Πάει καλά η Φώφη; «Βαρίδι της Αριστεράς» ο Τσίπρας;

Ο Αλέξη Τσίπρας εμφανίσθηκε στην πολιτική σκηνή το  2006 όταν ως υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων, υπερδιπλασίασε το  ποσοστό του κόμματός του. Το 2008 που ανέλαβε την ηγεσία του ο ΣΥΡΙΖΑ χαροπάλευε να μπει στη Βουλή με εκλογική επιρροή γύρω το 4%.  Σε τέσσερα χρόνια το έκανε αξιωματική αντιπολίτευση και σε τρία κυβέρνηση.

Κέρδισε δυο εκλογικές αναμετρήσεις και πάει για τρίτη, ενώ το άστρο του μεσουρανεί στο ευρωπαϊκό πολιτικό στερέωμα, ιδίως στον προοδευτικό χώρο και είναι ο εκλεκτός των Ευρωσοσιαλιστών.  Κι όμως η σχεδόν αποσυνάγωγή του στο χώρο Φώφη  Γεννηματά τον αποκάλεσε «βαρίδι της Αριστεράς».

ΦΩΤΟ: ΑΠΕ- ΜΠΕ

Ο άνθρωπος που ανάστησε την Αριστερά και την πήγε στη κορυφή και στην κυβέρνηση είναι… βαρίδι. Βάλε το χέρι σου Μεγαλοδύναμε… Τόση είναι η απελπισία της πια;

Ο καθένας μπορεί να λέει ό,τι θέλει, ό,τι μπορεί και ό,τι καταλαβαίνει, ό,τι του γράφουν ή ακόμη και ό,τι μπορεί να ακουστεί ευχάριστα στα αυτιά του σπόνσορά του. Και η Γεννηματά σ’ αυτό είναι καλή: έχει χρεώσει στον Τσίπρα ακόμη και ότι  «αλυσόδεσε τη χώρα στα Μνημόνια» ή ότι «ρίχνει λάσπη» σε ένα κόμμα ακέριων και εντίμων όπως είναι το δικό της.

Συχνά παίζει τον λαγό του Κυριάκου, που της ανέθεσε να κάνει αυτό που δεν μπορεί κάνει ο ίδιος: να την πέφτει στον Καραμανλή. Και φυσικά γίνεται πρωτοσέλιδο. Άξιος ο μισθός της.

Καλά η Φώφη. «Τόση είναι», που θα έλεγε και ο ποιητής. Οι άλλοι αποκάτω πώς είναι δυνατόν να ακούνε αυτά τα φούμαρα;