Φρέντι Μπελέρης: Παρακράτος

Γράφει ο Γιώργος Λακόπουλος

Το επιχείρημα «ελέγχουμε το δρόμο των Τιράνων» προς της Ευρώπη», ακυρώνεται όταν χρησιμοποιείται για τον Μπελέρη.

Η απερχόμενη κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ στο Ευρωκοινοβούλιο, ήταν η χειρότερη όλων των εποχών. Κανένα από τα μέλη της δεν διακρίθηκε.

Ειδικά μετά την απομάκρυνση Κύρτσου, κανείς δεν είχε την άνεση της δημόσιας παρουσίας να το κάνει. Στο τέλος μια από τις κυρίες της παρέας, έμεινε εκτός ψηφοδελτίου και αρχίζει παρτίδες με τους ανακριτές…

Η επομένη ομάδα θα είναι χειρότερη. Ανάμεσα στους« 42 εξαιρετικούς υποψηφίους μας» που είπε ο Μητσοτάκης, υπάρχουν άνθη, που δεν έχουν κάτι που θα τους έκανε καλύτερους από τον Κυμπουρόπουλο, την Σπυράκη, ή τον Μεϊμαράκη – που εσχάτως επιβεβαιώνει όσους του καταλόγισαν ότι συνέβαλε το 2016 να πάρει τη ΝΔ ο νεότερος Μητσοτάκης.

Στο ψηφοδέλτιο υπάρχουν πρόσωπα των οποίων η ενδεχόμενη παρουσία στο Ημικύκλιο, προεξοφλείται ως διακοσμητική, σε κάποιες περιπτώσεις γραφική και σε μια επικίνδυνη.

Τι μπορεί να κάνει στο πεδίο της ευρωπαϊκής πολιτικής ο ολυμπιονίκης Πύρρος Δήμας, όταν δεν έκανε απολύτως τίποτε στο ελληνικό Κοινοβούλιο, όπου τον έβαλε – με ψηφολεκτική ματαιοδοξία – ο Βαγγέλης Βενιζέλος, ως βουλευτή του ΠΑΣΟΚ;

Τι ευρωπαϊκό θα κομίσει ο Γιώργος Αυτιάς, που σταδιοδρόμησε στην κακή πλευρά της ελληνικής τηλεόρασης ως δημοσιογράφος – οπαδός του Μητσοτάκη;

Τι είδους ευρωβουλευτίνα θα είναι η αποσυνάγωγη του ΠΑΣΟΚ Εύη Χριστοφιλοπούλου; Πώς ακριβώς θα ενισχύσει την παρουσία της χώρας η τηλεπερσόνα Ελεονώρα Μελέτη;

Υπάρχουν και άλλοι αταίριαστοι με ένα σοβαρό α-πολιτικό εγχείρημα όπως είναι η συγκρότηση του ψηφοδελτίου που σχετίζεται με την ευρωπαϊκή παρουσία της χώρας. Για ευτελή ψηφοθηρία ο Μητσοτάκης καταφεύγει σε εκπεσόντες διαφόρων προελεύσεων: δημοσιογράφους, αθλητές, τηλεαστέρες και εισαγομένους, από κόμματα και χώρες.

Έφτασε τυχοδιωκτικά και ως την υποψηφιότητα του «Μπελέρης Διονύσιος – Φρέντης» – όπως αναφέρεται στο ψηφοδέλτιο, ο φυλακισμένος από τον Αλβανική Δικαιοσύνη εκλεγμένος δήμαρχος Χειμάρρας.

Το πολιτικό παρελθόν του εν λόγω υποψηφίου τον καθιστά ασύμβατο με την εκπροσώπηση της ΝΔ ως κεντροδεξιού κόμματος – πόσο μάλλον της σύγχρονης Ελλάδας στην Ευρώπη.

Με «σημαία τον Μπελέρη», όπως έγραψε μια κυβερνητική εφημερίδα, εγκαθίσταται ένα σύστημα μόνιμης τριβής με την Αλβανία, που θα ευνοήσει μόνο τον Ράμα. Η Ελλάδα του Μητσοτάκη, μετά την καταστροφή των ιστορικών δεσμών με τη Ρωσία και τη Σερβία, δίνει πάτημα και την Αλβανία να ανοίξει ένα μέτωπο διεκδικήσεων κατά της Ελλάδας, κοπιάροντας την Τουρκία.

Το επιχείρημα «ελέγχουμε το δρόμο των Τιράνων» προς της Ευρώπη», ακυρώνεται όταν χρησιμοποιείται για τον Μπελέρη. Η υποψηφιότητά του χρησιμοποιείται απλώς για να περιορίσει την απήχηση του Βελόπουλου και άλλων ακροδεξιών σχημάτων στο τμήμα του εκλογικού σώματος που εγκαταλείπει τη ΝΔ.

Ωστόσο, μάλλον τους νομιμοποιεί και τους δίνει νέες αφορμές για εθνικιστικά κηρύγματα, που επαναφέρουν τους παιάνες «έχω μίαν αδελφή κουκλίτσα αληθινή».

Ο Μπελέρης έχει διακριθεί στο παρελθόν σε τέτοιου είδους δράσεις. Αλλά «γαία πυρί μυχθήτω» προκειμένου να αποσπάσει η ΝΔ μια χούφτα ψήφους- αν το καταφέρει …

Η συγκεκριμένη υποψηφιότητα φέρνει διεθνείς επιπλοκές που δεν επιθυμούσε το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών και ταυτόχρονα δίνει ρόλο στο εθνικιστικό παρακράτος. Έλλειψη επιλογών, προβληματική πολιτική αντίληψη, ή απλώς μωραίνει Κύριος…;

ΑΠΟ ΤΟ IEIDISEIS.GR