Έκανε και πάλι το «θαύμα» του

Του Τάκη Ψαρίδη

Δηλαδή από σήμερα μπορούμε να συναθροιζόμαστε περισσότερα από 3 άτομα, διότι ο κορωνοϊός αντιμετωπίστηκε χθες και πλέον δεν κινδυνεύει η δημόσια υγεία, η πατρίς, η θρησκεία και η οικογένεια;;

Όπως είδαμε η πανδημία αντιμετωπίστηκε με ένα όργιο αστυνομικής βίας, με ξυλοδαρμό οικογενειών έξω από το σπίτι τους, με κυνηγητό και συλλήψεις διαδηλωτών και για πρώτη φορά από την μεταπολίτευση, με προπηλακισμό βουλευτών.

Έξι χιλιάδες αστυνομικοί ο ένας πάνω στο άλλον, που μέσα στις κλούβες και στα πηγαδάκια δεν φορούσαν μάσκες, αποτέλεσαν την υγειονομική βόμβα που έστησε στην κυριολεξία η κυβέρνηση δήθεν για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Η χθεσινή μέρα έδειξε με τον πιο τρανταχτό τρόπο ότι η απαγόρευση δεν έγινε για τον κορωνοϊό. Έγινε για να πολώσει και να διχάσει. Διότι αυτή η κυβέρνηση μόνο επικοινωνιακά μπορεί να επιβληθεί και να υπάρξει.

Μόνο σπέρνοντας το μίσος, τον διχασμό και απαξιώνοντας την αριστερά μπορεί να υποκαταστήσει την λογική και το επιχείρημα, να συγκαλύψει ανομίες και ανικανότητες και γιαυτό το σκοπό δεν ορρωδεί προ ουδενός. Έφτασε να απαγορεύσει με νόμο τις διαδηλώσεις ακόμα και να παραβιάσει το σύνταγμα και τη δημοκρατία, δήθεν στο όνομα της πανδημίας.

Η χθεσινή μέρα έδειξε ότι απ’ το πρωί μέχρι το μεσημέρι επικράτησε κάποια συναίνεση και ψυχραιμία και ότι δεν χρειαζόταν αυτή η πρωτοφανής και καθολική σε όλη τη χώρα απαγόρευση των συναθροίσεων πάνω από 4 άτομα.

Όπως όμως καταμαρτυρούν έγκυρα ρεπορτάζ, την πρωινή συναίνεση δεν την άντεξε η ακροδεξιά και νεοφιλελεύθερη πτέρυγα της ΝΔ και γιαυτό το μεσημέρι το Μαξίμου έδωσε εντολή να επιδοθεί η αστυνομία στην πιο άγρια καταστολή. Έτσι με πρόσχημα την «ανυπακοή» του ΚΚΕ, που άλλωστε ήταν υπόδειγμα εφαρμογής των μέτρων κατά της πανδημίας, με μάσκες και αποστάσεις, ο Χρυσοχοΐδης εξαπέλυσε τα «σκυλιά» του που, εκτός των άλλων, διέσπειραν και τον κορωνοϊό.

Αποκαλύφθηκε χθες ότι αυτή η ανεξέλεγκτη αστυνομική βία εξαπολύθηκε για να «συμμορφωθούν» όσοι υπερασπίζονται το Σύνταγμα και τη δημοκρατία, για να επιδείξει πυγμή ο «Μωυσής» και να ικανοποιηθεί η αρρωστημένη ιδεοληψία αυτών που κυβερνούν την χώρα.

Τελικά το μόνο που κατάφεραν είναι να διασπείρει περισσότερο τον κορωνοϊό η ίδια η αστυνομία, αλλά και να ηττηθεί κατά κράτος ο αυταρχισμός, να σπάσει το αντιαριστερό μέτωπο και να ενωθεί η κοινοβουλευτική αριστερά έστω για μία μέρα. Ο συμβολισμός είναι τόσο δυνατός που η μέρα αυτή θα μείνει στην ιστορία. Το Πολυτεχνείο «ζει» και έκανε και πάλι το «θαύμα» του.