Άδωνις Μαρκόπουλος: Μαλάματα

Γράφει ο Γιώργος Λακόπουλος

Ο Δημήτρης Μαρκόπουλος έκλεισε βίαια την Εξεταστική για τα Τέμπη και ο Άδωνις Γεωργιάδης πήγε μάρτυρας σε μια δίκη κολλητών του και… ανέλαβε την προεδρία του Δικαστηρίου. Να υπηρέτες του κράτους Δικαίου, να μαλάματα…

Η Ρομπέρτα Μέτσολα Τεντέσκο Τρίκας – θρησκόληπτη, υπερσυντηρητική πολιτικός από τη Μάλτα – είναι απερχόμενη πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Αλλά δεν είναι και η Σιμόν Βέιλ.

Η χώρα της βρίσκεται στην 55 θέση στην κατάταξη διαφθοράς και καταδικάζεται συχνά από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και άλλους ευρωπαϊκούς φορείς για παραβιάσεις του κράτους Δικαίου, α λα Όρμπαν και Μητσοτάκη.

Η δολοφονία της δημοσιογράφου Ντάφνι Καρουάνα Γκαλιζία, που ερευνούσε υποθέσεις διαφθοράς, τη στιγμάτισε.

Η κυρία ήλθε στην Αθήνα για ψηφαλάκια, ώστε να διατηρήσει το αξίωμα της στο Στρασβούργο και η συνάντηση της με τον ημέτερο Πρωθυπουργό, ήταν του τύπου: «κύλησε ο τέντζερης και βρήκε το καπάκι».

Το σκηνικό είχε την πλάκα του: ο Μητσοτάκης μιλούσε για τον γάμο των ομοφύλων ζευγαριών σε μια πολιτικό που έχει ταχθεί κατά των αμβλώσεων.

Με αντιευρωπαϊκό στόμφο, έλεγε σε πρόεδρο του Κοινοβουλίου – που καταδίκασε νομίμως και αρμοδίως την κυβέρνησή του, για παραβιάσεις του κράτους Δικαίου – ότι: «πήρε σκληρή απάντηση και από τον Άρειο Πάγο».

Την πρόσβαλλε λέγοντας ότι «τελικός κριτής της ποιότητας του κράτους δικαίου σε μια ευρωπαϊκή χώρα», δεν είναι το εκλεγμένο Ευρωκοινοβούλιο, αλλά «η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, που διαθέτει αμεροληψία και αντικειμενικότητα»!

Δηλαδή οι 27 διορισμένοι – με εκτελεστικό και εισηγητικό ρόλο – με επικεφαλής ένα άλλο άνθος από τη Γερμανία, που ελέγχεται επίσης από το Ευρωκοινοβούλιο και την ευρωπαϊκή Δικαιοσύνη…

Έβαλε πάνω από το κορυφαίο πολιτικό όργανο στην κοινοτική Ευρώπη, ακόμη και ένα… περιοδικό – τον «Economist» – που «κατέταξε πρόσφατα την πατρίδα μας στα 20 κορυφαία κράτη στον κόσμο ως προς την ποιότητα της δημοκρατίας μας».

Ξέχασε βέβαια ότι το 2023, το ίδιο περιοδικό χαρακτήρισε την Ελλάδα ως «χώρα με ελαττωματική Δημοκρατία», στην οποία «οι δημοσιογράφοι δεν είναι ελεύθεροι να ερευνούν δυσάρεστες αλήθειες».

Για τον Μητσοτάκη, η Μέτσολα είναι ένας θηλυκός Βέμπερ: του χεριού του. Αλλά δεν μπορούσε να προσυπογράψει αυτά που άκουγε και του απάντησε αόριστα: «θα αναλύσουμε και θα στοχαστούμε» την ανακοίνωση του Αρείου Πάγου. Αλλά τα κυβερνητικά ΜΜΕ βρήκαν πλήρη στήριξη προς την κυβέρνηση.

Ο Πρωθυπουργός προερχόταν από συζήτηση σε φιλικό του κανάλι, με τη σύζυγο ενός βουλευτή του – που ονομάσθηκε «συνέντευξη» – στην οποία έλεγε:

– «Έλληνες ευρωβουλευτές έβαλαν την υπογραφή τους κάτω από ένα ψήφισμα το οποίο ζητάει ουσιαστικά να κοπούν χρήματα από την Ελλάδα και γι’ αυτό είναι υπόλογοι». Στον… Σκέρτσο μάλλον.

Με αντιευρωπαϊκό πνεύμα, ακροδεξιό αντικοινοβουλευτισμό και άγνοια συμπλήρωσε: «Ποιος είναι ο ευρωβουλευτής που θα πει στην ελληνική Δικαιοσύνη ότι «καθυστερείτε για την υπόθεση των Τεμπών», παραδείγματος χάρη; Με ποιο δικαίωμα έρχεται και παρεμβαίνει στην ελληνική Δικαιοσύνη;»

Την επομένη ο χειρότερος πρόεδρος Εξεταστικής Επιτροπής όλων των εποχών Δημήτρης Μαρκόπουλος έκλεισε βίαια την Εξεταστική για τα Τέμπη και ο Άδωνις Γεωργιάδης πήγε μάρτυρας σε μια δίκη κολλητών του και… ανέλαβε την προεδρία του Δικαστηρίου, προσάπτοντας στη έδρα ότι, δεν κάνει καλά τη δουλειά της.

Να υπηρέτες του, κατά Μητσοτάκη, «καλυτέρου από ποτέ κράτους Δικαίου», να μαλάματα…

ΑΠΟ ΤΟ IEIDISEIS.GR