Σήμα Κινδύνου! Μαζέψτε αμέσως τον Πολάκη. Προβοκάτσια εν όψει…

Δεν ξέρουμε αν κάποιος στην Κουμουνδούρου προβληματίσθηκε για ποιο λόγο μετά από μια επιτυχή πρωτοβουλία του Αλέξη Τσίπρα στη Βουλή, το πρώτο πράγμα που έκανε ο Πολάκης ήταν να πάει στο καφενείο της Βουλής και να πλακωθεί με τον Άδωνι.

Χωρίς λόγο. Με πρωτοβουλία του και με φρασεολογία που δεν αρμόζει στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και ήταν βούτυρο στο ψωμί του Γεωργιάδη.

Υπάρχει και χειρότερο: Ο Πολάκης ανήγγειλε ότι στη συζήτηση για το νομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης θα στήσει καυγά με τον Άδωνι και τον κάλεσε να πάει με «τσίγκινο σώβρακο».

Μέχρι στιγμής πάντως τσίγκινη είναι η επιχειρηματολογία και η εν γένει παρουσία του αναπληρωτή τομεάρχη. Προς μεγάλη χαρά του Μητσοτάκη.

Αν ο Τσίπρας, η Γεροβασίλη και ο Θεοχαρόπουλος που έχουν την ευθύνη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας δεν τον αποσύρουν από τη συγκεκριμένη συζήτηση, ό,τι κέρδισε ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στο τριήμερο της πρότασης μομφής θα εξανεμιστεί.

Αν δεν καταλαβαίνουν ότι με τον Πολάκη και 3-4 ακόμη στο προσκήνιο ο Μητσοτάκης θα «τους πάρει και τα σώβρακα» -που θα έλεγε και ο Πολάκης- δεν αντιλαμβάνονται και τι σημαίνει προβοκάτσια.