Αποκάλυψη: Μετά την νομιμοποίηση των διαδηλώσεων έρχεται και νόμος για τους διαδηλωτές

Toυ Γ. Λακόπουλου

Ο υπουργός υπερ-Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης ήταν σαφής για τον νόμο με τον οποίο  νομιμοποιούνται οι διαδηλώσεις και εφεξής  θα διεξάγονται μόνο αν υπάρχει διαδηλωτάρχης, που θα παίρνει οδηγίες από τον οικείο αστυνομικό διοικητή.

«Θα τον ψηφίσουμε έστω και μόνοι μας» είπε. Αλλά δεν διευκρίνισε αν εννοεί μόνο η ΝΔ -στη οποία υπερηφάνως ανήκει πλέον μετά τα χαμένα χρόνια καταναγκαστικής ανάληψης αξιωμάτων στο ΠΑΣΟΚ -ή πρόκειται για πληθυντικό της μεγαλοπρέπειας και εννοεί ότι θα τον ψηφίσει έστω και μόνος του αυτός.

Σε κάθε περίπτωση μόλις τακτοποιήσει τις διαδηλώσεις ο Μιχάλης θα φέρει νέο νόμο για να  νομιμοποιήσει και τους διαδηλωτές. Αυτό θα είναι το αριστούργημά του.

Τέρμα το ξέφραγο αμπέλι στο οποίο καθένας πήγαινε σε όποια διαδήλωση ήθελε, όποια μέρα και ώρα ήθελε και για όποιο λόγο ήθελε.

Ο πιο δημοφιλής υπουργός του Μητσοτάκη βάζει κανόνες που θα τον κάνουν ακόμη πιο δημοφιλή. Έτσι λοιπόν όσοι σκοπεύουν στο μέλλον να γίνουν διαδηλωτές πρέπει να έχουν υπόψη τους τα εξής:

Ο υποψήφιος  πρέπει να το δηλώνει  από τη προηγουμένη μέρα με SΜS σε συγκεκριμένο αριθμό, όπως με τον κορονοϊό. 

 Την τήρηση του μέτρου θα αναλάβει ο Χαρδαλιάς και όποιος συλληφθεί  να διαδηλώνει αδήλωτος θα τρώει πρόστιμο.

Μετά τη δήλωση θα έρχεται στο σπίτι του υποψήφιου διαδηλωτή ειδικός απεσταλμένος του υπουργού με ειδικό ερωτηματολόγιο προς συμπλήρωση: σε ποια διαδήλωση θέλει να πάει, σε ποιο χώρο, ποια μέρα και ώρα για ποιο λόγο, ποια συνθήματα θα φωνάζει. Και αν είναι αποφασισμένος ή απλώς το σκέφτεται.

Θα πρέπει επίσης να δηλώσει αν γνωρίζει το όνομα του οργανωτή της διαδήλωσης και ποιο γνώμη έχει γι αυτόν.

Σε ειδικό ερώτημα πρέπει να απαντήσει τι θα κάνει αν βρεθεί σε δίλημμα να υπακούει τον διαδηλωσάρχη ή τον αστυνομικό διευθυντή σε ποιον θα υπακούσει.

Μια απλή ερώτηση θα είναι αν υπάρχει στην Ελλάδα δημοφιλέστερος υπουργός από τον Χρυσοχοΐδη. Αλλά μια ερώτηση παγίδα θα είναι: ποιος ήταν ο χειρότερος υπουργός του ΠΑΣΟΚ. Αν η απάντηση δεν είναι «ο Λαλιώτης», ο διαδηλωτής θα κόβεται.

Όταν συμπληρωθεί το ερωτηματολόγιο θα παίρνει ειδικό αριθμό και ένα χαρτάκι ότι πέρασε το τεστ, για να το δείχνει στα μπλόκα που θα ελέγχουν όσους προσπαθούν να πλησιάσουν τη διαδήλωση.

Αν ο φέρελπις διαδηλωτής δηλώσει ότι θα συνοδεύεται και από μέλη της οικογένειάς του, θα πρέπει να ορίσει με υπεύθυνη δήλωση του Νόμου 105 , ποιο από όλα θα κρατηθεί όμηρος από την αστυνομία σε περίπτωση διασάλευσης της τάξης.

Ο Χρυσοχοΐδης ήθελε να βάλει και άρθρο ότι ως διασάλευση της τάξης θεωρείται από μόνη της η συμμετοχή σε διαδήλωση, αλλά του το έκοψε  ο  Αλιβιζάτος, που αγρυπνά για τη δίκαιη αστυνόμευση του λαού.

Για να διευκολυνθούν οι πολίτες ο υπουργός θα εκδώσει -με εντολή του Πρωθυπουργού  -και ειδικό φυλάκιο με τίτλο «Οδηγός του Καλού Διαδηλωτή»  στο περιεχόμενο του οποίου θα εξετάζονται από τριμελή επιτροπή διαδηλωτές που θα επιλέγονται με κλήρωση.

Ο υπουργός ΠΡΟ-ΠΟ -και Τζόκεϊ  και Λαϊκού Λαχείου- δήλωσε ότι η νομιμοποίηση των διαδηλωτών αποκαθιστά  την τάξη  στη χώρα όπως έχει υποσχεθεί ο Πρωθυπουργός, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ αποφυλάκιζε εγκληματίες με τον νόμο Παρασκευόπουλου.

Διευκρίνισε επίσης ότι δεν θα επιτρέπεται η συμμετοχή σε δυο διαδηλώσεις την ίδια μέρα -διότι «εδώ δεν θα το κάνουμε αμέρικαν μπαρ».  

Πρόσθεσε μάλιστα ότι χάρη στη θητεία του στο σοσιαλισμό κατά το  παρελθόν, απέρριψε την ιδέα του Άδωνι να επιτρέπεται μόνο κάθε τρίμηνο συμμετοχή σε διαδήλωση.

Ομοίως απορρίφθηκε πρόταση του δημάρχου Μπακογιάννη να απαγορεύεται η διέλευση διαδηλωτών από τον Μεγάλο Περίπατο γιατί θα ενοχλούν τις δεσποινίδες με τα κρινολίνα και τα μόνιππα, ενώ μερικοί μπορεί να σκαρφαλώνουν και στις  ψευδο-πιπεριές του.

Τέλος ο Χρυσοχοΐδης αποκάλυψε ότι βρίσκεται σε συνεννόηση με τον Πιερρακάκη -παρότι δεν τον πάει γιατί είναι του Βενιζέλου και παλιότερα της Διαμαντοπούλου  με τους οποίους δεν τα είχε ποτέ καλά- θα καθιερωθεί ψηφιακό μητρώο διαδηλωτών.

Έτσι στα γεράματα τους οι πολίτες θα μπορούν με μια απλή αίτηση ατελώς, να παίρνουν αντίγραφο των συμμετοχών τους σε διαδηλώσεις και να το δείχνουν στα παιδιά τους ή να το κορνιζάρουν στο σαλόνι τους.

Εκσυγχρονιζόμεθα, ρε…