Έφη Αχτσιόγλου: Εκδίκηση

Γράφει ο Γιώργος Λακόπουλος

Η Έφη Αχτσιόγλου είπε ότι «οι συνεργασίες είναι εγγεγραμμένες στην κουλτούρα μας» – της Αριστεράς εννοούσε. Η ίδια πάντως εκπροσωπεί την κουλτούρα που έχει οδηγήσει την Αριστερά σε διασπάσεις.

«Απέναντι στην κυριαρχία του Μητσοτάκη ποιος;». Προφανώς το ερώτημα διαμόρφωσε η διοργανώτρια της εκδήλωσης« Εφ.Συν.». Οι Διονύσης Τεμπονέρας, Μανώλης Χριστοδουλάκης, Έφη Αχτσιόγλου το αποδέχθηκαν.

Ωστόσο, όσοι περίμεναν κάτι ενδιαφέρον απογοητεύτηκαν. Συγκεντρωθήκαν καμιά 500ριά άτομα κυρίως από τη Νέα Αριστερά, λίγοι Συριζαίοι και μια ομάδα Πασόκων.

Τις εντυπώσεις κέρδισε η συγκροτημένη σε περιεχόμενο τοποθέτηση του Χριστοδουλάκη – παρά τη ρητορική αδυναμία του.

Άφησε έξω από την αίθουσα το κουστούμι του δελφίνου και κινήθηκε στη γραμμή Ανδρουλάκη: Ζήτω η «σύγχρονη ευρωπαϊκή σοσιαλδημοκρατία», «μόνο το ΠΑΣΟΚ μπορεί να διαμορφώσει ρόλο πρωταγωνιστή».

Το χάσμα με τους άλλους – που εμφανίσθηκαν ως εκδοχές της «Αριστεράς» – ήταν ορατό και αφαιρούσε προοπτική από την εκδήλωση.

Ο Τεμπονέρας ακυρώθηκε με την εμφάνιση Κασσελάκη και αποδέχθηκε αμήχανα τον, επί τόπου, διορισμό του ως… «εκπροσώπου» του: «Με την παρουσία σου αποδεικνύεις πως δεν μπορεί να γίνεται συζήτηση για τον προοδευτικό χώρο και να λείπει ο ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ».

Μετά το πιστοποιητικό νομιμοφροσύνης επανέλαβε ξέψυχα τις αοριστίες για «πλατύ μέτωπο δημοκρατίας» και «παλλαϊκό ποτάμι, που θα δώσει ανάσα και διέξοδο στην κοινωνία». Πάει κι ο δεύτερος δελφίνος.

Η τρίτη υπήρξε απλώς αρνητική πρωταγωνίστρια, με ξύλινο λόγο και υφέρποντα ναρκισσισμό. «Ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα χωρίς δεύτερη σκέψη», επειδή υπάρχει «κενό πολιτικής εκπροσώπησης των κοινωνικών δυνάμεων». Και άρχισε να πυροβολεί τον…Τσίπρα!

Κατά την Έφη Αχτσιόγλου: «το κενό δεν αφορά την υποτιθέμενη έλλειψη κάποιου χαρισματικού ηγέτη, ο οποίος δήθεν με την λάμψη του θα έρθει να εκφράσει μια δημοκρατική παράταξη, που κάπου υπάρχει εκεί έξω ήδη συγκροτημένη και περιμένει να βρει το φωτεινό της πρόσωπο για να προχωρήσει μπροστά».

Χωρίς να αναφέρει το όνομά του, «εκκίνησε την πτέρνα κατά του ευεργέτου» – που την ανέδειξε με ρόλους κατ’ απονομή.

Σήμερα τον βρίσκει «αχρείαστο». Κατά την ατύχησασα διεκδικήτρια του θρόνου της Κουμουνδούρου «η απάντηση στη ΝΔ και στον Κυριάκο Μητσοτάκη πρέπει να έρθει από τη συγκρότηση του αντίπαλου κοινωνικού μπλοκ»!

Ακατάληπτο, αλλά το λέει. Μόνο που στις εκλογές οι πολίτες δεν ψηφίζουν μπλοκ και τετράδια, αλλά κόμματα και υποψήφιους Πρωθυπουργούς.

Αν προτίθεται να αναλάβει τον ρόλο, πρέπει να βρει και κόμμα, γιατί στις επόμενες κάλπες από τη Νέα Αριστερά θα τον διεκδικήσει ο Χαρίτσης.

Η κυρία Αχτσιόγλου αποφάνθηκε ότι «οι συνεργασίες είναι εγγεγραμμένες στην κουλτούρα μας» – της Αριστεράς εννοούσε. Η ίδια πάντως εκπροσωπεί την κουλτούρα που έχει οδηγήσει την Αριστερά σε διασπάσεις.

Ούτως ή άλλως, η πολυδιαφημισμένη εκδήλωση των τριών είχε αναιρέσει τη θεματολογία της πριν αρχίσει.

Η Αχτσιόγλου τη μετέτρεψε σε ευκαιρία για εκκαθάριση λογαριασμών, με τον πρώην αρχηγό της – στον οποίο αποδίδει το άδοξο τέλος των φιλοδοξιών της.

Η εκδίκησή της από του βήματος μιας εκδήλωσης που θα μπορούσε να παραπέμπει στον Τσίπρα, ήταν σαν τον ψαλμό: – «Ἐπὶ τῶν ποταμῶν Βαβυλῶνος ἐκεῖ ἐκαθίσαμεν καὶ ἐκλαύσαμεν ἐν τῷ μνησθῆναι ἡμᾶς τῆς Σιών».

ΑΠΟ ΤΟ IEIDISEIS.GR