Βαγγέλης Βενιζέλος: «Φτύσιμο»

Γράφει ο  Γιώργος Λακόπουλος

Προέκυψε ότι τον καίει περισσότερο η αχαριστία του Νίκου Ανδρουλάκη: πάνω από δυο μήνες μετά την εκλογή του στη ηγεσία του ΚΙΝΑΛ, δεν του μιλάει ούτε στο τηλέφωνο.

Ο Αμερικάνος προπονητής μπάσκετ Τζων Γούντεν έλεγε ότι «η ικανότητα μπορεί να σε πάει στην κορυφή , αλλά μόνο ο χαρακτήρας μπορεί να σε κρατήσει εκεί».

Είναι η περίπτωση του Βαγγέλη Βενιζέλου. Τόσες κορυφές έπιασε , σε καμία δεν στέριωσε.

Πρώην αρχηγός του ΠΑΣΟΚ, τρις αντιπρόεδρος κυβερνήσεων, πολλές φορές υπουργός-και είναι εκτός Βουλής.

Ό,τι αναλάμβανε, το έκανε επιτυχώς. Αλλά αυτό το λέει κυρίως ο ίδιος. Ακόμη και τι άνθρωπος είναι αποφασίζει.

-«Λένε, αυτός είναι ευφυής, μιλά με άνεση, έχει εμπειρία, είναι καθηγητής, έχει ασκήσει διάφορα αξιώματα, μήπως έχει έφεση προς την εξουσία;»

Και απαντάει: «Όχι, για όνομα του Θεού. Ματαιόδοξος δεν υπήρξα ποτέ».

Παραπονιέται απλώς ότι χαραμίστηκε. Πότε για το έθνος και πότε για το ΠΑΣΟΚ , δεν άφησε τα προσόντα του να τοκίζονται. Τα εξαργύρωσε και ιδού το αποτέλεσμα.

«Είχα εγώ ανάγκη να γινώ πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ;» είπε στην Έλλη Στάη. Απ ότι φάνηκε, το ΠΑΣΟΚ σίγουρα δεν είχε ανάγκη να γίνει πρόεδρός του..

Το 4% θα το έπαιρνε με οποιονδήποτε. Χωρίς το στίγμα ότι έγινε ουρά του Σαμαρά και χειροκροτητής του Άδωνι.

Ο «Μπένυ» δεν περιμένει να τον αναγνωρίσουν οι άλλοι. Αυτοαναγνωρίζεται! Αυτό δεν τον κάνει και πολύ ελκυστικό… Κυρίως όταν αναγκάζεται να πάει ο ίδιος στο βουνό….

Εσχάτως με καταιγισμό δημοσίων παρεμβάσεων, αποστασιοποιείται πικρόχολα από τον Μητσοτάκη -αν και παλιότερα εμφανιζόταν ως θεωρητικός της … κεντροδεξιάς, για τη «στρατηγική ήττα» του Τσίπρα.

Μιλώντας στη Νίκη Λυμπεράκη – MEGA- , αρχικά έδωσε την εντύπωση ότι εμφανίζεται κυρίως για να παρουσιάσει τον φιλοαμερικανισμό του- στο Ουκρανικό.

Προέκυψε ότι τον καίει περισσότερο η αχαριστία του Νίκου Ανδρουλάκη: πάνω από δυο μήνες μετά την εκλογή του στη ηγεσία του ΚΙΝΑΛ, δεν του μιλάει ούτε στο τηλέφωνο.

Παρότι ο ίδιος «έστειλε τα θερμά του συγχαρητήρια και την ευχή του να επικοινωνήσει με την Ιστορία».

Στο τελευταίο οι κακεντρεχείς λένε ότι συμπεριλαμβάνει και τον εαυτό του , καθώς στο παρελθόν δεν έχει κρύψει ότι… συνομιλεί μαζί της.

Λέει ότι ο Ανδρουλάκης έχει «ιστορική σχέση μαζί μου», γιατί τον πρότεινε για Γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής και τον έβαλε στο ευρωψηφοδέλτιο . «Ήθελα να εκλεγεί Ευρωβουλευτής».

Πιο απλά: του χρωστάει. Αλλά αυτός τον έχει στο «φτύσιμο».

Η «καταγγελία» για την ανίερη αγνόηση, διαβάζεται από πολλούς και ως παράσημο, για τον πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ.

Λέει στη Λυμπεράκη: «Με βλέπετε εμένα για πικραμένο;»; Αλλά περιμένει ότι ευεργετηθείς «θα μου απαντήσει, θα θελήσει να ακούσει πώς σκέφτομαι».

Προς το παρόν «φαντάζεται» ότι ο Ανδρουλάκης «διαβάζει αυτά που γράφω και ακούει αυτά που λέω».

Μεγάλη φαντασία έχει….

ΑΠΟ ΤΟ IEIDISEIS.GR