Χάρης Καστανίδης: «Αν φάνε μήνυση όσοι επικαλούνται το απόρρητο θα δούμε τι θα γίνει»

Συνέντευξη στο Κόκκινο 105,5

 «Ανεξαρτήτως των πορισμάτων της Εξεταστικής η υπόθεση αυτή δεν θα τελειώσει γιατί δεν πρέπει να τελειώσει» τόνισε μιλώντας Στο Κόκκινο

Με προσφυγή στη δικαιοσύνη, προειδοποιεί ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ και μέλος της Εξεταστικής Επιτροπής για το σκάνδαλο των υποκλοπών, Χάρης Καστανίδης αναφορικά με όσους κρύφτηκαν πίσω από το απόρρητο και αρνήθηκαν να απαντήσουν στις ερωτήσεις για τη διαλεύκανση της υπόθεσης.

Ο ίδιος, μιλώντας στο Κόκκινο 105,5 και στους Βούλα Κεχαγιά και Νίκο Σβέρκο, δήλωσε χαρακτηριστικά ότι «αυτοί οι τύποι που νομίζουν ότι τηρούν τον όρκο τους, επικαλούνται το απόρρητο. Αν φάνε όμως μια μήνυση πολύ συγκεκριμένα τα πρόσωπα όλα αυτά από το σύνολο των ανθρώπων που συμμετέχουν την Εξεταστική τουλάχιστον για ψεύδη κατάθεση και βρεθούν στον κατάλληλο χρόνο και τρόπο εισαγγελείς αυτής της χώρας που προφανώς ακούν και βλέπουν, αν λοιπόν πάρουν μια μηνυτήρια αναφορά, τότε να δούμε πώς θα εξελιχθεί το πράγμα για όλους αυτούς που αποφασίζουν να συσκοτίζουν την υπόθεση».

«Για να διευκολύνουμε το έργο τους θα ήταν ευχερέστερο αν τους παρείχαμε το πλεονέκτημα της ενημέρωσης και της μηνυτήριας αναφοράς» σημείωσε ο ίδιος και αναφέρθηκε στο ενδεχόμενο όσοι συμμετέχουν στην εξεταστική -όχι από ένα κόμμα, να «κατέθεταν σε βάρος των κυριών και των κυρίων που κοροϊδεύουν το σύμπαν και έχουν στόχο να διασφαλίσουν ότι δεν θα υπάρξει καμία ρωγμή στο σύστημα εξουσίας».

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ επεσήμανε ότι «ανεξαρτήτως των πορισμάτων της Εξεταστικής η υπόθεση αυτή δεν θα τελειώσει γιατί δεν πρέπει να τελειώσει και θα πρέπει να υπάρξουν νέες πρωτοβουλίες από την πλευρά της αντιπολίτευσης, η οποία δείχνει μια εξαιρετική αυτοσυγκράτηση στο σύνολο της».

«Π.χ. Ο νόμος 2225/1994 που αφορά στα της αρχής διασφάλισης των απορρήτων των επικοινωνιών και οι νόμοι που διέπουν τα της λειτουργίας της ΕΥΠ είναι απολύτως σαφής. Λένε ότι δεν μπορεί ο οποιοσδήποτε παράγοντας της ΕΥΠ να αρνηθεί πρόσβαση σε κάθε απόρρητο στοιχείο της και άλλων υπηρεσιών που υπάγονται στο αρχηγείο της ΕΛΑΣ στον πρόεδρο της ΑΔΑΕ.

Ο νόμος 2225 όπως τροποποιήθηκε στη συνέχεια και καταλήξαμε στον 4790/2021, με τις τροποποιήσεις αυτές ο πρόεδρος της ΑΔΑΕ έχει ελεύθερη πρόσβαση σε κάθε απόρρητο στοιχείο, μόνο αυτός, όχι κλιμάκιο».