Ανδρέας Λοβέρδος: Μινχάουζεν

Του Γ. Λακόπουλου

Άσχετο – αλλά όχι και τόσο: ενδιαφέρεται πάντα για το σκάνδαλο Novartis ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ; Πάντως δεν το δείχνει.

Μόνο ο Στέλιος Κούλογλου είχε την ευαισθησία να αναδείξει ότι ένας από τους υποψηφίους για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ , έχει ανοικτούς λογαριασμούς με τη Δικαιοσύνη για αυτό το σκάνδαλο.

Αλλά και οι συνυποψήφιοι του Ανδρέα Λοβέρδου βρίσκουν φυσιολογικό να τρέχουν στη διπλανό κουλουάρ , με κάποιον στον οποίο έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για «δωροδοκία κατ΄ εξακολούθηση».

Ενθαρρυμένος από την ανοχή που τον περιβάλει – και την άρνηση εφαρμογής του νόμου από το Δικαστικό Συμβούλιο – ο Λοβέρδος ανεβάζει καθημερινά στροφές θρασύτητας και τερατολογίας.

Υπόσχεται να διπλασιάσει τις ψήφους του κόμματος, αν πάρει την ηγεσία και … καλωσορίζει τους ψηφοφόρους άλλων κομμάτων.

Συνέπεια και αυτό του παραλογισμού που επέβαλε το 2004 ο, φουριόζος τότε, Γ. Παπανδρέου: ένα κόμμα να έχει επικεφαλής κάποιον που έχουν επιβάλει μη μέλη του.

Καλό το μπαλαμούτι. Αλλά για να διπλασιάσει ο Λοβέρδος του ψηφοφόρους του ΚΙΝΑΛ, από κάπου πρέπει να τους αφαιρέσει.

Από τον ΣΥΡΙΖΑ, στον οποίο πήγαν πιο παλιοί ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ για να τον αποφύγουν;

Ή από τη ΝΔ, της οποίας οι οπαδοί θα εγκαταλείψουν την προσπάθεια να μείνει το κόμμα τους στην κυβέρνηση και θα τον ψηφίσουν;

Το είχαμε πιάσει το υπονοούμενο. Αλλά ο Γ. Παπανδρέου το έκανε σαφές : η Δεξιά και η διαπλοκή ετοιμάζουν παρέμβαση στις εσωκομματικές εκλογές.

Υπέρ του Λοβέρδου εννοούσε. Ο Ανδρουλάκης και ο Χρηστίδης εμμέσως το επιβεβαίωσαν. Αυτόν το διπλασιασμό εννοεί ο ποιητής.

Δηλαδή ο, «μικρότερος αδελφός του» Άδωνις Γεωργιάδης και οι σύνδεσμοι του Ολυμπιακού – στο γραφείο του προέδρου του εντοπίσθηκε πρόσφατα ο Λοβέρδος – θα αποφασίσουν για το ΚΙΝΑΛ.

Έτσι το κόμμα που άφησε η Φώφη Γεννηματά, θα αποκτήσει και ψηφοφόρους μιας χρήσης – στις αρχαιρεσίες του.

Πρωτότυπο. Όπως και ότι έχει δυο ειδών υποψήφιους προέδρους: αυτούς που θα δούμε στο debate και αυτόν που – από την πολύ Δημοκρατία που πιστεύει – εξαιρεί τον εαυτό του.

Αριστοκρατικά – ως ανώτερο και ξεχωριστό είδος – ή από αδυναμία δικό του θέμα.

Είπαμε debate; Ευκαιρία να πάει κάθε κατεργάρης στον πάγκο του – σε ζωντανή μετάδοση.

Να αποδοκιμαστεί ο Παπανδρέου για την προσβλητική άρνηση να συνομιλήσει με τους άλλους πέντε.

Και να διευκρινιστεί ότι όποιος πλησιάσει την κάλπη του ΚΙΝΑΛ, θέτει αυτομάτως τα στοιχεία του στη διάθεση του κόμματος.

Επισκέπτες ψηφοφόροι δεν γίνονται δεκτοί.

Αν ο Λοβέρδος έχει τόσους φαν και θα προσθέσει στο 8% που άφησε η Γεννηματά άλλο τόσο και βάλε, ας μην το πάρει κατάκαρδα.

Με το πλήθος που λέει πως τον ακολουθεί, μπαίνει στη Βουλή με δικό του κόμμα.

Αν δεν του βγει, θα του μείνει ο τίτλος: Κάρολος Φρειδερίκος Ιερώνυμος φον Μινχάουζεν.

ΑΠΟ ΤΟ IEIDISEIS.GR