Ένα μεγάλο ευχαριστώ και μία συγγνώμη

Του Γιάννη Ραγκούση

Το χτεσινό βράδυ στο Ηράκλειο ήταν πολύ κρύο. Από το απόγευμα τα τοπικά δελτία καιρού μιλούσαν για παγωνιά και χιόνι στις γύρω περιοχές, ενώ εξέπεμπαν μια γενική κατήφεια κι αγωνία για όσα έρχονται από τις Βρυξέλλες. Κι εμείς, απ΄τη μεριά μας, είχαμε αγωνία για το αν ο κόσμος θα ερχόταν στη συζήτηση της πρωτοβουλίας «Ώρα Αποφάσεων» για το νέο, ενωμένο, μεγάλο προοδευτικό κίνημα.

Δύσκολοι καιροί για πολιτικές συζητήσεις, πόσο μάλλον όταν η απειλή του Grexit αρχίζει να διαφαίνεται ξανά στον ορίζοντα -κι άγριος καιρός για να βγεις απ’ το σπίτι σου.

Κι όμως στις 7.45 μμ. στην αίθουσα του Επιμελητηρίου γινόταν το αδιαχώρητο. Οι σκάλες ήταν γεμάτες μέχρι έξω, περισσότερο από 500 άτομα είχαν ήδη έρθει. Η όμορφη και πολύ άνετη αίθουσα αποδείχθηκε μικρή και, λόγω της κατασκευής της, δεν είχε, δυστυχώς, τη δυνατότητα να φιλοξενήσει ορθίους. Έτσι βρεθήκαμε στη δυσάρεστη θέση να δούμε φίλους να φεύγουν απογοητευμένοι που δεν κατάφεραν να παρακολουθήσουν τη συζήτηση.

Παρά την προσπάθειά μας να διευθετήσουμε το θέμα, περισσότεροι από 200 άνθρωποι έφυγαν, αφήνοντας ωστόσο τα στοιχεία τους για να επικοινωνήσουμε μαζί τους.

Οφείλουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ στους πολίτες του Ηρακλείου που παρευρέθησαν και επί δυόμιση ώρες συζητήσαμε όσα μας απασχολούν, μα και μια μεγάλη συγγνώμη σ΄ εκείνους που δεν κατάφεραν να μείνουν μαζί μας.

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε για τις σημαντικές παρεμβάσεις τους τον βουλευτή Σπύρο Δανέλλη από «ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ», τον Κωστή Μοχιανάκη, μέλος της ΚΕ της ΔΗΜΑΡ, όπως και τον Μάκη Γρυσπολάκη, μέλος της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗΣ, προερχόμενο από τις κινήσεις πολιτών.

Να ευχαριστήσουμε, επίσης, για τις παρεμβάσεις τους και την άλλη οπτική που έδωσαν στην εκδήλωση τα μέλη του Προεδρείου Μαρία Δαμανάκη, Λευτέρη  Μπιμπάκη και Σοφία Τζεδάκη, όπως  βεβαίως και να ευχαριστήσουμε που μας τίμησαν με την παρουσία τους ο Περιφερειάρχης, ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου, Αντιπεριφερειάρχες, Δήμαρχοι και πρόεδροι κοινωνικών και επαγγελματικών οργανώσεων.

Οφείλουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ στο σύνολο των ΜΜΕ και καταρχήν της Κρήτης – και ιδιαίτερα του Ηρακλείου- για την ευκαιρία που μας έδωσαν να μιλήσουμε για την πρωτοβουλία και για την κάλυψη της εκδήλωσης.

Στη συζήτηση κυριάρχησαν οι λέξεις «Νέο», «Αλλαγή» και «Ενότητα». Και συμφωνήσαμε ότι πρέπει να αλλάξουμε για να ενωθούμε, όχι να ενωθούμε και να μην αλλάξουμε!

Οι πολίτες μετά την Θεσσαλονίκη και το Ηράκλειο έστειλαν το μήνυμα για το νέο μεγάλο ενωμένο προοδευτικό κίνημα και συνεχίζουμε στην Πάτρα την Κυριακή 5 Φεβρουαρίου στις 11 πμ.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους.