Τάχατες ευαίσθητοι

Toυ Γιάννη Πανούση

 

Υποτελείς τάξεις και άρχουσες τάξεις.

Αυτές είναι οι διαιρετικές τομές.

Το ζήτημα για μας είναι σαφές, δηλαδή η άσκηση αριστερής πολιτικής

σε όφελος των υποτελών τάξεων

Χριστόφορος Παπαδόπουλος, βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ [ΕφΣυν 4/9/15]

Τώρα μάλιστα. Δεν έχουν ακόμα συνειδητοποιήσει με ποιό πρόσημο κατεγράφησαν στην πολιτική και κοινοβουλευτική ιστορία της χώρας κι εξακολουθούν [να νομίζουν πώς] με προσωπικές [δήθεν] ’επαναστατικές’ δηλώσεις θα σώσουν την αριστερή τους[;] ψυχή;

Ο άνθρωπος [ιδίως ο πολιτικός] είναι αυτό που πράττει κι όχι αυτό που πρεσβεύει.΄Οταν ενεργεί αντικειμενικά κατά των λαϊκών συμφερόντων πολύ λίγο ενδιαφέρει ο πάσχων[;] εσωτερικός του κόσμος.

Άλλωστε η γενική εικόνα είναι ότι οι βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος ταυτίστηκαν με το δόγμα Αδώνιδος Γεωργιάδη. Εκείνος ζήλεψε που η Τρόικα του πήρε τη δόξα για το 2ο Μνημόνιο κι αυτοί διατείνονται ότι θα εφαρμόσουν το 3ο Μνημόνιο καλύτερα από ότι πιστεύουν οι Θεσμοί.

Υπάρχει βέβαια και το αντεπιχείρημα. Κάνουμε τα ίδια με τους άλλους αλλά όταν έρθει το πλεόνασμα εμείς θα το μοιράσουμε στους φτωχούς. Η απάντηση εύκολη μολονότι η εκδοχή αυτή περισσότερο θυμίζει επαγγελία [απολεσθέντος] Παραδείσου ή αγωνιώδη εξασφάλιση πολιτικού χρόνου.

Κατά πρώτον ώσπου να επιτευχθεί το περίσσευμα δεν θα υπάρχουν πλέον φτωχοί αλλά εξαθλιωμένοι περιθωριακοί και κατά δεύτερον ο καπιταλισμός δεν λειτουργεί έτσι. Αν μπορούσαν να αλλάξουν τους όρους του παιχνιδιού ας το έκαναν τώρα. Τα περί μέλλοντος και αβεβαίου είναι προπαγάνδα και όχι ειλικρινής αριστερή δέσμευση.

Ηθικό συμπέρασμα = Δεν κρίνουμε τον καθένα ως καλό ή κακό παιδί. Τους [κατα]δικάζουμε συλλήβδην και αλληλεγγύως ως τους χείριστους διαχειριστές της Δημοκρατίας.

Επ’αυτού δεν χωρούν συμψηφισμοί με τους προηγούμενους ‘’κακούς’’. Γι’αυτό ψηφίστηκαν. Για να μην είναι, ούτε να φαίνονται ίδιοι.

ΥΓ.Εξακολουθούν σοβαρά, και όχι για το θεαθήναι, να ισχυρίζονται ορισμένοι ότι σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει το παιχνίδι των φτωχών, αλλά αυτοί αυτοί φταίνε που δεν το καταλαβαίνουν;