Οι Τρεις Σωματοφύλακες σε σκηνοθεσία Βασίλη Νικολαΐδη

Το αριστούργημα του Αλεξ. Δουμά στο Ακροπόλ!

img_8081mediumΤο αριστούργημα της γαλλικής λογοτεχνίας «Οι τρεις σωματοφύλακες» ανεβαίνει στο ιστορικό θέατρο Ακροπόλ. Ο Ντ’ Αρτανιάν ξεκινάει από το χωριό του, με την ευχή του πατέρα του κι ένα άλογο, να πάει στο Παρίσι με όνειρο να γίνει σωματοφύλακας του βασιλιά. Πράγματι, τα καταφέρνει «με το σπαθί του»! somatofylakes-1Συμφιλιώνεται με τους διάσημους ξιφομάχους, Άθω, Πόρθο κι Άραμι. Οι τέσσερις φίλοι, αχώριστη πια παρέα, μέσα από συνεχείς ηρωισμούς και γενναίες πράξεις, γίνονται ατρόμητοι. Με τη δύναμη της φιλίας και τη δυνατή αγάπη που νιώθει ο Ντ’Αρτανιάν για την Κωνστάνς, αντεπεξέρχονται σε όλες τις δυσκολίες και τις αντιξοότητες που καλούνται να αντιμετωπίσουν.

Μια φιλόδοξη παραγωγή, που καταφέρνει να βιώσουν τα παιδιά μια περιπέτεια, με εξαίρετες μουσικές συνθέσεις, καταιγιστική δράση, δεξιοτεχνικές ξιφομαχίες, θεαματική κινησιολογία και σπουδαία υποκριτική ικανότητα. Τα σκηνικά και τα αμέτρητα κοστούμια εποχής, οι μάσκες, τα καπέλα και οι υψηλής ευκρίνειας βίντεο – προβολές λειτουργούν εικαστικά ως έργα τέχνης, που σπάνια συναντάει κανείς σε ένα θεατρικό έργο.

Μια πρώτη σκέψη για τους «Τρεις Σωματοφύλακες» από τον σκηνοθέτη της παράστασης

Το αγαπημένο μυθιστόρημα για μικρούς και μεγάλους “Οι τρεις σωματοφύλακες”, του Αλέξανδρου Δουμά, που γαλούχησε γενιές και γενιές “παιδιών” κάθε ηλικίας, μεταφέρεται στην σκηνή του Ακροπόλ για την περίοδο 2016-2017. Λόγω της ειδικής δυσκολίας και των ειδικών δεξιοτήτων (ξιφομαχίες,  ομαδικές συμπλοκές) το έργο σπανίως παρουσιάζεται στην θεατρική σκηνή.

Η παρούσα διασκευή κρατάει όλο το άρωμα μιας εποχής (17ος αιώνας), με πλούσια κοστούμια, εξαιρετικά δουλεμένες σκηνές μονομαχιών και εντυπωσιακές αλλαγές προσώπων σε κλάσματα δευτερολέπτων. Από τις σκληρές πολλές φορές ατμόσφαιρες και καταστάσεις του πρωτοτύπου έχουμε κρατήσει μόνο τις συνεχείς και με πολύ χιούμορ παρουσιασμένες σκηνές ξιφομαχιών, τις βασικές παραμέτρους των σχέσεων των προσώπων, χωρίς όμως να τονίζεται πουθενά η βία και η σκληρότητα του Δουμά.

Έντεκα ηθοποιοί ενσαρκώνουν τους πάμπολλους ρόλους του έργου μέσα σε μία καταιγιστική δράση, όπου προέχει η φιλία και η συντροφικότητα σαν κύριο μοτίβο του έργου. Χάρη σ’αυτήν την συντροφικότητα οι τέσσερις κύριοι ήρωες αντεπεξέρχονται σε όλες τις δυσκολίες και τις αντιξοότητες που καλούνται να αντιμετωπίσουν. Από τη δράση δεν λείπει ωστόσο και το αίσθημα της αγάπης που γλυκαίνει τη σκληρή ζωή των σωματοφυλάκων.

kakoimedium
Σκηνοθεσία: Βασίλης Νικολαΐδης -Σκηνικά-Κοστούμια: Γιάννης Μετζικώφ – Μουσική Σύνθεση – Ενορχήστρωση: Μάκης Καραχάλιος – Παίζουν:
Κωνσταντίνος Αρνόκουρος: Άραμις, Αλέξανδρος Αχτάρ: Ντ’ Αρτανιάν, Πάρις Θωμόπουλος: Πόρθος, Αμαλία Καβάλη: Μυλαίδη, Χρήστος Καπενής: Άθως, Δούκας Μπάκιγχαμ, Δημήτρης Μαργαρίτης: Φρουρός Καρδινάλιου, Ταχυδακτυλουργός, Ευθύμης Μπαλαγιάννης: Πατέρας, Διοικητής Σωματοφυλάκων, Βασιλιάς, Νατάσα Οικονομοπούλου: Μάνα, Βασίλισσα, Δημήτρης Ραφαήλος: Κόμης, Ελεάνα Στραβοδήμου: Κωνστάνς ,Γιώργος Χουλιάρας: Καρδινάλιος Ρισελιέ, Αρχηγός Φρουρών.

Μέρες & Ώρες Παραστάσεων:  Σάββατο στις 15:00, Κυριακή 11:30 & 15:00

Εισιτήρια: 12 ευρώ[su_youtube url=»https://youtu.be/LB8BXYJGbGY» width=»1180″ height=»1220″]