Χάρης Καστανίδης: Μετεμψύχωση

Του Γ. Λακόπουλου

Όποιος πιστεύει στη μετεμψύχωση του ΠΑΣΟΚ , με τον Χάρη έχει κάποιες πιθανότητες.

Η φάρσα επαναλαμβάνεται, κάθε χρόνο στις 3 Σεπτεμβρίου: το ΙΧ κόμμα της Φώφης Γεννηματά, μετράει τα χρόνια από την ίδρυση του ΠΑΣΟΚ– το οποίο όμως δεν υπάρχει, επειδή το διέλυσε η ίδια.

Εφέτος έφερνε περισσότερο προς τραγωδία: η κυρία ακύρωσε την επετειακή ανακοίνωση της υποψηφιότητά της για την προεδρία του κόμματός της, επειδή δεν το επέτρεψε ο «μεγαλύτερος αδελφός» του Άδωνι.

Θέλει να γίνει ο ίδιος πρόεδρος στο Κινάλ, για να το βαφτίσει ΠΑΣΟΚ, παρ ότι είναι αμφίβολο αν ξέρει τι σημαίνουν τα αρχικά του.

Ούτε αν θα προλάβει προτού συνεδριάσει το Δικαστικό Συμβούλιο για να αποφασίσει αν «λαδώθηκε» από τη Νοβάρτις ως υπουργός, οπότε το αδίκημα έχει παραγραφεί.

Ή αν το υπουργιλίκι δεν έπαιξε ρόλο και θα χρειαστεί να υπερασπιστεί την αθωότητά του ενώπιον του φυσικού δικαστή του.

Ο τρίτος ενδιαφερόμενος Νίκος Ανδρουλάκης ήταν ΠΑΣΟΚ, αλλά στη Νεολαία βασικά, ξέρει και πέντε πράγματα από την Ευρώπη και θα κέρδιζε αυτό που έχασε στις προηγούμενες εκλογές, αλλά ξέχασε ότι ανάμεσα στις δυο υποψηφιότητες κάτι έπρεπε να έχει κάνει.

Σ αυτό το αλαλούμ σκηνικό ενός κόμματος που οδεύει προς το ιστορικό χαμηλό του 4% , ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του ο Χάρης Καστανίδης.

Ενδιαφέρον, γιατί ο βουλευτής Θεσσαλονίκης έχει τρία χαρακτηριστικά.

Πρώτον, έτρεψε σε φυγή τον Βαγγέλη Βενιζέλο από το ψηφοδέλτιο της συμπρωτεύουσας, επειδή δεν μπορούσε να τον νικήσει – ο Βενιζέλος τον Καστανίδη.

Τον έριξε στην ανάγκη της Φώφης για το Επικράτειας-κι αυτή αφού τον έπαιξε κομπολόι, τον άφησε εκτός Βουλής- για τον Καμίνη .

Δεύτερον, ενώ υπήρξε ο πρώτος σημιτικός βουλευτής στην ιστορία του ΠΑΣΟΚ, όταν ως υπουργός Μεταφορών του Σημίτη δέχθηκε υποδείξεις για τον ΟΤΕ και τα συναφή, επέστρεψε το υπουργείο στο μέγαρο Μαξίμου – για να το δώσουν στον Μαντέλη με τα γνωστά επακόλουθα.

Τρίτον, ο Καστανίδης είναι ΠΑΣΟΚ από το 1974 και βουλευτής του από το 1985. Δηλαδή είναι αυτό που δεν ήταν ο Λοβέρδος, ενώ η Γεννηματά το θυμήθηκε αργά και κληρονομικά.

Έκανε βέβαια ένα φεγγάρι κόμμα με τη Λούκα, για να καταλήξει στο ατυχές κόμμα Παπανδρέου. Αλλά καλύτερα να τα έχεις καλά με τον γιο του Ανδρέα Παπανδρέου, παρά με τον γιο του Κώστα Μητσοτάκη.

Αν στο Κινάλ θέλουν πρόεδρο με ΠΑΣΟΚ στο DNAτου -για θυμίσουν τα παλαιά κλέη- ο Καστανίδης έχει προϋποθέσεις. Επιπλέον έχει και μια καλή θητεία στο υπουργείο Δικαιοσύνης. Και πλακώνεται διαρκώς με τη με τη ΝΔ.

Συμπέρασμα: όποιος πιστεύει στη μετεμψύχωση του ΠΑΣΟΚ , με τον Χάρη έχει κάποιες πιθανότητες.