“Ήταν χαζή η Φώφη”- Γεννηματά; Όχι. Κάποιοι άλλοι όμως…

Για τον Ανδρέα Τσούνη δεν ξέραμε τίποτε μέχρι που έγινε σύζυγος της Φωφης Γεννηματά.

 Αλλά και πάλι περισσότερο μας είχαν απασχολήσει τα δημοσιεύματα για τις εργασιακές σχέσεις του με το νοσοκομείο Ερρίκος  Ντυνάν, παρά η πολιτική του υπόσταση.  

Κανείς επίσης δεν ασχολήθηκε ποτέ με την εξακρίβωση των πληροφοριών -ή κουτσομπολιών- πως όταν η  κόρη του Γιώργου Γεννηματά  έγινε πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, αυτός το εξέλαβε ως οικογενειακή υπόθεση και ήθελε να ανακατεύεται.

Μετά το  θάνατο της Φώφης εκδηλώνει την τάση  να εμφανίζεται συχνά στα ΜΜΕ σα να θέλει να πολιτευτεί -και δεν το λέει. 

Καθώς μάλλον δεν έχει τίποτε να πει για την πολιτική γενικά,  αρκείται για αναφορές στην αείμνηστη σύζυγο του.

“Συγκινεί ο σύζυγος της Φώφης Γεννηματά με μια φωτογραφία της να χορεύει ζεϊμπέκικο” -” Μου λείπει η Φώφη» -“Σπαρακτικό μήνυμα του συζύγου της Φώφης Γεννηματά για τους έξι μήνες από τον θάνατό της” -” Ράγισε καρδιές  ο Ανδρέας Τσούνης”,  είναι μερικοί τίτλοι στα ΜΜΕ  μετά από δημόσιες αναφορές τους σε επετείους του θανάτου της: στα 40, στους έξι μήνες κλπ.

Κατανοητό. Αν αυτό θέλει, αυτό να κάνει.  Ας αναλάβει κάποιος όμως από τους παλιούς μέντορές της Φώφης – ο Κ. Γείτονας, , ο Μιλτ. Παπαϊωάννου ή ο Θαν. Τσούρας- να του εξηγήσουν ότι οι πολιτικές ιδιότητες της συζύγου του δεν μεταβιβάζονται στον ίδιο μετά το θάνατό της.

Πιο απλά δεν έχει ρόλο, γιατί ουδείς του ανέθεσε ρόλο.

Μπορεί να έχει τη γνώμη του για το ΚΙΝΑΛ, αλλά νόμιμος και εκλεγμένος πρόεδρος του κόμματος είναι πλέον ο  Ν. Ανδρουλάκης.

Η “παρέμβαση Τσούνη” για το όνομα του κόμματος θα ήταν αστεία αν δεν ήταν απλώς περιττή ή υστερόβουλη.

«Δεν καταλαβαίνω γιατί έπρεπε να υπάρχει επιλογή ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΉΣ από την στιγμή που το ΠΑΣΟΚ υπάρχει ως συνιστώσα στο ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ” έγραψε.

Προφανώς δεν καταλαβαίνει. Αλλιώς δεν θα μιλούσε για “μαυρισμένο ΑΦΜ του ΠΑΣΟΚ”. Ούτε θα συνέδεε τον τίτλο με τα χρέη με τρόπο που… εκθέτει τη Φώφη.  

Διερωτάται: “Αν υπήρχε δυνατότητα να ρυθμιστούν τα χρέη τότε δεν υπήρχε και λόγος να αλλάξει το όνομα. Δηλαδή η Φώφη ήταν χαζή; Δεν μπορούσε αυτή να ονομάσει το κόμμα ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΉΣ;”.

Τι να του απαντήσει κανείς ;

Όπως και πώς να σχολιάσει επιχειρήματα του τύπου: “Η Φώφη Γεννηματά ήταν λιγότερο ΠΑΣΟΚ;”.

‘Η “είναι κάποιος περισσότερο ΠΑΣΟΚ από όσο ήταν η Φώφη;”.

Δικαίωμά του να λέει ότι στο θεμα του ονόματος “η Φώφη Γεννηματά έσπρωξε τον χώρο μπροστά, στο μέλλον, ο Ν. Ανδρουλάκης μας γυρνάει πίσω”.

Αλλά ας του δώσει κάποιος με τροπο να καταλάβει ότι δεν μπορεί να λέει ” νιώθω ότι είναι σαν να ζητούμε πολλά…”

Δεν ανήκει στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ για να “ζητάει” οτιδήποτε, από οποιονδήποτε… Η σχέση της Φώφης με το κόμμα δεν κληροδοτήθηκε στον ίδιο..