Άνω κάτω ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ από το γάμο των ομοφύλων!

Του Βασίλη Σκουρή

Η νέα, τέταρτη στη σειρά, ευθεία αμφισβήτηση Μητσοτάκη από Σαμαρά, προς ρήξη ο Κασσελάκης με Πολάκη, εσωκομματικά προβλήματα! και στο ΠΑΣΟΚ

Κλονίζεται το πολιτικό σκηνικό από το γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, με τα μεγαλύτερα προβλήματα να αντιμετωπίζουν ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η ΝΔ, ενώ σοβαρά είναι τα προβλήματα και στην Κουμουνδούρου, όπως και στη Χαριλάου Τρικούπη!

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα βρεθεί αντιμέτωπος όχι μόνο με τις αποχές, αλλά και με τα κατά βουλευτών του κόμματός του. Η καταψήφιση του νομοσχεδίου από “γαλάζιους” βουλευτές τη στιγμή που ο πρωθυπουργός τους έδωσε τη “διέξοδο” της αποχής (!), αποτελεί ευθεία αμφισβήτησή του και μένει να δούμε τον αριθμό όσων καταψηφίσουν! Στην κατεύθυνση της καταψήφισης, άλλωστε, προτρέπει και ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, στην τέταρτη κατά σειρά παρέμβαση με την οποία σηματοδοτεί την ευθεία αμφισβήτηση Μητσοτάκη!

Την ίδια στιγμή τον ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να σημαδεύσει η αντιπαράθεση του Στέφανου Κασσελάκη με τον Παύλο Πολάκη που δεν επιθυμεί να υπερψηφίσει το νομοσχέδιο και να υπακούσει στην κομματική πειθαρχία του προέδρου του κόμματος, ενώ είναι άγνωστο αν υπάρχουν βουλευτές της Κουμουνδούρου που στην κάλπη δεν θα ψηφίσουν το νομοσχέδιο, το οποίο -είναι χαρακτηριστικό- πως δεν υπάρχει ακόμα! Το αξιοπερίεργο είναι πως ο Π. Πολάκης θεωρείται ο άνθρωπος που επηρεάζει όσο κανείς τον Στέφανο Κασσελάκη, τον οποίο και -σύμφωνα με τις πληροφορίες- έφερε στον ΣΥΡΙΖΑ και στήριξε για αρχηγό!

Προβλήματα, όμως, υπάρχουν και στο ΠΑΣΟΚ, έστω και σε μικρότερα κλίμακα, καθώς υπάρχουν βουλευτές που θα ήθελαν να μην υπερψηφίσουν το νομοσχέδιο. Ένα νομοσχέδιο που, επαναλαμβάνουμε, …δεν έχει κατατεθεί ακόμα!

ΑΠΟ ΤΟ IENERGEIA.GR