Περιφέρεια Αττικής: Η υποψηφιότητα Πατούλη ενισχύει τον Γιάννη Σγουρό

Η ανακοίνωση της υποψηφιότητας του Γιώργου Πατούλη για την Περιφέρεια Αττικής ενισχύει τον Γιάννη Σγουρό που έχει ήδη ανακοινώσει την δική του υποψηφιότητα.

Ο νυν περιφερειάρχης με την υποψηφιότητά του επιχειρεί να εκβιάσει την Νέα Δημοκρατία που αναζητεί εναγωνίως έναν άλλο υποψήφιο για να αντιμετωπίσει τον Γιάννη Σγουρό που μπορεί να συσπειρώσει όχι μόνο τις δημοκρατικές δυνάμεις, αλλά αντλεί ψήφους και από την παράταξη του Πατούλη.

Μια δημοσκόπηση της Opinion έχει δείξει πως στην ερώτηση “εσείς θα θέλατε να επανεκλεγεί ο Γιώργος Πατούλης’ πως το Όχι με 34,9% υπερτερεί συντριπτικά του Ναι 19,7%.

Στο σύνολο των ερωτηθέντων με το 20% να μην απαντά τα Ναι και Μάλλον Ναι είναι μόλις 33% έναντι των Όχι και Μάλλον Όχι που είναι 47%/

Ο Γιώργος Πατούλης δεν συσπειρώνει ούτε τους μισούς ψηφοφόρους της Νέας Δημοκρατίας και η ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του είναι ένας πονοκέφαλος για την ηγεσία της.

Αν επιλέξει τον Πατούλη θα ηττηθεί κι αν επιλέξει άλλον υποψήφιο θα διασπασθεί.

Μοιάζει με χρυσή ευκαιρία να αλλάξει χέρια η Περιφέρεια Αττικής. Ο Γιάννης Σγουρός κατέβηκε και στις προηγούμενες εκλογές και πήρε 17,5% -΄έναντι 19% της Ρένας Δούρου. Δηλαδή θα είχε κερδίσει τον Πατούλη στον δεύτερο γύρο.

Αν ο ΣΥΡΙΖΑ επιλέξει άλλον υποψήφιο παρά τις διακηρύξεις του για προοδευτική συνεργασία κινδυνεύει με νέο φιάσκο σαν κι αυτό που υπέστη στις προηγούμενες αυτοδιοικητικές εκλογές.

Ίσως και μεγαλύτερο, αν αυτός ο υποψήφιος δεν περάσει καν στον δεύτερο γύρο.

Φυσικά για το ΠΑΣΟΚ δεν τίθεται θέμα: η υποστήριξη του Σγουρού είναι μονόδρομος καθώς είναι η εγγύηση για να περάσει ξανά η Περιφέρεια Αττικής στη Δημοκρατική Παράταξη.

Ή να επιστρέψει στους πολίτες της, όπως λέει ο Γιάννης Σγουρός.

¨