Γιώργος Πατούλης: Εδώλιο

Γράφει ο Γιώργος Λακόπουλος

Από τη φύση της και τον αυτοπροσδιορισμό της η υποψηφιότητα του Νίκου Χαρδαλιά, πρέπει να καταδικαστεί από τους πολίτες της Αττικής.

Εκλεγμένος περιφερειάρχης πληροφορείται ότι το κόμμα από το οποίο προέρχεται, αποσύρει τη στήριξη στη νέα υποψηφιότητά του.

Τη μεταφέρει σε εξωκοινοβουλευτικό υφυπουργό, με αποτυχημένη -και εν πολλοίς τεθλασμένη- αυτοδιοικητική προϋπηρεσία.

Παραδόξως ο εν λόγω περιφερειάρχης εγκαταλείπει την προσπάθεια επανεκλογής του και τίθεται στην υπηρεσία του νέου εκλεκτού του κόμματος.

Κατά τους μυημένους, πίσω από την αλλαγή αναβάτη κρύβεται η βούληση του λεγομένου «Μαξίμου ΑΕ» – να θέσει υπό έλεγχο τη ροή των κονδυλίων που διαχειρίζεται η Περιφέρεια.

Σε μια υγιή Δημοκρατία ο σημαντικότερος αυτοδιοικητικός άρχων της χώρας θα συνέχιζε απλώς την προεκλογική καμπάνια του.

Για την τύχη του αρμόδιοι να κρίνουν είναι μόνο οι ψηφοφόροι της περιφέρειας, που τον ανέδειξαν.

Ωστόσο ο Γιώργος Πατούλης συμπλήρωσε τον διασυρμό της Αυτοδιοίκησης -που έχει προκαλέσει από την εκλογή του στην περιφέρεια Αττικής- με μια ντροπιαστική ομολογία:

-Στην αυτοδιοικητική διαδρομή του «στήριζε πάντα τις σωστές κυβερνητικές επιλογές, όλων των κυβερνήσεων της Νέας Δημοκρατίας».

Κάνοντας τον εξευτελισμό του τέλειο, δηλώνει υποταγή: «Δεν δημιούργησα ποτέ πρόβλημα στο κόμμα μου, δεν πρόκειται να δημιουργήσω ούτε τώρα».

Από την πλευρά του ο Κυριάκος Μητσοτάκης τον παρουσιάζει ως μαριονέτα, που δέχθηκε με… «αξιοπρέπεια» την αφαίρεση του κομματικού χρίσματος.

Ταυτόχρονα αποκαλύπτει με κυνισμό τα κίνητρά του: «Θέλουμε περιφερειάρχες που να μπορούμε να συνεργαστούμε αποτελεσματικά».

Απροκάλυπτα αναδεικνύει τον κομματισμό ως οδηγό της κυβέρνησής του στην Αυτοδιοίκηση – παραβιάζοντας ωμά το άρθρο 102 του Συντάγματος που κατοχυρώνει την αυτοτέλειά της.

Για πολλούς η δουλοπρέπεια που δείχνει ο Πατούλης, πριν καν εκπνεύσει η εντολή του, υποκρύπτει τρόμο.

Πρόκειται για πλήρη κατάλυση της Αυτοδιοίκησης: ο Μητσοτάκης δηλώνει ότι τη θέλει στην υπηρεσία του, και ο Πατούλης βεβαιώνει ότι την είχε ήδη θέσει.

-«Τα τελευταία τέσσερα χρόνια ως περιφερειάρχης Αττικής, συνεργάστηκα αποτελεσματικά με την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη»

Ότι η «συνεργασία» του κρίνεται ανεπαρκής και αντικαθίσταται με κάποιον περισσότερο υποτακτικό – συνδέεται με τα κονδύλια της Περιφέρειας.

Ο διατεταγμένος, διάδοχός του στην κομματική προτίμηση, εμφανίζεται ως τυφλό ελκυστικό όργανο στην άλωση του σημαντικότερου θεσμού της Δημοκρατίας.

Από τη φύση της και τον αυτοπροσδιορισμό της η υποψηφιότητα του Νίκου Χαρδαλιά, πρέπει να καταδικαστεί από τους πολίτες της Αττικής.

Αλλιώς προσυπογράφουν να γίνει η μεγαλύτερη Περιφέρεια της χώρας, ακόμη περισσότερο ελεγχόμενο παρατήρημα της οικογένειας που κυβερνάει.

Αλλά πριν από αυτό υπάρχει θέμα Πατούλη. Γιατί από τον κομπασμό της επανεκλογής, σύρθηκε στα πατώματα «σφάξε με Αγά μου, να αγιάσω;»

Πρώτος ο ΣΥΡΙΖΑ -με τις ολέθριες επιλογές του οποίου το 2019 οδηγήθηκε η Περιφέρεια Αττικής στα χέρια κάποιου σαν Πατούλη και έκτοτε κάλυπτε τη σκανδαλώδη θητεία του- οφείλει να τον στήσει τώρα στο εδώλιο.

AΠΟ ΤΟ IEIDISEIS.GR