Γιάνης Βαρουφάκης: Μίσος

Γράφει ο Γιώργος Λακόπουλος

Ο ανερμάτιστος πρώην υπουργός Οικονομικών, υπονομεύοντας την πορεία του Τσίπρα να επανέλθει στην πρωθυπουργία, εκδηλώνει το μίσος που τρέφει για τον άνθρωπο που τον έβγαλε από το περιθώριο και του έδωσε τον μόνο ρόλο που δεν έπρεπε.

Το σχέδιο του μεγάρου Μαξίμου για τις εκλογές ήταν γνωστό από τον περασμένο χρόνο: οι εκλογές να γίνουν με φόντο το 2015.

-«Να συγκριθεί η δική μου τετραετία, με την τετραετία του Τσίπρα» έλεγε ο Μητσοτάκης, μπερδεύοντας τα μήλα με τα πορτοκάλια.

Ηταν η επιτομή της εξαπάτησης.

Από τη μια η κυβέρνηση που παρέλαβε τη χώρα σε χρεοκοπία, με άδεια ταμεία και την τρόικα αφεντικό σε όλα..

Από την άλλη η κυβέρνηση που βρήκε την Ελλάδα χωρίς μνημόνιο, με διαχειρίσιμη οικονομία και 37 δισ. στη καβάτζα -και κυβέρνησε για έξι μήνες, με τον προϋπολογισμό της προηγουμένης.

Ο Μητσοτάκης βάσιζε την ταχυδακτυλουργία στην μιντιακή υπεροπλία του- που θα δημιουργούσε νέφος παραπληροφόρησης.

Αλλά η τραγωδία στα Τέμπη του χάλασε τα σχέδια: για ποια «υπεροχή» να μιλήσει με το «επιτελικό κράτος» κομμάτια και θρύψαλα;

Η προεκλογική αντιπαράθεση άρχισε να μπαίνει στην κανονική βάση της: διάλυση του κράτους, παρακράτος, υποκλοπές, διαφθορά, ακρίβεια, αποδιάρθρωση στην παιδεία, την υγεία, την εργασία...

Η ήττα είναι αναπόφευκτη – και ο φόβος για αυτά που θα συμβούν, όταν η επόμενη κυβέρνηση βγάλει τους σκελετούς από τις ντουλάπες γίνεται τρόμος.

Υπό την πίεση του τέλους του, ο Μητσοτάκης τράβηξε το δεύτερο χαρτί του- μετά τον Ανδρουλάκη: τον Γιάννη Βαρουφάκη.

Ο αποσυνάγωγος της πρώτης κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, πρόσφερε στον απελπισμένο απερχόμενο την αφορμή να ξαναφέρει τη συζήτηση εκεί που είχε σχεδιαστεί από την κομπανία του Γκρίνμπεργκ.

Οι νομισματικές ανοησίες του, έδωσαν τον Μητσοτάκη πάσα για να επιτίθεται στον ΣΥΡΙΖΑ μιλώντας για… άλλο κόμμα.

Ο Βαρουφάκης βρίσκεται στο τέλος της πορείας που διαγράφουν στο μεταπολιτευτικό σκηνικό όλες οι διασπάσεις των μεγάλων κομμάτων: μια θητεία στη Βουλή και μετά το τέλος.

Αυτή τη μοίρα είχαν άλλοι πιο αξιόλογοι απλο αυτόν: ο Στεφανόπουλος, ο Σαμαράς, ο Τσοβόλας..

Με ανύπαρκτο κοινοβουλευτικό απολογισμό και μια καρικατούρα κόμματος που φυλλοροεί, ακολουθεί την πορεία του προς την εξαφάνιση.

Οι προεκλογικοί ακροβατισμοί του απηχούν απλώς τη θολούρα της πολιτικής σκέψης του, αλλά στην πράξη λειτούργησαν σαν προβοκάτσια.

Εγιναν αφορμή να βάλει πάλι μπροστά το σύστημα Μητσοτάκη το αρχικό σχέδιο: αντί να μιλάμε για τη σκοτεινή τετρατία του, να αρχίσει ο μηρυκασμός για τις «κλειστές τράπεζες», τον «κίνδυνο εξόδου από το ευρώ» και το δημοψήφισμα.

Δεν είναι απαραίτητο να υποκινήθηκε ο Βαρουφάκης στο ρόλο του χρήσιμου πασαδόρου. Εχει αποδείξει ότι μπορεί να δρα σαν προβοκάτορας, από μόνος του.

Ο ανερμάτιστος πρώην υπουργός Οικονομικών, υπονομεύοντας την πορεία του Τσίπρα να επανέλθει στην πρωθυπουργία, εκδηλώνει το μίσος που τρέφει για τον άνθρωπο που τον έβγαλε από το περιθώριο και του έδωσε τον μόνο ρόλο που δεν έπρεπε.

ΑΠΟ ΤΟ IEIDISEIS.GR