Φουσκώνοντας το…. τίποτα!

Του Ιωάννη Δαμίγου

Εδώ καράβια χάνονται, βαρκούλες αρμενίζουν. Τόσα και μεγάλα προβλήματα μας μαστίζουν, ο χαμός σαρώνει ζωές, η ύπαρξή μας ταυτίζεται με τις σύριγγες κάθε λίγο, τα πάνω έχουν έρθει κάτω, το φυσικό ηττάται από το παρά φύση. Η λογική βιάζεται από την κυβέρνηση, που με την σειρά της ζητά μελέτες επ’ αυτού! Και ο τύπος, τα μέσα, εκεί!

Σώνει και καλά προσπαθούν να αναδείξουν σαν πρωταρχικό θέμα, τις εκλογές ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ, ΚΙΝΑΛ, ΕΛΙΑΣ, ΠΟΤΑΜΙΟΥ, ΚΙΔΗΣΟ και κάποιων άλλων πολιτικών συνονθυλευμάτων που μου διαφεύγουν τώρα. Που το άθροισμα όλων αυτών είναι, το λίγο τίποτα και το πολύ καθόλου! Όσο και να το φουσκώσεις, δεν αλλάζει το τίποτα και το καθόλου, παρά το κενό στο μυαλό, μεταξύ της σκέψης και της λογικής! Και όταν μπαίνεις στο παιχνίδι της ανάλυσης, των προθέσεων και των κινήσεων, τάχα με αγωνία, δήθεν με ενδιαφέρον, κινδυνεύεις να σε ρουφήξει η μαύρη τρύπα της …ανοησίας!

Αν αυτό το κόμμα ανάμνηση, αποτελεί “προοδευτική” λοιπή δύναμη, τότε το πρόβλημα το έχει η …πρόοδος! Όλοι μαζί, αυτοί οι “προοδευτικοί” άνδρες, έχουν να παρουσιάσουν ένα έργο, του λίγο τίποτα και του πολύ καθόλου! Λόγια χωρίς νόημα, πλάτιασμα θεωριών, προσεκτικός καθωσπρεπεισμός, ωδή στην ασάφεια και χρησμοί μαντείου. Περισσεύουν τα οράματα, οι υποσχέσεις για διπλασιασμούς ποσοστών, για δυναμική επιστροφή, για …για…λές και ήταν χθές! Ο κάθε ένας από αυτούς για διαφορετικό λόγο, άλλος για νομικό, άλλος για εγωιστικό, άλλος από χόμπι, άλλος από επάγγελμα και άλλος από συνήθεια. Πόσα εμβόλια…. αμνησίας να έχουν κάνει; Αλλά πρωταγωνιστούν και θα συνεχίζουν, σε ένα λαό που πάσχει από…. εθνικό αλτσχάϊμερ!

 Όσο φουσκώνουν τέτοια διλλήματα και υπάρχει ακόμα κάτι στο ράφι για μαγείρεμα, θα προβληματίζεται, όπως ακριβώς με τα reality και θα παίρνει θέση, έστω με τρία ευρώ! Εκπαιδεύτηκε! Όταν όμως φθάσει η στιγμή που θα μαγειρέψει, το λίγο τίποτα με το πολύ καθόλου, τότε θα είναι έτοιμος να φάει τον …διπλανό του! Ο δρόμος για το …άκρο, μονόδρομος! Τα έγραψα και …ξεφούσκωσα!