Ας τελειώνει το καλαμπούρι με τον Γεωργίου


Σχεδόν αφρίζοντας κάποια γνωστά και μη εξαιρετέα πρόσωπα επιτίθενται όχι απλώς στην Δικαιοσύνη αλλά και στην Ελληνική Δημοκρατία επειδή ένα δικαστήριο επέβαλε διετή ποινή φυλάκισης  με αναστολή στον περίφημο Ανδρέα Γεωργίου επικεφαλής της Ελληνικής Στατιστικής Υπηρεσίας μετά το 2010 και για ένα διάστημα.

Αναμασώντας μια ανίσχυρη επιχειρηματολογία που λανσάρισε η  Μιράντα Ξαφά που λειτουργεί ως «άλτερ εγκο» του και ο καταδικασθείς από το Ανώτατο  Δικαστήριο Γιώργος Παπακωνσταντίνου, πυροβολούν την ελληνική πολιτεία επειδή σε μια δίκη ο εν λόγω Γεωργίου κρίθηκε ένοχος για μια συγκεκριμένη κατηγορία  -και μάλιστα δηλώνει αμετανόητος.

Στον κοινό παρονομαστών των επιχειρημάτων που επιστρατεύουν οι συνήγοροί του βρισκουμε πρώτον ότι ο άνθρωπος αυτός «αποκατέστησε την αξιοπιστία των ελληνικών στατιστικών στοιχείων» και δεύτερον ότι η καταδίκη του ενόχλησε τους ξένους.

Αν δεν μπερδεύουν τον Φάντη με το ρετσινόλαδο, πρόκειται για κατάπτωση. Το θέμα με τον Γεωργίου σ’ αυτή τη δίκη δεν ήταν ούτε τα στατιστικά στοιχεία, ούτε η γνώμη των ξένων για τη αφεντιά του. Είναι αν παραβίασε ή όχι συγκεκριμένο νόμο του ελληνικού κράτους.

Αν τον παραβίασε -και η αρμοδιότητα να το κρίνει ανήκει στη Δικαιοσύνη- καλώς καταδικάσθηκε. Τα υπόλοιπα είναι άσχετα και όσοι τα επικαλούνται αυτοεξευτελίζονται… Γι’ αυτό θα τους ωφελήσει αν σταματήσουν να λανσάρουν ότι ο Γεωργίου και οποιοσδήποτε άλλος έχει ατιμώρητο έναντι του νόμου -επειδή τον υποστηρίζουν κάποιοι εκτός Ελλάδας.

Να τον υποστηρίξουν όσο θέλουν. Ο ίδιος πάντως δεν μπόρεσε να υποστηρίξει τον εαυτό του ενώπιον του φυσικού δικαστή του.