Γιάννης Βρούτσης: Υπόθαλψη…

Γράφει ο Γιώργος Λακόπουλος

Αυτό το νοσηρό φαινόμενο, δεν αντιμετωπίζεται με τον ίδιο τρόπο από όλους τους πολιτικούς. Ο Βρούτσης και η κυβέρνηση, ανήκουν στην πολιτική τάξη που το υποθάλπει…

Αν δεν είχε δολοφονηθεί ένας άνθρωπος, η κυβερνητική συμπεριφορά, μετά την τραγωδία στη Νέα Φιλαδέλφεια, θα ήταν για τις θερινές επιθεωρήσεις.

Στο ρόλο του αόρατου ανθρώπου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ούτε και αυτή φορά γνωρίζει και δεν εμφανίζεται, σαν να μην τον αφορά το θέμα.

Ωστόσο η τηλεφωνική συνομιλία με τον Κροάτη ομόλογό του, τον έβαλε για τα καλά στο κάδρο.

Αλλά και χωρίς αυτήν, κανείς δεν επρόκειτο να πιστέψει ότι οι υπουργοί του δεν τον ενημέρωσαν για όλα.

Ενδεχομένως ήταν ο μόνος που γνώριζε, εκ των προτέρων, την εισβολή των ακροδεξιών από το Ζάγκρεμπ – αν οι υφιστάμενοί του στην ΕΥΠ, έκαναν τη δουλειά τους.

Ο Γιάννης Οικονόμου μεταφερθείς στην Κατεχάκη από τον Αθλητισμό, περιφρονεί την κοινή λογική, όταν προβάλει τον ισχυρισμό ότι έπαθε Μητσοτάκη: δεν ήξερε.

Ο Κώστας Μπακογιάννης – που αυτή την εποχή ξεκοιλιάζει για πολλοστή φορά την Πανεπιστημίου- παίζει παιχνίδια προεκλογικής επικοινωνίας με τον πονηρό δήμαρχο του Ζάγκρεμπ, χωρίς αίσθηση ποιον εξυπηρετεί η εξομοίωσή τους.

Σ’ αυτό το σκηνικό κατέβηκε από τον Άρη – τον πλανήτη, όχι την ομάδα- ο επί του Αθλητισμού Γιάννης Βρούτσης και δήλωσε με στόμφο ότι, αυτό που συνέβη «είναι απογοητευτικό για εμάς τους πολιτικούς».

Κουφό! Το απογοητευτικό, είναι οι ίδιοι οι πολιτικοί.

Είναι ο χορός του αποπροσανατολισμού που στήνει η κυβερνητική πλευρά – από κάποιες παραλίες και ανάμεσα σε δύο βουτιές- και συμπληρώνει ο βερμπαλισμός της αντιπολίτευσης.

Ο υπουργός Αθλητισμού, πρόσθεσε απλώς επιπλέον θλιβερή νότα για την κυβέρνηση και την παράταξή του: την εξομοίωση και τη συνενοχή.

Η διατύπωση «εμείς οι πολιτικοί» είναι κενή περιερχομένου. Δεν είναι ίδιοι όλοι οι πολιτικοί.

Επειδή δεν είναι ίδια η πολιτική τους και ο τρόπος που αντιλαμβάνονται τον αθλητισμό -και ότι τον συνοδεύει.

Ο Βρούτσης υπηρετεί μια ιδεολογία που θεοποίησε την εμπορευματοποίηση του ποδοσφαίρου και το παρέδωσε σε αδηφάγα συμφέροντα, στον υπόκοσμο και την παραβατικότητα.

Οι ΠΑΕ, με πρόσχημα τον επαγγελματισμό, μετέτρεψαν το λαοφιλέστερο άθλημα, σε προέκταση άλλων επιδιώξεων, που εξυπηρετούνται με την εξαχρείωση, τη συναλλαγή και τις έξω-αγωνιστικές διευθετήσεις

Σ’ αυτό το παιχνίδι συμφερόντων, είναι προστάτες του αρρωστημένου οπαδισμού, που καλλιεργείται στις οργανωμένες «Θύρες».

Από εκεί μεταφέρεται σε παρα-αθλητικές οργανώσεις που ενθαρρύνονται -ή και ενισχύονται και οικονομικά από τα υπόγεια των ΠΑΕ, για να συντηρούν το φανατισμό και τη βία.

Η Πολιτεία δείχνει ανοχή στο παρακράτος τους – λόγω υψηλής προστασίας.

Νεοφασιστικές ιδέες και πρακτικές έχουν εισχωρήσει και στις περιθωριακές δραστηριότητες που ασκούν και οπαδοί ελληνικών ομάδων.

Αυτό το νοσηρό φαινόμενο, δεν αντιμετωπίζεται με τον ίδιο τρόπο από όλους τους πολιτικούς.

Ο Βρούτσης και η κυβέρνηση, ανήκουν στην πολιτική τάξη που το υποθάλπει…

ΑΠΟ ΤΟ IEIDISEIS.GR