Άδωνης Γεωργιάδης: Επαγγελματισμός

Γράφει ο Γιώργος Λακόπουλος

Ο Άδωνις Γεωργιάδης έχει ζητήσει τόσες συγνώμες, έχει βεβαιώσει τόσες φορές ότι δεν είπε όσα είπε και όσα εννοούσε, που δεν πείθει πλέον ούτε τον καθρέφτη του.

Η αλήθεια είναι ότι δεν είπε «ποιος ενδιαφέρεται για τα Τέμπη;». Είπε: «πόσοι ενδιαφέρονται για την Εξεταστική ή την Προανακριτική Επιτροπή για τα Τέμπη;».

Εννοούσε το πρώτο όμως. Κι αυτό μετράει στην πολιτική. Πρώτοι το κατάλαβαν στο μέγαρο Μάξιμου και αντέδρασαν δια του Μαρινάκη που του τράβηξε το αυτί: «Τα στελέχη μας πρέπει να είναι πιο προσεκτικά».

Στο καπάκι ανακοίνωσε ότι η ΝΔ θα υπερψηφίσει την πρόταση του ΚΚΕ για Εξεταστική Επιτροπή.

Τι έμενε; Να τριτώσει το κακό και ο ερμηνευτής της κοινής γνώμης να βρεθεί εκτός κυβέρνησης. Είναι εποχή που ο Μητσοτάκης χρειάζεται μια τέτοια κίνηση.

Όλα αυτά βρήκαν τον Άδωνη Γεωργιάδη σε μια από τις καλύτερες στιγμές του: πρώτο τραπέζι πίστα στην εκδήλωση για τον Σημίτη.

Προσκεκλημένος της διοργανώτριας, με την οποία τον συνδέει και ο φόβος να μην γίνει «σκουρόχρωμη» η Ευρώπη.

Ο αφρός του πάλαι ποτέ «εκσυγχρονισμού» γύρω του, ήταν το καλύτερο στεγνοκαθαριστήριο για το αντι-Σημιτικό και αντι-Σημιτικό παρελθόν του.

Με το θόρυβο που σήκωσε, απαξιώνοντας την κοινωνική ευαισθησία για τα Τέμπη, όλα μπορούσαν να του συμβούν…

Αλλά το καλό το παλικάρι της μικροπολιτικής, ξέρει κι άλλο μονοπάτι διαφυγής.

Ενώ Κασσελάκης και ΠΑΣΟΚ ζητούσαν την αποπομπή του, έδειξε πάλι τον επαγγελματισμό του.

Έκανε πρώτα μια ανάρτηση εναντίον τους, που διαστρέβλωσαν όσα είπε. Και μετά «αναγκάστηκε» να πάει στη Βουλή, για να τους καταγγείλει αγανακτισμένος.

Με απίστευτο θεατρινισμό «ζήτησε συγγνώμη από τους συγγενείς των θυμάτων» και χτύπησε το κεφάλι του που δεν αυτο-προστατεύθηκε, με τόση «τηλεοπτική και ραδιοφωνική εμπειρία», που διαθέτει.

Για τις ανάγκες της περίστασης, έριξε και λίγο μελό: «Μόνο ένας άνθρωπος χωρίς καρδιά θα μπορούσε να έχει πει ότι ο λαός δεν ενδιαφέρεται για τα Τέμπη».

Είναι αυτός τέτοιος άνθρωπος; «Αν το είχα πει θα υπέβαλα τη παραίτηση μου». Άπαιχτος;

Το θέμα για τον Άδωνη είναι ότι έχει κάνει τόσες περιστροφές γύρω από τον εαυτό του, έχει ζητήσει τόσες συγνώμες, έχει βεβαιώσει τόσες φορές ότι δεν είπε όσα είπε και όσα εννοούσε, που δεν πείθει πλέον ούτε τον καθρέφτη του.

Τώρα βεβαιώνει ότι «προφανώς ο κόσμος ενδιαφέρεται για το δυστύχημα και για τους νεκρούς και για τις ευθύνες».

Αν τον ζορίσουν θα πει το ίδιο και για το άλλο θέμα που έθιξε στην ίδια συνέντευξη: το μηδενικό ενδιαφέρον για τις υποκλοπές – σχεδόν σαν να δικαιώνονται!

Το θέμα της αποπομπής του πάντως από την κυβέρνηση έκλεισε. Έστω και όχι πολύ ένδοξα για τον ίδιο.

Έμεινε όμως κάτι ενοχλητικό: τον υπερασπίστηκε ο τελευταίος άνθρωπος που θα προτιμούσε.

Τόσος επαγγελματισμός και να καταλήξει στον πατερναλισμό του Βορίδη;

ΑΠΟ ΤΟ IEIDISEIS.GR