Ανοιχτές συνελεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία και περιοδείες σε όλη την Ελλάδα

Σύμφωνα με κομματικές πηγές, η Πολιτική Γραμματεία αποφάσισε για το επόμενο διάστημα και μέχρι τις εθνικές εκλογές, ο ΣΥΡΙΖΑ, εκτός από το κυβερνητικό έργο του, να αναδείξει το πρόγραμμά του για την επόμενη τετραετία, με έμφαση μεταξύ άλλων στην παραγωγή και την καινοτομία, την ενίσχυση των μισθών και των εργασιακών δικαιωμάτων, το κοινωνικό κράτος

Για αναλυτική και ουσιαστική συζήτηση για το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών και για τον σχεδιασμό του επόμενου διαστήματος μπροστά στη μάχη των εθνικών εκλογών, κάνουν λόγο πηγές του ΣΥΡΙΖΑ αναφορικά με τη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, τονίστηκε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ οφείλει άμεσα να προχωρήσει στην οργάνωση της μάχης των εθνικών εκλογών της 7ης Ιουλίου. Να ληφθεί υπόψη το μήνυμα των πολιτών, στρέφοντας το βλέμμα στο μέλλον της ελληνικής κοινωνίας και δίνοντας, ταυτόχρονα, τον αγώνα των ιδεών, ώστε να επιτευχθεί ο στόχος της νίκης στις εθνικές εκλογές».

Παράλληλα, κομματικές πηγές υπογραμμίζουν ότι «το επόμενο διάστημα θα αντιπαρατεθούν δύο διακριτά πολιτικά σχέδια για το μέλλον της χώρας. Ο ΣΥΡΙΖΑ, εκτός από το κυβερνητικό έργο του, θα αναδείξει το πρόγραμμά του για την επόμενη τετραετία, με βασικούς άξονες την ενίσχυση της  ανάπτυξης, με έμφαση στην παραγωγή και την καινοτομία, τη δημιουργία νέων θέσεων απασχόλησης, την ενίσχυση των μισθών και των εργασιακών δικαιωμάτων, το κοινωνικό κράτος και την ενίσχυση των δημοκρατικών θεσμών».

Τέλος, οι ίδιες πηγές σημειώνουν ότι «αποφασίστηκε, η διενέργεια ανοιχτών συνελεύσεων του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία τις επόμενες μέρες  και περιοδείες όλου το στελεχιακού δυναμικού του ΣΥΡΙΖΑ, που μπαίνει με αποφασιστικότητα στη μάχη για την επόμενη μέρα της χώρας. Είναι τόσο εφικτή, όσο και αναγκαία για τη χώρα η νίκη στις επερχόμενες εθνικές εκλογές».