Αλέξης Τσίπρας: Δώρα

Γράφει ο Γιώργος Λακόπουλος

Ενδεχομένως στις μέρες που μεσολαβούν η φαρέτρα του Τσίπρα θα ενισχυθεί περισσότερο: κάθε βρίσκει έξω από την πόρτα του νέα βέλη: αποκαλύψεις , διεθνείς καταγγελίες και αντιδράσεις πλήρους απαξίωσης του αντιπάλου του.

Ποιος είναι το πρόσωπο των ημερών; Ο Μητσοτάκης; Ο Δημητριάδης; Ο Κοντολέων; Ο Ανδρουλάκης;

Κανείς από αυτούς. Είναι ο Αλέξης Τσίπρας. Απέκτησε το προνόμιο μέσα σε 6,5 λεπτά της ώρας. Όσο κράτησε η δήλωση του Μητσοτάκη για τις υποκλοπές.

Ενδεχομένως ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ετοιμαζόταν να αντιμετωπίσει έναν πολιτικό αντίπαλο που θα «έδινε ρέστα» για να ανακτήσει έστω ένα τμήμα απο το έδαφος που χάνει διαρκώς

Βρήκε απέναντί του ένα …καρτούν. Ο Πρωθυπουργός των κοριών, ήταν η αξιολύπητη απεικόνιση του «τελειωμένου».

Μόλις έκλεισε δήλωση, με δόσεις, μετεμφυλιακής , εθνικής κινδυνολογίας, στη «βίλλα του Τσίπρα» το Σούνιο ακούστηκαν κακαρίσματα: ήταν τα κοκόρια του, που άρχισαν να γεννούν αυγά δίκροκα.

Δεν χρειαζόταν καν να απαντήσει ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Μίλησε γι΄αυτόν η σιωπή των υπουργών του Μητσοτάκη- πλην Άδωνι, που επιμένει να τον τρολάρει.

Δεν υπήρχε λόγος να περιγράψει ως αποσυνάγωγο τον Πρωθυπουργό. Το έκανε για λογαριασμό του ο Βαγγέλης Βενιζέλος.

Απέδωσε βιτριολικά στον Μητσοτάκη «μοντέλο συγκεντρωτικής άσκησης της εξουσίας που φτάνει με πολύ θόρυβο στα όριά του», «μείγμα αίσθησης παντοδυναμίας και ακρισίας που απέβη ανεξέλεγκτο» και του εξήγησε ότι «δεν έχει δικαίωμα να βυθίζει τη χώρα σε θλιβερές όψεις του παρελθόντος».

Διευκρίνισε ότι δεν υπάρχει καμιά «νομιμότητα» στην παρακολούθηση βουλευτή με επίκληση λόγων εθνικής ασφάλειας, οότε αν το εγκρίνει ο Αβραάμ πάπας.

Απηύθυνε πρόσκληση απόλυτου εξευτελισμού στον Μητσοτάκη: «Περιμένω ο Πρωθυπουργός να επανέλθει με σχετική διευκρίνιση».

Στο τέλος του έριξε στο δόξα Πατρί: «Οι υποκλοπές συνιστούν πρωτίστως αξιόποινη πράξη». Πρακτικά έδειξε το Ειδικό Δικαστήριο.

«Ως προς το συγκεκριμένο και ομολογημένο συμβάν οφείλουν να κινηθούν αμέσως τα αρμόδια όργανα της ποινικής δικαιοσύνης που δεν έχουν να περιμένουν καμία κοινοβουλευτική διαδικασία ως προς την ποινική ευθύνη προσώπων που δεν εμπίπτουν στο άρθρο 86».

Αυτά τα αφήνει στην αρμοδιότητα του… Τσίπρα – ως πιθανού επικεφαλής της πλειοψηφίας στην επόμενη Βουλή: «Η πολιτική ευθύνη κρίνεται εντέλει εκλογικά».

Από εδώ και πέρα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει παρά να ακολουθήσει το ένστικτό του, που τον έβγαλε μπροστά πολλές φορές ως τώρα. Ήδη ετοιμάζει για τον Μητσοτάκη ένα ωραίο μαρτύριο στη Βουλή, καλοκαιριάτικα:

Ο κοινοβουλευτικός έλεγχος στον οποιο τον σύρει στις 22Αυγούστου, είναι ό,τι πρέπει να την πλήρη απογύμνωση ενός Πρωθυπουργού που κατάφερε να μην έχει οδό διαφυγής.

Ενδεχομένως στις μέρες που μεσολαβούν η φαρέτρα του Τσίπρα θα ενισχυθεί περισσότερο: κάθε βρίσκει έξω από την πόρτα του νέα βέλη: αποκαλύψεις, διεθνείς καταγγελίες και αντιδράσεις πλήρους απαξίωσης του αντίπαλου του.

Είναι τα δώρα που του κάνει ο Θεός της πολιτικής. Πάντα προστάτης της Ελλάδας …

ΑΠΟ ΤΟ IEIDISEIS.GR