Να παραμείνει στα ψηφοδέλτια ο Πολάκης αποφάσισε η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ

Να παραμείνει στις εκλογικές λίστες του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ o βουλευτής Χανίων αποφάσισε ομόφωνα η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ.

Στην απόφαση συνεκτιμήθηκε η αυτοκριτική του Πολάκη μέσω επιστολής του και η δέσμευσή του ότι θα κινείται εντός των ορίων των συλλογικών αποφάσεων του κόμματος.

Η ανακοίνωση

Στη σημερινή της συνεδρίαση, η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αποφάσισε ομόφωνα να μην υπάρξει καμία αλλαγή στις αποφάσεις που έλαβε στη προηγούμενη συνέδριασή της και έχουν ήδη δημοσιοποιηθεί, αναφορικά με την εισήγηση προς την Κεντρική Επιτροπή για τα ψηφοδέλτια του κόμματος.

Το όργανο έλαβε υπόψη του την επιστολή που κοινοποίησε ο Παύλος Πολάκης, στην οποία δίνει εξηγήσεις για τις πρόσφατες αναρτήσεις του, αναγνωρίζει λάθη και αστοχίες και επαναβεβαιώνει τον απόλυτο σεβασμό του στις συλλογικές αποφάσεις του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. 

Πυξίδα όλων των στελεχών και υποψηφίων βουλευτών του κόμματος οφείλει να είναι ο σεβασμός στη συλλογική λειτουργία και στις συλλογικά επεξεργασμένες θέσεις. 

Η δημόσια στάση, οι παρεμβάσεις και δηλώσεις, συμπεριλαμβανομένων των αναρτήσεων στα κοινωνικά δίκτυα, οφείλουν να υπηρετούν τον κοινό στόχο για τη νίκη στις εκλογές και τη πολιτική αλλαγή που έχει ανάγκη ο τόπος.

Άνοιξε τον δρόμο ο Αλ. Τσίπρας

Ο Αλέξη Τσίπρας, στην εισήγησή του στην Πολιτική Γραμματεία του κόμματος, παραδέχθηκε πως η κίνηση του Παύλου Πολάκη «μας αναγκάζει να επανεκτιμήσουμε τις αρχικές μας προθέσεις», κρίνοντας πως πρόκειται για μια επιστολή «γενναίας αυτοκριτικής» αφού όμως πρώτα είχε επισημάνει πως το κόμμα της Κουμουνδούρου έχει «κανόνες και συλλογικές επεξεργασίες» και «κανένας δε μπορεί να βγαίνει έξω από αυτές».

Είχε προηγηθεί η παραδοχή λάθους από τον βουλευτή Χανίων, ο οποίος ξεκαθάρισε ότι δεν είχε πρόθεση να αμφισβητήσει δημόσια τον πρόεδρο τον Αλέξη Τσίπρα.

Στο κείμενό του, ανάμεσα σε άλλα, επισημαίνει «θέλω να σας ξεκαθαρίσω ότι δεν είχα καμία πρόθεση με αυτές να αμφισβητήσω δημόσια είτε την αποκλειστική αρμοδιότητα των συλλογικών μας οργάνων να λαμβάνουν αποφάσεις, είτε πολύ περισσότερο τις ίδιες τις συλλογικές μας επεξεργασίες».

Την επιστροφή Πολάκη στα ψηφοδέλτια διευκόλυνε ο πολιτευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Μιχάλης Χαιρετάκης, που αποτέλεσε αφορμή της προσωρινής ρήξης μεταξύ του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης και του πρώην υφυπουργού, ανακοινώνοντας την απόσυρσή του από την προεκλογική «κούρσα» γιατί «στον αγώνα για να φύγει αυτή η Κυβέρνηση δεν χρειάζονται μικροπολιτικές, εγωισμοί, θέσεις, καρέκλες και μηχανισμοί».

Η επιστολή Πολάκη

Ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας με επιστολή του στον πρόεδρο του κόμματος ζήτησε χθες συγγνώμη και ανέφερε ότι αναγνωρίζει τα λάθη του. Είναι προφανές ότι ο Κρητικός βουλευτής προχώρησε σε μια πλήρη αυτοκριτική για τις θέσεις που είχε αναπτύξει και τον οδήγησαν στην έξοδο από τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ, τις οποίες τώρα αναγκάζεται να πάρει πίσω. Αυτό είναι αποτέλεσμα της αποφασιστικής στάσης του Αλέξη Τσίπρα ο οποίος διαμήνυσε προς όλες τις κατευθύνσεις ότι δεν θα αφήσει κανέναν να «θολώσει» τις θέσεις και το πολιτικό στίγμα του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Παύλος Πολάκης διαμηνύει ότι δεν είχε την πρόθεση να αμφισβητήσει δημόσια τον Αλέξη Τσίπρα, ούτε όμως και το δικαίωμα των συλλογικών οργάνων να λαμβάνουν τις αποφάσεις.

«Θέλω να σας ξεκαθαρίσω ότι δεν είχα καμία πρόθεση με αυτές να αμφισβητήσω δημόσια είτε την αποκλειστική αρμοδιότητα των συλλογικών μας οργάνων να λαμβάνουν αποφάσεις, είτε πολύ περισσότερο τις ίδιες τις συλλογικές μας επεξεργασίες», σημειώνει χαρακτηριστικά στην επιστολή του.

«Η πρόθεσή μου δεν ήταν σε καμία περίπτωση η στοχοποίηση συγκεκριμένων προσώπων δημοσιογράφων αλλά η ανάδειξη της χειραγωγούμενης από το καθεστώς Μητσοτάκη ενημέρωσης», αναφέρει σε άλλο σημείο της επιστολής του, αναλαμβάνοντας- όπως τονίζει- την ευθύνη που του αναλογεί.

Επιστολή, Πολακης
Επιστολη, Ππλακης