Ανδρέας Λοβέρδος: Απειλές

Γράφει ο Γιώργος Λακόπουλος

Κάποιοι προβλέπουν ότι αντί για τρίτη υποψηφιότητα, μπορεί να του προκύψει τρίτη διαγραφή. Αν δεν έχει διαγραφεί ήδη και δεν το ξέρει…

Υπάρχουν πολιτικοί που εκπροσωπούν ένα μοντέλο δημοσίου προσώπου, που καλό είναι να αποφεύγουν τα κόμματα.

Στο ΠΑΣΟΚ είναι ο Ανδρέας Λοβέρδος.

Ξεκίνησε από την κομμουνιστική Αριστερά, αλλά κατέληξε αδελφοποιητός με προερχόμενους από την Ακροδεξιά.

Εν τω μεταξύ, θέλει να γίνει και αρχηγός. Το δοκίμασε ήδη, αλλά συνέχεια χάνει.

Ο Ανδρουλάκης είναι φουρκισμένος μαζί του γιατί του πάει κόντρα, ενώ του χρωστάει χάρη: τον έχρισε αξιωματούχο, παρ’ ότι τον παρέλαβε υπό ποινική δίωξη για το σκάνδαλο Νοβάρτις.

Ισως γιατί τότε είχαν κοινές επιδιώξεις: να συναντηθούν κάποια στιγμή με τη ΝΔ, κόντρα στον Τσίπρα.

Υστερα ήλθε ο Κοντολέων και ο Ανδρουλάκης απλώς δεν το αποκλείει, ενώ ο Λοβέρδος εμφανώς το επιδιώκει.

Με τα εσωκομματικά δεδομένα, μάλλον προσπαθεί να δαγκώσει περισσότερο από όσο μπορεί να μασήσει.

Ξορκίζοντας τη γραμμή Ανδρουλάκη, ότι δεν θα δεχθεί Πρωθυπουργό τον Μητσοτάκη- ώστε να αποκλείεται προεκλογικά μόνο ο Τσίπρας- λίγο έλειψε να πάει για «ρόδα μυρωμένα κρίνους, ανθούς και πασχαλιές» που έλεγε ο Βουτσάς.

Καθώς ό,τι σκοπεύει να κάνει, για να το κάνει , πρέπει να είναι βουλευτής, απέσυρε τα λάβαρα της ανταρσίας, αλλά όχι και τις επιδιώξεις.

Με τη συνέντευξη του στο «Βήμα», στέλνει μήνυμα στον Ανδρουλάκη: ούτε τον Μητσοτάκη αποκλείει από Πρωθυπουργό, ούτε θα ακολουθήσει το ΠΑΣΟΚ αν πάει προς τον Τσίπρα.

Με την ευκαιρία παραπέμπει και στον κομπασμό του, ότι ως αρχηγός θα διπλασίαζε τη δύναμη του ΠΑΣΟΚ – το οποίο διέσπασε ήδη μια φορά.

Ο Λοβέρδος θέλει να «μην γυρίσει πίσω» αλλά εννοεί λίγο πίσω: στον Τσίπρα. Αν είναι να γυρίσουν στον Σαμαρά δεν έχει πρόβλημα-και τον Μητσοτάκη τον θεωρεί μπροστά.

Βγάζοντας δικούς του πολιτικούς ορισμούς, αποφαίνεται ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι προοδευτικό κόμμα» – και ενοχλείται που βρίσκεται στην αξιωματική αντιπολίτευση-πόσο μάλλον να πάει στην κυβέρνηση.

Εχει πάθει Βορίδη: θέλει να «περιοριστεί, ή και να εξαλειφθεί», η ηγεμονία του ΣΥΡΙΖΑ γιατί «βλάπτει την πατρίδα».

Έρχεται δεύτερος. Και ο Βενιζέλος ήθελε να «ηττηθεί στρατηγικά ο Τσίπρας» και τώρα ψάχνεται.

Χωρίς συναίσθηση της περιορισμένης απήχησής του εντός και εκτός ΠΑΣΟΚ, υπόσχεται να την πέσει στον Ανδρουλάκη, εάν, περνώντας κάτω από την πήχη του, δεν παραιτηθεί -όπως θα έκανε ο ίδιος, τάχα.

Μετά από δυο διαφορετικές αποδοκιμασίες απέναντι σε διαφορετικούς αντιπάλους, μάλλον πιστεύει ότι δικαιούται και τρίτη

Κάποιοι προβλέπουν ότι αντί για τρίτη υποψηφιότητα, μπορεί να του προκύψει τρίτη διαγραφή. Αν δεν έχει διαγραφεί ήδη και δεν το ξέρει…

Σκέφτονται μάλιστα να βάλουν στοίχημα ότι με αυτές τις απειλές, μπορεί να μην φτάσει μέχρι την κάλπη ως υποψήφιος του ΠΑΣΟΚ.

ΑΠΟ ΤΟ IEIDISEIS.GR