Άνοδο της Ακροδεξιάς δείχνει δημοσκόπηση του Ευρωκοινοβουλίου

Η κεντροδεξιά αναμένεται να παραμείνει η μεγαλύτερη ομάδα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο μετά τις εκλογές του Μαΐου, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση του Ευρωκοινοβουλίου.

Το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα φαίνεται μάλιστα ότι αυξάνει τις έδρες του, σε σχέση με την προηγούμενη δημοσκόπηση, εξασφαλίζοντας 188 θέσεις, δηλαδή το 26,7% των 705 συνολικά θέσεων του Ευρωκοινοβουλίου.

Στην Ελλάδα, η Νέα Δημοκρατία φαίνεται ότι κερδίζει μία παραπάνω έδρα σε σχέση με την αντίστοιχη δημοσκόπηση του Φεβρουαρίου, «ανεβαίνοντας» από τις οκτώ έδρες στις εννιά, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται να παραμένει στάσιμος στις έξι έδρες, σύμφωνα με τις προβλέψεις του Ευρωκοινοβουλίου.

 

Οι Σοσιαλιστές, η δεύτερη μεγαλύτερη ομάδα στην Ευρώπη, φαίνεται ότι αυξάνουν επίσης τα ποσοστά τους, κατακτώντας το 20%, σε σχέση με το 19% της προηγούμενης δημοσκόπησης, αλλά σημειώνουν πτώση σε σχέση με το σημερινό ποσοστό τους, που βρίσκεται στο 25%.

Η ακροδεξιά συνεχίζει να δυναμώνει την θέση της με βάση την νέα δημοσκόπηση, επιβεβαιώνοντας ότι πρόκειται να γίνει η τέταρτη μεγαλύτερη ομάδα, αναφέρει το πρακτορείο Reuters.

Ο συνασπισμός CDU και CSU στην Γερμανία αναμένεται να παραμείνει το κόμμα με τις περισσότερες έδρες στο Ευρωκοινοβούλιο με 33, με την ιταλική Λέγκα να βρίσκεται στην δεύτερη θέση.

Οι 27 θέσεις που αναμένεται να κερδίσει η Λέγκα, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, δείχνουν την ενδυνάμωση της εθνικιστικού αισθήματος στην Ευρώπη, αναφέρει το πρακτορείο Reuters.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ