Έναν ναι και όχι, στον κύριο Τζαβάρα

Του Ιωάννη Δαμίγου

Όχι πως είχα απαιτήσεις από τον κ. Τζαβάρα, σε καμία περίπτωση! Τέτοιοι επαναστάτες του γλυκού νερού, με δικολαβικές δικαιολογίες του ναι και όχι, προσποιούμενο τον δίκαιο επί αδίκων, υπάρχουν αμέτρητοι, ίσως και πιο σοβαροφανείς. Παραδέχθηκε πως χειροκροτούσε λόγο της πολιτικής αντιμαχίας δυο πολιτικών στην βουλή, ως όφειλε, υπερασπιζόμενος τον κ. Μητσοτάκη.

Ακόμα και όταν προέβη στην ιερόσυλη αναφορά του, στην νεκρή πεντάχρονη Μαρία, ο αθεόφοβος κυνικός μισάνθρωπος, κύριε Τζαβάρα, πολιτικέ υπερασπιζόμενε τάχα το δίκαιο; Περισσεύει η ντροπή σας, κύριε χειροκροτητή πολιτικέ, που ξεπερνά την ηλικία σας, την πείρα σας και την δικηγορία σας, καθώς εδώ δεν έχετε να κάνετε με υπεράσπιση πολιτικής θέσης, μα με θέση ιερόσυλου!

Δυστυχώς για εσάς κύριε Τζαβάρα, κλακαδόρε της ανίερης αυτής παραδοχής και μόνο, θα σας συνοδεύει εσαεί, αυτή σας η ντροπιαστική πολιτική σας χειροκρότηση! Ατόπημα απίστευτης θρασύτητας και αισχρής συμπεριφοράς, χωρίς καμία δυστυχώς ανθρώπινη δικαιολογία, που να μπορεί ούτε καν να μετριάσει την τραγικότητα της υποτακτικής υποστήριξης σας! Με βαρύνουσα ευθύνη, ακόμα μεγαλύτερη, λόγο της δηλωμένης απόσυρσής σας από την πολιτική! Για ένα τέτοιο ντροπιαστικό κατάντημα κύριε Τζαβάρα, σαν από τις τελευταίες σας πράξεις, σταθήκατε … ικανός; Εντυπωσιακά απίστευτο και τραγικό, ένα τέτοιο αποτρόπαιο και αδιάψευστο γεγονός, να σας χαρακτηρίζει τόσο ανάξια άραγε;

Ένα τέτοιο παράσημο, συνεργού στον κατάπτυστο διασυρμό, για πιο λόγο και σκοπό, αδυνατώ να κατανοήσω. Δεν καλείστε δα και σε ανταρσία! Η υπεράσπιση της παιδικής, τουλάχιστον, ζωούλας, δεν είναι παραγγελία καφέ ναι και όχι, κύριε Τζαβάρα! Για την έρημη την ηθική και για την ευθύνη της εξοντωτικής πολιτικής σας, έναντι των προσφύγων που προκάλεσε τον θάνατο της αθώας μικρής, κάτι τελευταίο από εσάς, ίσως διέσωζε μέρος της ανθρωπιάς σας. Μια μεγάλη και τίμια ανδρός, ΣΥΓΝΩΜΗ, αύριο πρωί- πρωί!!!! Τελεία.