Υπάρχει δημοκρατικό ασυμβίβαστο με τις πεποιθήσεις Βορίδη και τη θέση του Υπουργού Εσωτερικών

Του  Γιάννη Ραγκούση*

-Στην Ελλάδα σήμερα υπάρχει γενικευμένο ζήτημα Δημοκρατίας. Με την έννοια ουσιαστικά της διαρκούς προσπάθειας περιορισμού της πολυφωνίας, της ελευθερίας της έκφρασης, της αντίθετης γνώμης.

-Ένα τέτοιο πολύ σοβαρό ζήτημα δημοκρατίας προέκυψε και από τις  δηλώσεις του κ. Μητσοτάκη, ο οποίος πήρε θέση και είπε ότι στην υπόθεση για το σκάνδαλο Novartis δεν υπάρχει καμία ανάμειξη πολιτικών.

Υπάρχει ήδη πολιτικός εναντίον του οποίου έχει ασκηθεί δίωξη και δύο πολιτικοί ακόμη ερευνώνται από τη δικαιοσύνη. Δεν υπήρξε ποτέ, δεν θυμάμαι πιο χυδαία παρέμβαση Πρωθυπουργού στο έργο της δικαιοσύνης.

-Είναι γνωστός ο ρόλος της περιβόητης Palantir, εκείνου του κολοσσού της ακροδεξιάς παρακολούθησης. Η σύγχρονη νοθεία δεν γίνεται με όρους του ’61, δεν επηρεάζονται οι εκλογικοί κατάλογοι, γίνεται με παρακολούθηση, έλεγχο και τελικά χειραγώγηση του εκλογικού σώματος από τέτοιους κολοσσούς, τύπου «Μεγάλου Αδερφού»-με τους οποίους μάθαμε από αυτούς ότι συνεργάζεται η κυβέρνηση.

 Που είναι η συμφωνία που έχε κάνει με την Palantir; Γιατί δεν τη δίνει στη δημοσιότητα;  Ζητούμε να τη φέρει στη Βουλή.

-Αυτά που έγιναν στις ΗΠΑ, τα εξωφρενικά γεγονότα στο Καπιτώλιο, από όσους έγιναν, έγιναν στο όνομα της πεποίθησής τους ότι υπερασπίζονται την πατρίδα, την ιστορία, το έθνος τους το οποίο κινδυνεύει από τους πολιτικούς τους αντιπάλους.

Εκεί  αριστερός και σοσιαλιστής θεωρείται ο Μπάιντεν.

Αυτά τα γεγονότα  στις ΗΠΑ βασίστηκαν στις λογικές του τύπου Βορίδη:, ότι πρέπει να κάνουμε τα αδύνατα δυνατά να μην κυβερνήσει ο αντίπαλός μας. Να μην επιτρέψουμε στον αντίπαλό μας γιατί έχει ελαττωματικές ιδέες να έρθει στη διακυβέρνηση της χώρας.

-Έχει κάνει δηλώσεις ό  κ. Βορίδης ως αρμόδιος τομεάρχης Εσωτερικών της ΝΔ, οι οποίες είναι βαρύτατες θεσμικά και πολιτειακά. Είναι δηλώσεις σύμφωνα με τις οποίες πρέπει να γίνουν παρεμβάσεις στο κράτος και τους θεσμούς για να μη κυβερνήσει η Αριστερά, η προοδευτική παράταξη, η αξιωματική αντιπολίτευση.

-Σε αυτό το σημείο ανακύπτει  πολύ σοβαρό θέμα: Με δεδομένο όλες αυτές τις δηλώσεις  που δεν τις έχε ανακαλέσει ούτε τις έχει διορθώσει, ο Πρωθυπουργός τον επέλεξε για υπουργό Εσωτερικών.

Το υπουργείο Εσωτερικών δεν είναι  οποιοδήποτε υπουργείο στα θέματα φύλαξης των δημοκρατικών εκλογικών διαδικασιών. Είναι ο θεματοφύλακας της δημοκρατικής τάξης και αδιάβλητης διεκπεραίωσης της εκλογικής διαδικασίας.

-Γι΄ αυτό το λόγο ακόμη είναι σε ισχύ ο θεσμός του υπηρεσιακού υπουργού Εσωτερικών . Και  το 2019 ήταν ενεργοποιήθηκε, όπως και σε όλα τα χρόνια της μεταπολίτευσης.

-Υπάρχει δημοκρατικό ασυμβίβαστο  με τις αποψεις ότι  πρέπει να κάνουμε τα αδύνατα δυνατά για να μη κυβερνήσουν οι αντίπαλοί μας, εμείς είμαστε το έθνος, η πατρίδα, εμείς είμαστε η ψυχή της και οι αντίπαλοί μας όχι.

Υπάρχει δημοκρατικό ασυμβίβαστο με τις πεποιθήσεις Βορίδη και τη θέση του υπουργού Εσωτερικών.

*Από την ομιλία του Κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στη Βουλη