Πώς η λογοκρισία υπηρετεί την”αδιαμεσολάβητη σχέση με τον λαό”;

Του Ραφαήλ Μεν. Μαϊόπουλου

1. O γράφων το παρόν έλαβε στις 7.11.2023 το εξής email από το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ(Παρατίθεται αυτούσιο).

EVGENIA KOUNTOYRI <[email protected]>          7 November 2023 at 10:03

ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΡΟΕΔΡΟ – ΠΣ ΣΤΕΦΑΝΟ ΚΑΣΣΕΛΑΚΗ

To: Ραφαήλ Μεν. Μαϊόπουλος <[email protected]>

Reply-To: EVGENIA KOUNTOURI <[email protected]>

Καλημέρα

Με αφορμή ερωτήσεις που αποστείλλατε στην εκπρόσωπο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ κα Δώρα Αυγέρη κι απευθύνονται στον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, κύριο Στέφανο Κασσελάκη θα ήθελα να σας ενημερώσω πως ερωτήματα που αφορούν τον πρόεδρο απευθύνονται, αφού υπάρξει συννενοήση μαζί του, αποκλειστικά στο γραφείο Τύπου του κόμματος.

Σας ευχαριστω πολύ 

για το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ

Ευγενία Κουντούρη“.

2. Οι ερωτήσεις“,με αφορμή τις οποίες στάλθηκε το email αυτό, περιλαμβάνονται σε άρθρο του γράφοντος, με τίτλο “Ερωτήματα για τον Πρόεδρο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κ. Στέφανο Κασσελάκη”, που δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα ΑΝΤΙΛΟΓΟΙ (www.antilogoi.gr) στις 5.11.2023 και που στάλθηκε,με emails Bcc, στους αποδέκτες άρθρων των ΑΝΤΙΛΟΓΩΝ, μεταξύ των οποίων η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κα Δώρα Αυγέρη.  

Ιδού μερικά από τα ερωτήματα του άρθρου αυτού: (α) Γιατί ο κ. Στέφανος Κασσελάκης δεν έχει φροντίσει να μεταφραστεί στα Ελληνικά ένα άρθρο του στα Αγγλικά δημοσιευμένο στις 14.7.2023* στην “ekathimerini.com” όπου, ανάμεσα σε άλλα, γράφει τα εξής:

                   Ο Τσίπρας έχει ήδη παραιτηθεί. Έτσι βρίσκομαι τώρα σε ένα κενό επειδή δεν μπορώ να διακρίνω στον ορίζοντα κυβερνώντες δημοκράτες. Δημοκράτες οι οποίοι, ακριβώς όπως στις ΗΠΑ, θα προσφέρουν ένα μεγάλο προστατευτικό κάλυμμα και μια ομάδα έμπειρων στελεχών για να κουμαντάρουν τη γραφειοκρατία.

                   Αν η πρόθεση είναι το κόμμα να κυβερνήσει πάλι, ο ΣΥΡΙΖΑ οφείλει να αντιγράψει τη φόρμουλα των ΗΠΑ το συντομότερο δυνατό. Αναμφισβήτητα να αγκαλιάσει επίσης το πολιτικό κέντρο.

                   Εκεί που ο ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να εφαρμόσει την αριστερή του κληρονομιά είναι μέσα… στον ίδιο του τον εαυτό!”.

(β) Ο κ. Κασσελάκης, στο διάστημα των έξι ετών, από το 2015 οπότε “έγραψε υπέρ του κ. Μητσοτάκη” μέχρι “τα δύο τελευταία χρόνια” που “συνάντησε” τον κ. Τσίπρα, είχε γνωστοποιήσει τις απόψεις του για τα πολιτικά πράγματα της Χώρας;

(γ) Είναι συμβατά με το δημοκρατικό κοινοβουλευτικό πολίτευμα της Χώρας ταΘα συνεχίσω να απαντάω στον μόνο στον οποίο οφείλω να λογοδοτώ, Τα κομματικά όργανα δε με θέλουν. Η μόνη νομιμοποίηση που θέλω: Από σας;                 

(δ) Δεν είναι ανακόλουθα τα Είμαι εδώ για να συντηρήσω την παρακαταθήκη του Τσίπρα ζωντανή και για να φανώ αντάξιος της κληρονομιάς του,Έχει καταντήσει να είναι στίγμα το να είσαι Συριζαίος, Στον ΣΥΡΙΖΑ υπάρχει θέμα εσωτερικής δημοκρατίας.

(ε) Δεν αποτελούν ανεφάρμοστα και λαϊκίστικα συνθήματα τα Να αποφασίζουν τα μέλη για όλα τα κρίσιμα ζητήματα, “Eμείς είμαστε εδώ για να σας ακούσουμε ταπεινά και οι λύσεις που θα προτείνετενα γίνουν μέρος του κυβερνητικού μας προγράμματος;

3. Aπό το ως ανωτέρω email συμπεραίνουμε ότι η κα Δώρα Αυγέρη την εντολή του κ. Κασσελάκη τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ να συννενοούνται με το Γραφείο Τύπου του Κόμματος, “για τη συντονισμένη παρουσία τους στα ΜΜΕ”, την επεκτείνει στους πολίτες, για την υποβολή ερωτημάτων τους για τις απόψεις και τις πράξεις του κ. Κασσελάκη.

Ενθυμούμενοι και το προηγούμενο της συγνώμης που ο κ. Γιώργος Παπαδάκης ζήτησε από τους δημοσιογράφους Ανδρέα Παπαδόπουλο και Κάτια Μακρή γιατί, σε πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1, δεν μπόρεσαν να υποβάλουν ερωτήσεις στην κα Αυγέρη, σημειώνοντας ότι αυτό ήταν απαίτηση της προσκεκλημένης εκπροσώπου τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

4.Πώς η λογοκρισία σε ερωτήματα πολιτών για τις απόψεις και τις πράξεις του κ. Κασσελάκη υπηρετεί την “αδιαμεσολάβητη σχέση με τον λαό” που o ίδιος διαφημίζει;