για τις άμεσες ενέργειές σας, προκειμένου να μην παρατηρηθεί αυξημένη κίνηση στα χωριά μας, βάζοντας σε κίνδυνο τόσο τους κατοίκους, όσο και το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό των Νοσοκομείων, των Κέντρων Υγείας και των Περιφερειακών Ιατρείων, όλων των νομών της Θεσσαλίας, που δοκιμάζονται σκληρά τις τελευταίες ημέρες».

 Μόνος του τα είπε μόνος του τα άκουσε. Στο Μέγαρο Μαξίμου περνούν από ψηφοθηρικό κόσκινο τα μέτρα και γι’ αυτό καθυστερούν διαρκώς. Τα παίρνουν κατόπιν εορτής.

Η ιδέα ότι θα γίνουν δυσάρεστοι απέτρεψε τον Πρωθυπουργό στο να συμπεριλάβει στο «διάγγελμα» της Πέμπτης αυτήν την απαγόρευση και περιορίσθηκε σε … συστάσεις.

Έτσι η ζημιά έγινε. Ζημιά, μεγαλύτερη από αυτή με τις εκκλησίες και τους μηδενικούς ελέγχους από την Ιταλία.

 Το κόστος δεν μπορεί να  υπολογιστεί αυτή τη στιγμή. Αλλά κάποιος πρέπει να λογοδοτήσει γι’ αυτό.