Γιάννης Δραγασάκης: Αντι-αποτσιπροποίηση!

Γράφει ο Γιώργος Λακόπουλος

Η δήλωση Κασσελάκη ότι «το μαξιλάρι των 37 δισ. ευρώ που άφησε ο Τσακαλώτος ήταν η πιο μνημονιακή απόφαση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ», προκάλεσε σοκ.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι ο πρώτος Πρωθυπουργός του ελληνικού κράτους, που δεν διανοήθηκε να υπαινιχθεί καν ότι παρέλαβε «καμένη γη».

Καλοσύνη του; Καθόλου.

Απλώς ο Αλέξης Τσίπρας του άφησε διαχειρίσιμη οικονομία, ρυθμισμένο χρέος, τη χώρα χωρίς Μνημόνιο και 37 δισ. ευρώ στα ταμεία.

Ο ίδιος, στα πλαίσια του σχεδίου Σαμαρά – Βενιζέλου «να τον κάνουμε παρένθεση», είχε παραλάβει τη χώρα χωρίς αναπνευστήρα.

Με άδεια ταμεία και ημερομηνία λήξης του σε δυο μήνες.

Ότι τα κατάφερε δεν είναι άσχετο με την ανάρμοστη προτίμηση του Καμμένου ως εταίρου – αφού του έλλειπαν έδρες και δεν μπορούσε να πάει ξανά σε εκλογές.

Ο Θεοδωράκης και η Γεννηματά ήταν στο κόλπο της παρένθεσης και θα τον έριχναν.

Στις 18 Αυγούστου 2018 η Ελλάδα άρχισε να ανασαίνει χωρίς μνημόνιο και τρόικα.

Τα λάθη άρχισαν μετά, αλλά αυτό είναι άλλη υπόθεση.

Έκτοτε το «διαμάντι του στέμματος» των κυβερνήσεων Τσίπρα ήταν το «μαξιλάρι των 37 δις.».

Ο ίδιος σήκωνε ψηλά τη σημαία του αποθέματος στις αναμετρήσεις του με τον Μητσοτάκη: -«Ήταν η δική μας συνεισφορά, το χρέος μας στην Ιστορία και στο Έθνος».

-«Αν δεν υπήρχε σήμερα η πατρίδα μας δεν θα μπορούσε να αντέξει κάτω από τα χτυπήματα των αλλεπάλληλων κρίσεων, θα ήμασταν ξανά σε χρεωκοπία και σε μνημόνια» του είπε προεκλογικά.

Την οικονομική και εθνική αξία του αποθέματος των 37 δισ. αμφισβήτησαν μόνο ο Μητσοτάκης, ο Σκυλακάκης και ο… Πολάκης – ως μομφή κατά του Τσακαλώτου -, παρ’ ότι ήταν έργο Τσίπρα – Χουλιαράκη.

Αιφνιδίως σ’ αυτούς προστέθηκε ο… Στέφανος Κασσελάκης!

Η δήλωση «το μαξιλάρι των 37 δισ. ευρώ που άφησε ο Τσακαλώτος ήταν η πιο μνημονιακή απόφαση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ», προκάλεσε σοκ.

Κάποιοι το απέδωσαν σε επιπολαιότητα, κακή ενημέρωση και δάκτυλο Πολάκη.

Οι υποψιασμένοι είδαν ένα ακόμη βήμα προς την από-τσιπροποίηση του ΣΥΡΙΖΑ – που διαπερνά επιμόνως τον δημόσιο λόγο Κασσελάκη.

Αναδεικνύει διαρκώς ότι παρέλαβε – με προβλήματα που δεν μπορούσε να αντιμετωπίσει ο Τσίπρας, αλλά μπορεί ο ίδιος.

Έμπειρος – από τη θητεία του στο ΚΚΕ – σε τέτοιου είδους χτυπήματα, ο Γιάννης Δραγασάκης, μέτοχος στη δημιουργία του αποθέματος, είδε τον κίνδυνο και παρενέβη απευθυνόμενος προσωπικά στον νέο πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ:

-«Ο Αλέξης Τσίπρας επανειλημμένα έχει δηλώσει υπερήφανος για το μαξιλάρι, θεωρώντας το επίτευγμα».

Του εξηγεί ότι ήταν «συλλογική κυβερνητική επιλογή» και όχι υπόθεση του Τσακαλώτου.

Δεν ήταν καν «μνημονιακή υποχρέωση, αλλά αναγκαίο μέτρο για την έξοδο της χώρας στις αγορές».

Τον γειώνει λέγοντας: «Πρόεδρε, εφόσον θέλεις ν’ αναφέρεσαι στο κυβερνητικό έργο, είναι απαραίτητο να διαβάσεις τον απολογισμό του κόμματος του οποίου ηγείσαι, ώστε να μην εκτίθεσαι».

Και τελικά του ρίχνει, στο δόξα Πατρί.

-«Να μην υπονομεύεις τον συλλογικό άθλο του ΣΥΡΙΖΑ την περίοδο 2015-‘19 υπό την καθοδήγηση και την πρωθυπουργία του Αλέξη Τσίπρα. Είναι ιστορικό κεκτημένο και παρακαταθήκη της Αριστεράς για το μέλλον».

Σε απλή μετάφραση: όποιοι και αν επιχειρούν την αποδόμηση του Τσίπρα, δεν θα περάσει…

ΑΠΟ ΤΟ IEIDISEIS.GR