Άλλο οι Γιαννάκοι και άλλο η αντιπολίτευση

Του Τάκη Ψαρίδη

Είναι θλιβερό άτομα σαν τον κο Γιαννάκο να δίνουν τον αντιπολιτευτικό τόνο, έστω και αν οι ευθύνες της κυβέρνησης είναι όντως εγκληματικές. Το άτομο αυτό είναι εκείνο που πρωταγωνιστούσε κάθε μέρα στα κανάλια στηρίζοντας και τροφοδοτώντας την λυσσώδη επικοινωνιακή καταιγίδα κατά της κυβέρνησης του Σύριζα.

Τότε αποτελούσε ένα είδος «ήρωα» του αντισύριζα μετώπου και προσωποποίηση του αντισύριζα μίσους. Ήταν εκείνο που τα κανάλια έτρεχαν ξοπίσω του καθώς κατήγγειλε «χολέρα» στον Ευαγγελισμό, έφερνε τούβλα και μυστρί για να «χτίσει» την είσοδο του υπουργείου Υγείας, διοργάνωνε «καραβάνια υγείας» και ξεπερνούσε κάθε όριο του γελοίου και της αντισύριζα υστερίας καταθέτοντας στέφανο στο γλυπτό του .. «Δρομέα» μπροστά στο Χίλτον(!) και φυσικά σύσσωμη η τότε αντιπολίτευση τον χειροκροτούσε με ενθουσιασμό.

Όντως πολλοί άνθρωποι πεθαίνουν κάθε μέρα επειδή δεν επαρκούν οι ΜΕΘ και το έγκλημα αυτό έχει την υπογραφή «Μητσοτάκης». Του πρωθυπουργού της χώρας δηλαδή που θεωρεί ότι είναι το ίδιο η νοσηλεία εντός ΜΕΘ και το ίδιο εκτός και επομένως οι ΜΕΘ δεν χρειάζονται. Έχει την υπογραφή του CEO της κυβέρνησης που νεοφιλελεύθερη ιδεοληψία του τον έχει μετατρέψει στον πιο φανατικό «αρνητή» των ΜΕΘ. Που ενώ η σωτηρία των νοσούντων εναποτίθεται αποκλειστικά στο ΕΣΥ, εκείνος αρνείται ιδεοληπτικά να το ενισχύσει, παρότι είχε όλον τον χρόνο και κάθε δυνατότητα για να το κάνει και γιαυτό πρέπει να λογοδοτήσει.

Από το σημείο όμως αυτό, μέχρι να δίνουν τον αντιπολιτευτικό τόνο αναξιόπιστα και ανυπόληπτα άτομα και οι καταγγελίες τους να υιοθετούνται άκριτα και τυφλά, όχι μόνο δεν αντιμετωπίζεται η πανδημία, αλλά και ενισχύεται επικοινωνιακά η «αξιοπιστία» της κυβέρνησης και βλάπτεται η αντιπολίτευση.

Δεν χρειάζονται οι «καταγγελίες» των «Γιαννάκων» για να «ξυπνήσει» η αντιπολίτευση και να κάνει το καθήκον της απαιτώντας την έρευνα και την απόδοση ευθυνών για τους θανάτους εκτός ΜΕΘ και την «κράτηση» ΜΕΘ για τους επώνυμους σε βάρος των άλλων. Όσο δεν το κάνει έχει και αυτή την ευθύνη της.-