Η εκδίκηση του Άδωνι: Κάθε φορά που βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο ο Μητσοτάκης, τον πυροβολεί σαρδόνια

Του Γ. Λακόπουλου

 Ο Άδωνις Γεωργιάδης  και ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν  κολλάνε πουθενά ως άνθρωποι. Οι μορφωτικές, κοινωνικές και πολιτισμικές διαφορές τους είναι αγεφύρωτες.

 Σ’ αυτές άλλωστε βασίζονταν ο Άδωνις ως βουλευτής του ΛΑΟΣ και – πότε από το βήμα της Βουλής και πότε από τα οικεία του περιθωριακά κανάλια- τον διέσυρε, τον ειρωνευόταν και τον υποτιμούσε.

Αλλά ο Θεός – ο Γ. Καρατζαφέρης δηλαδή- είχε άλλα σχέδια. Από τις δυο θέσεις που έχει στην κυβέρνηση Παπαδήμου, τη μια την έδωσε στον Άδωνι, που βρέθηκε υφυπουργός με τα όλα του.

Αυτό ήταν.  Τον ψάρεψε, μαζί με τον άσπονδο ομοϊδεάτη του Μάκη Βορίδη, ο Σαμαράς και βρέθηκε στη ΝΔ, πρώτο τραπέζι πίστα.

Με τον Κυριάκο «φίλιωσαν» ως  μνημονιακοί υπουργοί στην υπερμνημονιακή κυβέρνηση Σαμαρά. Και όταν ο Μεσσήνιος  έβαλε μπροστά την υποψηφιότητα του Κυριάκου για την ηγεσία – επειδή τον θεωρούσε του χεριού του  και αναλώσιμο,  χώρια την καζούρα που έκανε στον πατέρα του και την αδελφή του-  του έδωσε και τον Άδωνι  για «λαγό».

Όταν το έμαθε ο γερο- Μητσοτάκης είπε: «Αυτός είναι…» και συνέχισε με αέναα βαρύ χαρακτηρισμό. Επειδή ήταν της δουλειάς όμως συμπλήρωσε: «Αλλά μη χάσουμε και την εκλογή».

Έτσι ο Άδωνις έπαιξε το ρόλο του στην ανάδειξη Μητσοτάκη και ανταμείφθηκε με το αξίωμα του αντιπροέδρου και αργότερα με προνομιούχο υπουργείο. Εκεί άρχισε το χάσμα μεταξύ τους.

Πρώτον ο Αδωνις έδειχνε να πιστεύει ότι είναι πιο εκλεκτός της βάσης από τον  Κυριάκο- και ίσως να ήταν. Μέχρι και άλλους υποψήφιους υπόσχονταν να πάρει στην πλάτη του στις εκλογές.

Στις συσκέψεις του μιλούσε όπως ο Βενιζέλος στον Γ. Παπανδρέου:  Και στο υπουργείο χειρίσθηκε θέματα με τρόπο που δεν επιτρέπει αυτή η οικογένεια.

Ετσι έφαγε το κεφάλι του. Το κατάλαβε προφανώς όταν είδε το μηχανισμό που στήθηκε για να βγει τρίτος στην εκλογική του περιφέρεια. Διασώθηκε δεύτερος, αλλά με τη Ράπτη υφυπουργό το μέλλον του δεν είναι ρόδινο.

Στην κυβέρνηση ο Μητσοτάκης τον αποψίλωσε από αρμοδιότητες μέχρι να δει πώς θα καταλήξει η έρευνα γι’ αυτόν στο σκάνδαλο Νοβαρτις, που συνεχίζεται.

Ο Γεωργιάδης έκανε το πένθος του το περασμένο καλοκαίρι  αλλά δεν σκοπεύει να το επαναλάβει και στο φετινό. Αντίθετα άρχισε να εκδικείται.

 Αργά και μεθοδικά όπου μπορεί σπρώχνει τον Κυριάκο στο κενό με αριστοτεχνικές παρεμβάσεις.

Π.χ. εκεί που δεν τολμούσε να μιλήσει κανείς για τις χοντράδες Μητσοτάκη στον τουρισμό που χαντάκωσαν τη χώρα στο δεύτερο κύμα της πανδημίας, ο Άδωνις του το κοπάνησε στα ίσια: «Βιαστήκαμε». Ο πληθυντικός για ξεκάρφωμα: δεν ήταν αυτός στο ηλιοβασίλεμα στη Σαντορίνη.

Μετά του έριξε μια πιο θανατερή για τη Θεσσαλονίκη. Λέγοντας ότι «σεβάστηκαν το θρησκευτικό συναίσθημα των κατοίκων» και δεν αποφάσισαν έγκαιρα καραντίνα. Ποιοι αποφάσισαν; Μήπως τον έχουν ρωτήσει και ποτέ;

Ακολουθήσαν και άλλες μπηχτές, αλλά και βαρύτερες κουβέντες όταν του συνέστησαν να κόψει τα κανάλια και  τα πράγματα άρχισαν να παίρνουν το δρόμο προς την τελική αναμέτρηση.  Μόνο που όσοι τον γνωρίζουν καλά, λένε ότι δεν θα ήθελε ο Κυριάκος να ξέρει τι θα του συμβεί αν το  κλιμακώσει.

Ο Άδωνις έστειλε δυο μηνύματα. Ένα… μέσω ΣΥΡΙΖΑ. Κατηγορώντας τον αρχηγό της αξιωματική αντιπολίτευσης ότι …διασπείρει επίτηδες τον κορονοϊό.  Αφού λέει τέτοια για τον Τσίπρα, φανταστείτε τι μπορεί να πει για το Μητσοτακέικο.

Το δεύτερο ήλθε μέσω της προσήλωσης του στην Εκκλησία την οποία, όπως δήλωσε, ενίσχυσε με ένα ακόμη μέλος.  Βαφτίζοντας ένα παιδί στον Άγιο Διονύσιο.

Ήταν σαν να πάτησε τον Πρωθυπουργό στον κάλο που πονάει περισσότερο: ότι ο ίδιος και η κυβέρνησή του παραβιάζουν τα μέτρα που επιβάλουν στους άλλους. Μόνο που ο Άδωνις λέει ότι είχε… άδεια.

Η δικαιολογία  είναι για τα πανηγύρια.  Αν υπήρχε λόγος να κάνει τη βάφτιση δεν υπήρχε κανέναν λογος να την ανακοινώσει.

Όσο για την ίδια την άδεια ερευνάται και πρώτος τον άδειασε ο εκπρόσωπος της Εκκλησίας. «Δεν έχω ακούσει για κατ’ εξαίρεση βάφτιση» εν μέσω κορονοϊού είπε, εκ μέρους της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, ο Μητροπολίτης Αθηναγόρας.

Χωρίς έλεος εξήγησε ότι το χαρτί από την Πολιτική Προστασία  δεν έχει αξία, αν ο ιερέας δεν ρωτήσει «στα γραφεία της Μητρόπολης για το αν μπορεί να κάνει τη βάφτιση ή όχι». Και τα περί 9 ατόμων είναι μούφα: «Δεν μπορεί να γίνει βάφτιση με 9 άτομα στις περιοχές που είναι στο βαθύ κόκκινο».

Ο εκπρόσωπος του Ιερώνυμου έβαλε τα πράγματα στη θέση τους. «Αφού το απαγορεύει η ΚΥΑ πώς θα κάνω την βάφτιση; Έγινε μια ενέργεια από έναν υπουργό. Την ειδική άδεια πρώτη φορά πρώτη φορά την ακούω…. Δεν γνωρίζω αν μπορεί να γίνει βάφτιση με ειδική άδεια .Πρέπει να ρωτήσετε τον συγκεκριμένο ιερέα».

Ρωτήσουν, δεν ρωτήσουν ο Γεωργιάδης είναι προφανώς ευτυχής. Ένα ακόμη από τα  επικοινωνιακά εργαλεία του απέδωσε και κέρδισε και αυτόν το γύρο.

 Την επόμενη φορά στη Βουλή ο Μητσοτάκης πρέπει να απολογηθεί για τον υπουργό του. Και να τον καλύψει.  Σαρδόνιο ε;