Άδωνις Γεωργιάδης: Αλήθειες

Του Γ. Λακόπουλου

Έχει δίκιο ο Άδωνις. Κανείς δεν εξαπατήθηκε – αν δεν το ήθελε.

Προφανώς ο Άδωνις αναφέρεται στην τυπική παραδοχή του κοινοβουλευτισμού: στις εκλογές συνυπολογίζονται τα πάντα.

Από αυτή την άποψη, λέει μια μεγάλη αλήθεια: οι Έλληνες ήξεραν τι ψήφιζαν και κυρίως ποιους ψήφιζαν.

Ήξεραν ότι η ΝΔ είναι μπαταχτσής, ότι ο αρχηγός της «ρύθμισε» υπερ-προνομιακά ένα προσωπικό δάνειο στα Χανιά και ότι η οικογένειά του είναι εκτεθειμένη με εξωχώριες εταιρίες.

Ήξεραν ότι ο αντιπρόεδρός της έχει παρελθόν ακραίας δεξιάς συμπεριφοράς: αντισημιτισμός, νταραβέρια με τον Πλεύρη και τον Παττακό, κραυγές σε μεταμεσονύκτιες εκπομπές σε περιθωριακά κανάλια πουλώντας από βιβλία και ιδεολογία μέχρι θαυματουργά «νανογιλέκα.

Ότι δεν υπήρξε αρχηγός της ΝΔ που να μην έχει βάλει στο στόχαστρο: από τους δυο Καραμανλήδες ως τον ίδιο τον Κυριάκο – τον οποίο λοιδορούσε.

Ότι ο Βορίδης υπήρξε προσωπικός οπαδός και εντεταλμένος του Παπαδόπουλου και είχε επαφές με νεοφασιστικά κατακάθια της Ευρώπης και του εσωτερικού.

Οι ψηφοφόροι ήξεραν ότι ο Μητσοτάκης είχε υιοθετήσει την ατζέντα που ανέδειξε τη Χρυσή Αυγή.

Ειδικά στη «Συμφωνία των Πρεσπών» έθαψε την προσωπική του θέση στο Μακεδονικό, προκειμένου να εναγκαλιστεί τους ακροδεξιούς, τους εθνοκάπηλους, τις παραθρησκευτικές οργανώσεις.

Ήξεραν ότι ήταν «υιός του πατρός» και στήριξε την πολιτική του επικράτηση σε σύμπραξη με μιντιακά συστήματα και οικονομικά συμφέροντα.

Ότι σκόπευε να καταργήσει συνδικαλιστικά δικαιώματα, να μεταφέρει τις αποφάσεις για τους όρους εργασίας στους εργοδότες, να «κλείσει» τις φοιτητικές οργανώσεις.

Ήξεραν για τη Novartis και τη Siemens και ότι είχε με το μέρος του όλα τα τυχοδιωκτικά στοιχεία της χώρας: «νταβατζήδες» διαμεσολαβητές, μιζαδόρους και πάσης φύσεως δακτυλοδεικτούμενους.

Φυσικά ήξεραν ότι δεν θα μπουν μπουλντόζες «σε μια βδομάδα» στο Ελληνικό, ούτε θα «εξαφανιστεί» η εγκληματικότητα ή θα εξαερωθεί ο ακτιβισμός του «Ρουβίκωνα».

Όπως ήξεραν ότι δεν θα υπάρξουν «πολλές και καλοπληρωμένες δουλειές», ανεξάρτητη Δικαιοσύνη, διαφάνεια και λογοδοσία.

Έβλεπαν την οικογενειοκρατία, τους Μπογδάνους, τη σκηνοθεσία του πολιτικού μάρκετινγκ.

Ήξεραν ότι ο Μητσοτάκης δεν πέρασε ούτε απέξω από το δημόσιο σχολείο ή το δημόσιο νοσοκομείο και δεν έχει ιδέα για την κοινωνική πρόνοια και ασφάλιση.

Είχαν πλήρη συναίσθηση από ποια παράταξη και από ποια οικογένεια προέρχεται ο υποψήφιος Πρωθυπουργός και πώς αντιμετωπίζει τον καθημερινό άνθρωπο.

Ήξεραν ότι δεν είναι ηγέτης και δεν θα γίνει, ούτε καν στην παράταξή του. Ωστόσο τον ψήφισαν.

Έχει δίκιο ο Άδωνις. Κανείς δεν εξαπατήθηκε-αν δεν το ήθελε.

AΠΟ ΤΟ IEIDISEIS.GR