Ένας Κασσελάκης θα φέρει την… “‘΄Aνοιξη”;

Toυ Μέλιου Ανδρικόπουλου

Όπως έχει λεχθεί στο παρελθόν από σοφότερους εμού, ”η νεότητα δεν είναι κατάκτηση αποτελεί απλά κατάσταση..”Ο άνθρωπος που ”γεννήθηκε σε μία μέρα”, κάποιο μεσημέρι που έδωσε συνέντευξη τύπου και ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ, κομίζει ”βαριά προίκα” στα κομματικά και πολιτικά δρώμενα της χώρας…

1. Ο άνθρωπος αυτός, είναι και δηλώνει Κρητικός. Αυτό έχει πολλαπλή σημασία. Θα τύχει σίγουρα της αμέριστης συμπαράστασης των απανταχού κρητικών, του κρητικού κατεστημένου και για άλλους της ”κρητικής μασονίας”…Έτσι ,τα τρία μεγάλα κόμματα της χώρας, ΝΔ,ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ θα έχουν κρητικούς προέδρους. Οι κακοπροαίρετοι θα πουν ”τρίτωσε το κακό” αλλά είναι μία άποψη σεβαστή και αυτή, όπως και τόσες άλλες.. Για τους Κρήτες η τους Κρητικούς, ο καθένας φυσικά δικαιούται να έχει τη γνώμη του. Αν ωστόσο ανατρέξουμε στην Καινή Διαθήκη, ο Απόστολος Παύλος μας λέει ότι: ‘Οι Κρήτες είναι γαστέρες αργοί…” με ότι και αν σημαίνει αυτό…

2. Ο Στέφανος θα τύχει της αμέριστης ,της απόλυτης συμπαράστασης όλων των ”διαφορετικών” της χώρας, εντός και εκτός κομματικών ορίων. Για αυτόν ,προδιαγράφεται μέλλον λαμπρό, σε όποιο τομέα και αν ασχοληθεί. Δηλωμένος και υπερήφανος γκέι, απολαμβάνει την ευτυχία και οικογενειακή θαλπωρή ,στην αγκαλιά του αγαπημένου του συντρόφου και συζύγου. Νομοταγής σε όλα του!!

3. Δηλώνει και προφανώς είναι , ένα ”αυτοδημιούργητο” πλουσιόπαιδο. Νεότατος και εφοπλιστής,. με εντυπωσιακή άνεση λόγου. Είναι αλήθεια ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, έχει σαν μέλη και στελέχη πιο πολλούς εφοπλιστές και μεγαλοεπιχειρηματίες , ακόμη και από τη Ν.Δ.!! Είναι λοιπόν φυσικό και επόμενο, ένας εφοπλιστής να διεκδικεί την προεδρία αυτού του κόμματος!!Ο ΣΥΡΙΖΑ, χρόνια τώρα, έχει επιλέξει να είναι ένα τυχάρπαστο, ”πολυσυλλεκτικό”, περιφερόμενο κόμμα, χωρίς ιδεολογικό στίγμα με μία ξεχασμένη πινακίδα στην είσοδό του ,που θυμίζει ότι κάποτε ήταν αριστερής κατεύθυνσης κόμμα!!.

Ζούμε στην εποχή που οι ταμπέλες δεν έχουν καμία σημασία και καμία συσχέτιση με το περιεχόμενό τους!! Οι πινακίδες μένουν αλλά το περιεχόμενο αλλάζει, τα μηνύματα που εκπέμπουν είναι διαφορετικά και αλλάζουν κατά τακτά διαστήματα..Η αριστερά στην Ελλάδα, έχει καταντήσει μία ”πολύφερνη νύφη”, μία ”παλλακίδα” του πολιτικού κατεστημένου, που πάει με όλους!! Αλλάζει ταχύτατα ”πολιτικά καλσόν” και εκεί που όλοι υποψιάζονταν ότι δεν ήταν και τόσο αθώοι οι ”αγώνες τους” για τους ”διαφορετικούς” και τους αδύναμους, έρχεται ο Στέφανος και τους γκρεμίζει όλα τα δήθεν…Αποκατεστημένος οικογενειακά, με σύντροφο και περισσή αγάπη χωρίς καμιά οικονομική ανασφάλεια έρχεται από την Αμέρικα για να τους πάρει και τα σώβρακα!!

4. Ένας σημαντικός παράγοντας που δεν πρέπει να αγνοηθεί, είναι ότι ο Στέφανος έρχεται και προέρχεται από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού. Αμερικανοτραφής, πετυχημένος, υλοποίησε το αμερικάνικο όνειρο του γρήγορου πλουτισμού.Εκεί έζησε τα πιο πολλά και πιο δημιουργικά χρόνια της μέχρι τώρα ζωής του. Δούλεψε μάλιστα ”σκληρά”, προεκλογικά, στο επιτελείο του υποψηφίου προέδρου των ΗΠΑ Μπάιντεν .Σήμερα που ο Μπάιντεν έχει γίνει πρόεδρος, μπορεί και να τον θυμάται…Σε κάθε περίπτωση, είναι σημαντικό για τους αμερικανούς να έχουν ένα ”δικό τους παιδί” στην ηγεσία ενός ”αριστερού” κόμματος στην Ελλάδα!!

Με τούτα και με τα άλλα, ο Κασσελάκης ”με το καλημέρα”,έγινε το φαβορί για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ. Από το πουθενά. Το καλό επικοινωνιακό γραφείο που έχει επιλέξει ,κάνει καλή δουλειά. Ωστόσο, όλοι απορούμε, το πολιτικό πλέον πείραμα που λέγεται ΣΥΡΙΖΑ, ποια κατάληξη θα έχει.Το πιθανότερο είναι να συρρικνωθεί εντυπωσιακά , σε βαθμό που να ατενίζει με δέος τα ποσοστά του πάλαι ποτέ εντυπωσιακού Συνασπισμού.Τα ερωτήματα εδώ είναι πολλά αλλά οι απαντήσεις βρίσκονται.. στο μέλλον!!