Γιώργος Πατούλης: Απαξίωση

Του Γ. Λακόπουλου

Επειδή κατάγεται από την Κρήτη όσο και οι Μητσοτάκηδες και ξέρει από βεντέτα, η απαξίωση που του επιφύλαξαν θα πληρωθεί με απαξίωση…

Η τελευταία εικόνα από την Περιφέρεια Αττικής πριν την κακοκαιρία, έδειχνε τον Γιώργο Πατούλη με αντιανεμικό μπουφάν μπροστά σε ένα «υπερσύγχρονο μηχάνημα», που θα άνοιγε τους δρόμους αν έκλειναν.

Όταν ήλθε η κακοκαιρία ούτε ο περιφερειάρχης ούτε το μηχάνημα άνοιξαν τους δρόμους. Άνοιξε μόνο ο σάκος του Αίολου εναντίον του.

«Φτάνει το σόου και η απόσειση ευθυνών», τον κατηγόρησε η πιο έγκυρη εφημερίδα της Δεξιάς.

«Φταίει ο Πατούλης», συγχρονίσθηκαν τα φιλοκυβερνητικά μίντια, που έλαβαν μέρος στην επιχείρηση διάσωσης του Μητσοτάκη.

«Δεν καθάρισε τους δικούς του δρόμους», εξήγησε ο πορτ- παρόλ Οικονόμου, που δείχνει όλο και πιο συχνά αδυναμία κατανόησης του περιβάλλοντος γύρω του.

Με το Μητσοτακέικο ο Πατούλης είναι από χρόνια στα μαχαίρια -και θα έκλαιγαν μάνουλες, αν υλοποιούσε την απειλή του να κατεβεί υποψήφιος δήμαρχος Αθήνας.

Αλλά για λέμε την αλήθεια δεν είχε τύχη να επικρατήσει στην περιφέρεια αν το 2019 ο ΣΥΡΙΖΑ-που κυβερνούσε ακόμη- αντί για την «καμένη» Δούρου υποστήριζε τον δοκιμασμένο Γιάννη Σγουρό του ΠΑΣΟΚ .

Πήρε την περιφέρεια χωρίς να εγκαταλείψει καμία από τις άλλες θέσεις του. Έκτοτε ξεπατικώνει τις παλιές μεθόδους προβολής του Αβραμοπούλου και μένει στον αφρό.

Τον καταγγέλλουν ότι κονδύλια της περιφέρειας διοχετεύονται στη συντήρηση της εικόνας του . Οι θεομηνίες προσφέρονται, αν είσαι στη σωστή θέση, τη σωστή στιγμή και με τη σωστή κάμερα.

Από τις πυρκαγιές του περασμένου θέρους στην Αττική δεν τσουρουφλίσθηκε.

Αλλά το χιόνι του έπεσε βαρύ – γιατί στη συγκεκριμένη φυσική καταστροφή δεν γίνεται να βγει ατσαλάκωτος και ο ίδιος και ο Μητσοτάκης.

Ο συνήθης μηχανισμός μιντιακής εμπροσθοφυλακής του μεγάρου Μαξίμου τον στοχοποίησε ευθέως.

Συγκεκριμένοι υπουργοί έδωσαν το έναυσμα να «ενταφιαστεί « ο περιφερειάρχης κάτω από τον πάγο που άφησε πίσω ο χιονιάς.

Για να κρατήσει η κυβέρνηση έξω, τουλάχιστον το κεφάλι της .

Ο Πρωθυπουργός επισφράγισε στο υπουργικό συμβούλιο την εντολή «βυθίστε τον».

Αυτό μπορεί και να τον αδικεί. Για τους πολίτες έχουν βλάψει τη Συρία το ίδιο.

Αν ο περιφερειάρχης κατηγορείται για το ξεχαρβάλωμα στην Αττική, ο Μητσοτάκης τα ακούει από το πανελλήνιο για την παράλυση σε όλη την Ελλάδα.

Όσο Πατούλη, όση μετεωρολογία, και όση Αττική Οδό και αν ρίξει στις μιντιακές μηχανές του, δεν διασώζεται.

Απλώς βάζει επίσημα πλέον απέναντί του τον Πατούλη, που ξέρει πλέον ότι δεν έχει τύχη αν επιχειρήσει να υπερασπιστεί το αξίωμά του στις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές .

Ειδικά αν ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και το ΚΙΝΑΛ συνασπιστούν.

Ωστόσο δεν είναι τόσο αναλώσιμος στο χώρο της συντηρητικής παράταξης.

Και επειδή κατάγεται από την Κρήτη όσο και οι Μητσοτάκηδες και ξέρει από βεντέτα, η απαξίωση που του επιφύλαξαν θα πληρωθεί με απαξίωση…

ΑΠΟ ΤΟ IEIDISEIS.GR